Announcement

Collapse
No announcement yet.

Verdisette selskap?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Verdisette selskap?

  Er en stund siden sist jeg var her inne, men noen husker kanskje tråden hvor jeg fant ut arbeidsgiver holdt på med ulovlig overvåking av de ansatte.

  Vell jeg valgte å motta sluttvederlag med et år etterlønn.
  Startet så eget selskap hvor jeg hanket inn en del av hans gamle kunder.
  Første driftsår omsatte jeg for 2,2m med et overskudd på 500k etter alle utgifter og lønn.
  Så langt i år har jeg omsatt for 1m med ca 200k i overskudd.

  Nå har det seg slik at en av kundene mine ønsker å kjøpe selskapet med alle ansatte (ja vi er flere nå) for fusjonere oss inn i deres selskap og vi skal utføre samme jobb som før.
  Det er ikke nevnt noe beløp enda, men hva og hvordan vil dere verdisette selskapet? Budsjettert omsetning i 2015 er 2,6m med et overskudd på 600k, og har allerede en positiv egenkapital på ca 450k fra fjoråret.
  Mål innen 01.07.2013:

  Spare 100 000kr på konto
 • #2
  Har fått selskapet verdivurdert av fagkyndig til 5,1m
  Ikke værst etter 1,5år med en aksjekapital på 30 000kr
  Så da får vi se hva som skjer
  Mål innen 01.07.2013:

  Spare 100 000kr på konto  Comment


  • #3
   Gratulerer, ikke verst

   Jeg var fristet til å skrive "ca overskudd ganger 10", for det er en (meget) forenklet måte å tenke cirka-verdi på et selskap, men når det er snakk om nyoppstartede selskaper i vekst så er det ikke lett. Da handler det mer om tro på markedet, vekstplaner og så videre. 5,1 mill høres ikke feil ut.

   Comment


   • #4
    At du klarte å omsette for 2,2 millioner det første året med 30 000 i aksjekapital viser vel hvorfor kundelister er alfa omega.

    I USA er det som regel kontraktsfestet at man ikke har lov å ta (med seg) kunder når man slutter slik du har gjort. Men for all del gratulerer med salget!

    Comment


    • #5
     Liten oppdatering. Valgte å ikke selge selskapet og inngikk i sommer ny kontrakt med enda en kunde. Vi er nå 5 fulltids-ansatte og runder i år omsetning på ca 5MNOK, og et overskudd på ca 800k etter større investeringer.

     Ellers er tidligere arbeidsgiver på randen til å gå under. De har gått fra å være 12 ansatte til halvparten nå, og flere kunder har forespurt oss om vi kan være en aktuell leverandør.

     2016 blir spennende
     Mål innen 01.07.2013:

     Spare 100 000kr på konto     Comment


     • #6
      Business fortsetter, og selv med en treg start i januar virker 2016 å bli lovende.

      pr 29.02.16 var omsetningen på 1,15m så langt i 2016, med et driftsresultat på 233k og vi jobber kontinuelig å utvide vår kundeportefølje og jobber mot en omsetning i 2016 på 6m med et resultat på 800k før skatt.

      Målet er å nå en personlig aksjeformue på 2m innen jeg fyller 30 som enda er noen år til, altså en avkastning på 6666%.
      Jobben krever MYE arbeid og fokus, men begynner å avta nå da jeg har solide ansatte jeg nå kan delegere ansvar til slik jeg kan jobbe videre med nye prosjekter og investeringer.
      Mål innen 01.07.2013:

      Spare 100 000kr på konto      Comment


      • #7
       Spennende å høre! Hold oss gjerne oppdatert!

       Comment


       • #8
        Verdivurdering av selskap kan tradisjonelt gjøres på to måter

        1: DCF-modellen, der tar man å regner ut cash-flow de neste 5 årene og legger til terminal value. Dette kan du finne ut ved å Google "Valuation DCF"

        2: Man kan også bruke multipler, der finner du et sammenlignbart selskap, helst børsnotert. Dette kan da være en problem da de er mye større. Her tar du deres verdi delt på egenkapital minus gjeld. Deretter ganger du din egenkapital med denne multiplen med din egenkapital og legger til gjeld. Her er det mange ting jeg har hoppet over, som det må justeres for.

        Jeg anbefaler uansett "Valuation: Measuring and Managing the value of Companies" av McKinsey
        Besøk gjerne Aksjeinvest for oppdateringer om aksjer og investering.

        Comment


        • #9
         Når vi først er inne på verdsettelsesbøker...

         Ta gjerne en titt på Verdivurdering av Møller og Kaldestad også. Denne har et mer regnskapsmessig fokus enn McKinsey-boken som (i likhet med de fleste verdivurderingsbøker skrevet av finansfolk) typisk har litt for stor tillitt til at regnskapstallene er riktige og gir et godt bilde av virkeligheten. De to bøkene er gode på hvert sitt felt.

         Comment


         • #10
          En liten oppdatering etter regnskapsåret 2016.
          Vi har hatt en økning på omsetningen fra 2015 på ca 10%, til ca 5,5M. Overskudd vil vise seg når regnskapet står ferdig, men utsiktene ser ut til et overskudd i området 250-300k.

          Videre har jeg etablert nytt selskap sammen med noen investorer, og vil i løpet av 2017 bygge en kjede med nettbutikker.

          Videre er mitt personlige nyttårsforsett å føre 100% regnskap av privatøkonomien i 2017, med regnskapsprogrammet Mamut daTax. Dette for å skaffe seg en fullstendig oversikt over personlig forbruk, og hvor det er rom for forbedringer.
          Last edited by teknikeren; 04-01-17, 23:35.
          Mål innen 01.07.2013:

          Spare 100 000kr på konto          Comment

          Working...
          X