Pengevett

 

Anonyme kommentarer eller ikke?

Dette er en diskusjon om Anonyme kommentarer eller ikke? i Om forumet-forumet, en del av Informasjon-kategorien; Lin. Du gjør en veldig bra jobb. Negative anonyme kommentarer oppstår over alt i nettsamfunn, men statistisk sett, har det ...


Go Back   Pengevett > Informasjon > Om forumet

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


View Poll Results: Tillate anonyme kommentarer?

Nei 19 47,50%
Ja 21 52,50%
Voters: 40. You may not vote on this poll

Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31 (permalink)  
Old 03-10-2012, 01:06
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 725
Lin. Du gjør en veldig bra jobb. Negative anonyme kommentarer oppstår over alt i nettsamfunn, men statistisk sett, har det vært lite av dette her. La veien bli litt til mens man går, må sterke retningslinjer gjennomføres, så gjør det, men jeg har tro på posiviteten som grunnfundament, så får man styre strengere om det viser seg at dette er viktig.
__________________

Reply With Quote
  #32 (permalink)  
Old 03-10-2012, 03:46
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Tusen takk!
Inntil videre har vi på moderering. Så får vi se litt underveis. Det er viktig å ikke bli for utilgjengelig også, synes jeg.

For å oppklare litt om det som har blitt sagt:
Jeg har da noe erfaring med å sette opp fora med tilgangsmasker, automatiske forfremmelser m.m., for å si det pent. Så det handler ikke om uvitenhet om muligheten at valget ble annerledes for Pengevett, men en kombinasjon av erfaringer (positive og negative) rundt det og hva slags forum akkurat Pengevett skulle være. Det er ikke få som presenterer seg og forteller at de har hatt god nytte av å lese her over lengre tid. At det har betydd noe for dem. Og at de syntes dette stedet, trådene her og menneskene i forumet var såpass ok at de ønsket å ta del i det. Det er et kompliment jeg håper dere tar til dere. At det akkurat her er en såpass flott og inkluderende gjeng at folk ønsker å være en del av dette, selv om det ikke er nødvendig å bli medlem for å stille nysgjerrigheten. Og at det for hver eventuelle tullebruker gjerne er hundre genuint støttende og inspirerende mennesker. Det skal godt gjøres å kun legge merke til den ene da.

Hva lukkede arenaer angår, så har vi de sosiale gruppene som en mulig løsning. Nærmere beskrevet (på engelsk) i vår FAQ her. På Pengevett er den funksjonen aktivert.

Det er med andre ord gjort en viss innsats for å imøtekomme alle, samtidig som det ville vært umulig å gjøre absolutt alle til lags på alle mulige måter. Jeg tror heller ikke at et forum som prøver å være alt for alle slik at alle skal være fornøyd, nødvendigvis er et godt forum. Akkurat som sammenblanding av masse gode matvarer fort kan bli en smakløs, brungrå guffe. Her på Pengevett er lavterskel og tilgjengelighet en del av hva det var ønske om å lage og ønsket om å gjøre noe for menneskene bak noen søkeord som gjorde inntrykk en gang i tiden har liksom vært litt av "nerven" i drivkraften, så det vil alltid være en del av vurderingen akkurat her i dette forumet. Noen ganger vil andre hensyn veie tyngre, men det jeg opprinnelig ønsket å gjøre med dette forumet vil naturlig nok veie tungt på den vekten.

Den andre tråden det vises til var med tanke på at medlemmer kanskje noen ganger følte behov for å få konkret hjelp med de konkrete tallene sine i anonymisert form. Anonymisert form kan bety veldig mye. Enten uinnlogget og moderering, at man kan sende innlegget til meg og så poster jeg det under et felles anonymt brukernick (men da mister man jo litt anonymitet igjen) osv. Det er synd at det måtte spore av i et korstog om noe annet, men sånn er jo forumlivet noen ganger.
Reply With Quote
  #33 (permalink)  
Old 03-10-2012, 05:23
Nettgrunderen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Oslo
Posts: 450
Jeg er medlem på en del forskjellig type forum og ingen har mulighet for anonyme kommentarer, så min holdning til dette er fremdeles att denne muligheten bør sperres på Pengevett.
Att noen hevder att de ikke får logget inn noen ganger får så være, att det skjer ligger nok i problemer med nettleser/nettverk og lignende, ikke selve forumet Pengevett.

Her er eks på en tråd hvorfor anonyme kommentarer ikke burde tillates Forvaltningshuset (spamtråd i mine øyne)

Et spørsmål på tampen: Hvorfor er "Rotehue" banned? Selv om han har sagt takk og farvel kan det jo være han ombestemmer seg og vil fortsette og kommentere her inne?
__________________
Nettgrunder.com - Tjene penger på nett

Last edited by Nettgrunderen; 03-10-2012 at 05:27.
Reply With Quote
  #34 (permalink)  
Old 03-10-2012, 10:39
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 599
Det viktigste er at dere har fokus på det, Lin. Et forum vil nødvendigvis endre karakter når det vokser, og dermed kanskje også premissene for hvordan man kan delta. (Bare se på Kvinneguiden sitt forum som har vokst fra å være et rent bryllupsforum til å bli en pengemaskin for eierne...)
Reply With Quote
  #35 (permalink)  
Old 03-10-2012, 14:56
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Inntil videre er det satt på moderering for anonyme kommentarer. Så får vi se om det er nok. Siden det ble gjort har det ikke kommet noen nye innlegg i modereringskøen, så det er mulig dette tiltaket gjorde det mindre attraktivt i seg selv.
Reply With Quote
  #36 (permalink)  
Old 03-10-2012, 14:58
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.706
De uregistrerte er jo nesten alltid brukere her som ikke vil gi kommentaren under "fullt navn"
Reply With Quote
  #37 (permalink)  
Old 03-10-2012, 15:15
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Beklager, jeg så feil. Det hadde kommet noen anonyme kommentarer. De er nå godkjent, med unntak av en som var dobbeltposting.

For å unngå eventuelle misforståelser underveis: Det er ikke et krav at jeg personlig skal være enig i det som sies for at en kommentar godkjennes. Jeg har ikke lest alle tråder, men helhetsinntrykket er at de fleste anonyme kommentarer er helt greie innspill i en debatt og/eller forespørsel om råd og hjelp. De man legger mest merke til er kanskje de som vi nå prøver å luke ut, men det er ikke sånn at alle som kommenterer anonymt bare serverer unyttig tull. Uregistrerte deltakere har fått litt ufortjent dårlig rykte basert på hva mindretallet har gjort og det tar jeg min del av ansvaret for. Jeg håper det å sile litt vil rette på dette.
Reply With Quote
  #38 (permalink)  
Old 05-11-2012, 12:19
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 32
Er jo bare positivt å ha anonyme kommentarer med moderering. Så får du selv velge om du ønsker å godta dem fortløpende.

Bare unngå å la dem poste linker.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Svenskehandel NOK eller SEK? Realverdien Mat & husholdning 8 31-10-2011 12:30
Skjøte og tinglysning eller ikke, hvordan påvirker dette skatt og selvangivelse?? Drillpiken Skatt 5 05-09-2010 00:16
Selge utleiebolig eller ikke? Leif Skatt 13 13-07-2010 23:51


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:30.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren