Pengevett

 

Anonyme kommentarer eller ikke?

Dette er en diskusjon om Anonyme kommentarer eller ikke? i Om forumet-forumet, en del av Informasjon-kategorien; Det er noe med å legge tilrette for det. Og å gi moderatorene en mulighet til å gjøre jobben sin ...


Go Back   Pengevett > Informasjon > Om forumet

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


View Poll Results: Tillate anonyme kommentarer?

Nei 19 47,50%
Ja 21 52,50%
Voters: 40. You may not vote on this poll

Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 02-10-2012, 19:18
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 197
Det er noe med å legge tilrette for det. Og å gi moderatorene en mulighet til å gjøre jobben sin uten å studere IP-adresser Og ikke minst for brukerne å kunne forholde seg til ett nick og bli kjent med hvem som troller og ikke bare gjette og anta at det er samme tosken som holder på. Det er så forbanna useriøst å operere ett forum på dette viset, de eneste jeg vet som holder på sånn er vel kjerringguiden og en ser jo åssen det går.. lite hyggelig.

Bot-spam ser ut som har vært fraværende her av uvsse grunner, tilfeldighet vil jeg tro. Regner med at tuta får en annen lyd i pipa når det flommer over her og noen må sitte timer og kansje dager å rydde.
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 02-10-2012, 19:24
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 599
I dag er vel beviset på at anonyme innlegg er fryktelig unødvendig. Bare tant og fjas.
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 02-10-2012, 19:32
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 197
Takk, begynte virkelig å lure på om jeg var alene om å ha skjønt det her inne.
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 02-10-2012, 19:39
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Er på en måte litt enig i at det er en fordel at man er registrert for å få kommentere også. Men hvis brukerne sliter med å komme inn så blir det jo litt håpløst å kreve innlogging... Og det er jo være lov å overse provoserende trolling fra uregistrerte
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 02-10-2012, 21:19
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Rotehue: Jeg skjønner at du har sterke meninger om dette, men nå bikker det over. Dette er en privatdrevet nettside startet på hobbybasis av noen som ønsket å tilby noe. At du ikke synes det som tilbys er bra nok eller profesjonelt nok får så være, men å ta imot sånn kjeft på egen side vil jeg ikke.

Ellers er det ingen tilfeldighet at bot spam er redusert. Nyregistreringer har blitt manuelt godkjent de siste ukene og hvorvidt "tuta får en annen lyd" kommer an på de vurderinger som gjøres underveis utifra hvordan forumet utvikler seg. Opprydning har foregått i kulissene mange ganger.

Jeg har ingen prestisje i denne avgjørelsen annet enn at jeg prøver å holde terskelen lav nok for de jeg ville gjøre noe for og samtidig høy nok til å bevare det som er bra ved forumet. Det er ikke alltid en enkel balanse. I alle fall ikke for en useriøs amatør som meg.

Jeg har også registrert økning i uregistrerte innlegg og hvorvidt det fortsatt kan tilbys umoderert vurderes sterkt og veies opp mot ønsket om å være mest mulig tilgjengelig for de som først inspirerte til å starte forumet. Pengevett er selvsagt for de registrerte brukerne som er her, men det vil aldri slutte å også være for de som sitter der i sene nattetimer og pissredde googler etter et svar, en løsning eller kanskje litt støtte når økonomien har gått til helvete. Det er det hensynet som vurderes. Og den møteplassen jeg ønsker at dette skal være, uavhengig av medlemsstatus. Kanskje ikke seriøs nok forumdrift, men et veldig seriøst ønske om å ikke gjøre forumet for utilgjengelig.

Når det er sagt er det mulig det må tas grep nå som stadig flere finner frem til siden. Det er jo også et poeng at det som finnes skal være ok, så det kan være du har rett i at det ikke er noen vei utenom å heve terskelen litt selv om jeg kvier meg for å gjøre det av nevnte årsaker. Jeg heller stadig mer i den retningen, dessverre.

Jeg tror samtidig at det kan være litt naivt om man tror at et sånt grep eliminerer trolling og andre tilsynelatende useriøse innlegg. Dette er et åpent forum og det er ikke vanskelig å registrere både to og tre brukerprofiler. Så jeg håper ingen har for urealistiske forhåpninger om at mer regulering alltid løser alt.

Jeg håper det går an å lufte meninger om dette videre med litt is i magen. Når det er sagt er det positivt at folk bryr seg såpass om Pengevett at det engasjerer. Det viser kanskje at man fortsatt synes stedet har noe godt i seg.
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 02-10-2012, 22:18
Banned
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 197
Quote:
Originally Posted by Lin View Post
Dette er en privatdrevet nettside startet på hobbybasis av noen som ønsket å tilby noe.
De fleste forum jeg frekventerer pleier å være private, det er ikke noe annerledes med dette selvom din selvhøytidelighet sier noe annet.. Ønsker man å tilby noe er det greit å gidde ta nettetikette og personvern bittelitt på alvor.

Som jeg har nevnt i en annen tråd så er vel det som er mer spesielt med akkurat dette forumet typisk sårbare mennesker i en vanskelig periode som ikke trenger overgrep fra uregistrerte troll. Men så er vi vel tilbake til at endel her har levd ett liv i egen fortreffelighet med økonomisk suksess og ikke vært i gjørma selv.

Edit/PS: Jeg kom med ett forslag i den budsjettløsningtråden uten at noen har gidda se noe mer og svare på det, den løsningen er basert på hvordan alle disse problemstillingene løses med å istedet ha alt åpent for alle til å både lese og skrive så kan man dele opp dette. Det er en grunn til at resten av verden gjør det sånn og det har ingen ting med hvorvidt forumet er privatdrevet eller ei. Mulighetene er der. Derimot er det en grunn til at jeg ikke har gjort ei heller kommer til å legge ut noe mer personlig her når alt ligger åpent for alle til å både lese og skrive. Å skrive det som uregistrert er ingen løsning for meg, det er ikke det det handler om. Det er bare å se litt på andre forum hvordan de enkelt løser dette, ingen grunn til å finne opp kruttet på nytt, det er funnet opp for lenge siden.


Med dette takker jeg for meg her inne, dere skal få holde på i fred uten meg.

Last edited by Rotehue; 02-10-2012 at 22:56. Reason: La til Edit/PS:
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 02-10-2012, 23:00
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Like greit når du ikke klarer å droppe personangrep. Jeg er såpass selvhøytidelig at jeg ikke aksepterer sånt. Men det tipper jeg du visste ville bli resultatet da du satte i gang dette.
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 02-10-2012, 23:10
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
For å ta opp igjen trådens tema for de som lurer:
Skrivetilganger er og har vært noe som vurderes etterhvert som forumet utvikler seg. Vi satte som nevnt på moderering av nyregistreringer for noen uker siden. Nå har vi utvidet dette til å gjelde anonyme kommentarer. Det vil medføre at det kan ta tid fra man poster et innlegg som uinnlogget/uregistrert til det blir synlig. Håper dette er en løsning som er god for alle.
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 02-10-2012, 23:27
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Synes du er flink jeg Lin
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old 02-10-2012, 23:37
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Takk. Jeg prøver.
Nå håper jeg denne runden ikke har ødelagt for mye stemning her på forumet. Det er trist når folk tar kamikazevarianten for å forlate et forum de ikke vil være på lenger istedet for å si hadet på en ok måte. Vi har jo tross alt hatt det ganske ok sammen her alle sammen. Rotehue også, antar jeg.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Svenskehandel NOK eller SEK? Realverdien Mat & husholdning 8 31-10-2011 12:30
Skjøte og tinglysning eller ikke, hvordan påvirker dette skatt og selvangivelse?? Drillpiken Skatt 5 05-09-2010 00:16
Selge utleiebolig eller ikke? Leif Skatt 13 13-07-2010 23:51


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:10.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren