Pengevett

 

Bilkollektiv - erfaring?

Dette er en diskusjon om Bilkollektiv - erfaring? i Generell pengeprat-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; En dag vil jo vår kjære bil dø, og jeg har lest en del om bilkollektivet i Oslo og tror ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Generell pengeprat

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-10-2011, 13:29
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 599
Question Bilkollektiv - erfaring?

En dag vil jo vår kjære bil dø, og jeg har lest en del om bilkollektivet i Oslo og tror det kanskje kan dekke vårt behov for bil til en mye rimeligere penge enn å eie bil selv. Da vi kjøpte bilen jobbet jeg mye lenger unna der vi bor enn nå, og sparte mye tid på å kjøre. Så avtalen var at jeg skulle ha førsterett på bilen i uken, mens gubben skulle ha førsteretten i helger og ferier (skiturer, jakt etc.). Men min jobbsituasjon har endret seg drastisk, og jeg har strengt tatt ikke særlig bruk for bil lenger. Ja, det er kjekt å ha når jeg skal ut og handle litt større ting, men ellers reiser jeg stort sett kollektivt. Men gubben har fortsatt samme behovene, og jeg ser for meg at bilkollektiv vil kunne løse disse behovene. Han vil naturligvis måtte planlegge litt mer enn i dag, men ellers ser jeg ikke mange problemer.

Men er bilkollektiv så flott og smertefritt som det ser ut på hjemmesidene? Er det noen som har noen negative erfaringer? Og vil man spare så mye på det at det er verdt å ikke ha bilen lett tilgjengelig utenfor huset?

Hjemmesidene: Bilkollektivet: Hjem
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 17-10-2011, 12:00
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Også interessert i dette!

Jeg lurer på akkurat det samme! Noen som kan bidra?
Vet at det også finnes et alternativ: Oslo Bilpool, men de har færre leveringssteder og kun en biltype.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17-10-2011, 22:38
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Erfaring bilkollektivet

Vi har vært medlem av Bilkollektivet i Oslo i 4 år og har stort sett bare positive erfaringer. Bilkollektivet lønner seg storlig dersom man ikke har bruk for bil hver dag. Vi har brukt om lag 10 000 kroner i året på bilkollektivet de siste årene. En ny eller relativt ny bil ville blitt veldig mye dyrere (når avskrivning og renter regnes med) gitt vårt lave forbruk.

En av de store fordelene med bilkollektivet er at man kan ta ut biltype etter behov. Kollektivet disponerer alt fra mikrobiler som Peugeot 107 til større varebiler. Dette er også en fordel sammenlignet med Oslo Bilpool som hvert fall tidligere bare hadde en type bil.

Bilkollektivet har mange oppstillingsplasser i byen, men litt dårlig i de ytre bydelene. Det er svært sjelden vi har opplevd å ikke få tak i bil. Men det er klart at hvis man vil ha en stasjonsvogn i helgene i fellesferien så bør man være ute i god tid.

Kollektivet virker veldig godt drevet og vi har bare en gang opplevd problem med en bil. Bilene er stort sett ganske nye og mange av merket Peugeot. Fantastisk å disponere bil uten å måtte tenke på service, forsikring, dekkskift, bompenger osv.

Konklusjon: har man et godt kollektivtilbud til daglig og bare trenger bil av og til, så er Bilkollektivet i Oslo å anbefale.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17-10-2011, 23:27
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 599
Takk for flott svar! Er det noen som vet nøyaktig hvor biloppstillingsplassen på Oppsal er? Jeg tror nemlig den vil være nærmeste for oss.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 14-11-2011, 09:43
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 62
Hvorfor ikke teste det ut nå mens dere har egen bil. Så slipper dere å stå med skjegget i postkassa hvis dere har solgt bilen og kollektivet ikke funker.
__________________


Hva kan du eie, når selve livet er et lån! - Arnulf Øverland
Om lån og slikt
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Forsikringer - har du erfaring med å forhandle pris? Leomi Forbruk 7 13-11-2010 18:43


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:04.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren