Announcement

Collapse
No announcement yet.

Erfaringer med online jobbing/Lionbridge? Spm rundt regler, skatt og pensjon.

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Erfaringer med online jobbing/Lionbridge? Spm rundt regler, skatt og pensjon.

  Driver å snuser litt på muligheten til å jobbe noen timer ved siden av dagjobben min, mer spesifikt Lionbridge.

  Det jeg lurer på er hvordan dette fungerer i forhold til det norske systemet?

  Jeg ser at Lionbridge har kontorer i Bergen, men ved å søke på en typisk oversetterjobb via nettsidene så vil dette gå utenom det norske systemet slik jeg har forstått det.

  Det er jo mye som skjer når man har en vanlig jobb i norge, deriblant innrapportering av inntekt til skatteetaten, opptjening av pensjon, sykdomsordninger, arbeidsmiljøloven som omfatter overtidsordninger osv osv...

  Fint om noen har litt informasjon om hvordan alt dette fungerer i praksis når man velger å ta en jobb "utenlands" ved å jobbe online.
  Last edited by Ekstrempensjon; 08-07-15, 12:49.

 • #2
  I Norge må du skatte for dine globale inntekter så lenge du bor her.

  Det enkleste er vel å opprette et enkeltpersonforetak. På selvangivelsen fører du inn inntekter og utgifter - dette er veldig enkelt om du omsetter under mva-grensen (50.000).

  Comment


  • #3
   Sett deg ned og regn på timelønn ihvertfall. Mange av disse "jobb på nett" tilbudene betaler ganske dårlig for nordmenn. Jeg har overbevist flere kjente om heller å investere mer i overtid eller ekstrajobb enn å sitte å slave på nett for luselønn.

   Comment


   • #4
    Originally posted by Kanon View Post
    Sett deg ned og regn på timelønn ihvertfall. Mange av disse "jobb på nett" tilbudene betaler ganske dårlig for nordmenn. Jeg har overbevist flere kjente om heller å investere mer i overtid eller ekstrajobb enn å sitte å slave på nett for luselønn.
    Du har et viktig poeng her, jeg har allerede satt meg ned og regnet på hva den laveste timelønnen jeg vil akseptere er, noe som allerede utelukker en god del av nettjobbene. Men det er veldig greit å ha noe som krever fra 10 timer i uka hvis overtid på eksisterende jobb ikke er et alternativ.

    Comment


    • #5
     Det er absolutt mulig å tjene ekstra med akseptabel timepris ved å ta oversettingsoppdrag, de aller fleste profesjonelle oversettere er frilansere og jobber derfor på den måten (bortsett fra at de gjør det fulltid). Lionbridge er i så fall bare en av mange byråer du kan ta kontakt med for å få jobber. Hvis du vil ha en akseptabel pris krever det imidlertid at du finner noen som godtar den prisen og at du er flink nok språklig sett. Det kan godt hende du er det og at dette ikke gjelder deg, men veldig mange nordmenn er enten ikke så gode i engelsk eller i norsk rettskriving som de tror. Eller som ikke har evnen til/erfaring med å overføre betydningen til det som står på et språk, til et annet. Typiske feil som går igjen er for eksempel orddelingsfeil, kommafeil og at tekst oversettes ord for ord, slik at teksten blir seende merkelig ut på norsk.

     Det er selvsagt også mulig å oversette dårlig og fortsatt få jobber, det er alltid noen aktører som bare bryr seg om pris, men da blir du gjerne betalt deretter, så jeg vil ikke anbefale det.

     Det kan også være greit å være klar over at det er vanlig å bruke ulike oversettingsverktøy hos de fleste byråer, så hvis du ikke har dem, kan det redusere hvor mange jobber du kan ta. De vanligste verktøyene koster noen tusen kroner i lisens, så jeg går ut fra at du ikke er interessert i å kjøpe noen av dem når dette bare skal være en bijobb. Akkurat hvilke verkøy som kreves (noen er gratis eller du får lisens av byrået) og hvor ofte det er nødvendig å bruke dem, avhenger selvsagt av byrået og/eller hva slags type tekst det er snakk om.

     Comment

     Working...
     X