Announcement

Collapse
No announcement yet.

Starte ølbryggeri

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Starte ølbryggeri

  Heisann folkens!

  Jeg leker med tanken om å starte et lite ølbryggeri som jeg etter hvert forhåpentligvis kan tjene litt penger på, men dette er et skikkelig langtidsprosjekt!

  Tanken er å starte helt i det små med et lite Speidel-bryggeri, for deretter å bygge meg opp en egenkapital som kan brukes til videre investeringer i utstyr. Jeg har jobb til vanlig og er derfor ikke avhengig av å tjene penger på dette umiddelbart.

  Godkjent bryggested er som regel det vanskeligste med en slik plan, men jeg har tenkt å forhøre meg om å få bruke storkjøkkenet i det lokale kulturhuset. Har forhåpninger om at dette kan gå greit ettersom jeg ikke har behov for noen 'fastmontert' utstyr i startfasen.

  Jeg sitter også på en del eiendom, og på en av disse står det et eldgammelt lite murhus som har vært brukt til oppbevaring. Dette har en litt spesiell 'skotsk' høylandarkitektur, og min svoger og jeg har en plan om å berge dette og utvikle det til en slags skjenkestue etter hvert. Drømmen hadde vært å kunne servere lokalbrygget øl til turister som kommer forbi

  Noen som har erfaring med dette eller noen tanker/ideer så mottas de med stor takk!

 • #2
  Så du skal konkurrere med de store bryggeriene?
  hovr mye penger tror du skal trenge fo markedsføring og logistikk og produksjon...?
  Ufffa meg, risky business

  Comment


  • #3
   Interessant! Jeg har ingen erfaring, men har lagt merke til noe: Det finnes minst et 20-talls småbryggerier i Norge nå. En gullalder for øl-interesserte, men likevel virker det som om de fleste lager de samme øltypene: IPA, ale, belgisk Wit osv. Hva med å hente inspirasjon i gamle norske øl-brygge-tradisjoner?

   Comment


   • #4
    Med mindre du har gode kontakter innen bransjen, er det umulig slik lovverket er. Ikke bare er det strengt ift løyve (for å selge fra eget utsalg må du ha kommunal salgs- eller skjenkeløyve, for å selge til butikker og sjenkestedene må du ha statlig bevilling. Og da stilles strenge krav til produksjonssted og utstyr, kontroll av alkoholprosent etc.)

    Mannen er med i samvirkebryggeri (bryggeri av nanostørrelse), og selv med såpass store batcher og profesjonelt utstyr sliter de med å kontrollere prosessene godt nok. Er nok en grunn til at det er egen masterutdanning for å bli bryggerimester...

    Comment

    Working...
    X