Pengevett

 

Familieutfordring

Dette er en diskusjon om Familieutfordring i Generell pengeprat-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Hei alle, jeg trenger litt hjelp med en familieutfordring. Jeg har et sterkt ønske om å booste familiens sparing i ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Generell pengeprat

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 26-05-2017, 08:18
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 32
Familieutfordring

Hei alle, jeg trenger litt hjelp med en familieutfordring.

Jeg har et sterkt ønske om å booste familiens sparing i 1-3 år, og har derfor tenkt å legge frem noen forslag på neste familieråd.

Min samboer har en inntekt på 24.000,- i mnd + fri bil, fri mobil og bredbånd
Jeg har en inntekt på 35.000,- i mnd + fri mobil og bredbånd + at jeg har mulighet på bonus og gavekort ganske ofte.

Vi har betalt ned våre studielån, og jeg har også betalt ned min bil. Vi har derfor "bare" boliglån på 2.800.0000,- Og dette har jeg et sterkt ønske om å betale ned på.
Vi har en del faste utgifter, som jeg kommer til å bruke helgen på å forhandle ned. Vi bruker også alt for mye penger på mat og husholdning. Her kan vi sikkert dra ned en god del. Vi har to barn på 11 og 5, de har en del hobbyer, som jeg ikke ønsker å spare på. Men vi kan likevel tenke over hva vi kjøper av nye treningssko mm. Min tanke er at vi kanskje kunde prøve å leve på min lønn, og spare samboer sin? Hva tenker dere? Det er jo også feriepenger, halv skatt i desember og bonuser/gavekort som vi må ha en avtale på hva vi gjør med da, om de kan brukes eller spares? Er det noen andre som har prøvd dette med å leve på en lønn? Jeg vil gjerne har tips og input på hva dere som er på dette forumet tenker om dette..
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 26-05-2017, 15:07
Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 40
Ja, det er andre som har prøvd å leve på ei lønn. Jeg og mannen gjorde det for et par år siden. Vi levde på den laveste lønna i et år og solgte unna det vi hadde av eiendeler som vi ikke brukte og gjorde en del andre andre grep og betalte så aggressivt ned på boliglånet at vi nå er gjeldfrie. Det hører med til historia at vi hadde et vesentlig lavere lån i utgangspunktet, men så hadde vi til gjengjeld også lavere inntekt enn dere. Jeg tror vi holdt på sånn i litt over et år og det gikk helt fint men det hadde ikke gått i veldig mange år. Vi hadde nok penger til det vi trengte men ikke noe mer, avsetning til ferie var det ikke rom for. Det kan absolutt anbefales for å få ned boliglånet så det monner, og det høres absolutt bedre ut å gå innpå noe sånt frivillig nå enn å bli tvunget til det hvis renta stiger. Noe som motiverte meg veldig var å lese blogger om temaet personlig økonomi som MrMoneyMustache og the simple dollar og bokklassikere som Your Money or Your Life og The Millionaire Next Door, alt sammen er orientert om å holde forbruk på et minimum uten at det oppleves som man ofrer noe som helst.
Det virker som om du har veldig lyst til dette, men hvordan stiller samboeren seg? Det er helt klart letter hvis dere er på samme side.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 26-05-2017, 19:48
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 32
Ja, det var akkurat det. Jeg må ha med samboer på lager og eldstemann på 11 år. Tanken min er jo at om vi velger å leve på min lønn, så har vi en bonus på 15000-25000 ekstra i kvartalet å leve på. Og feriepenger på minimum 75.000,-, og halv skatt i desember. Det er jo mye penger så det burde gå?! Jeg kan også plutselig få et gavekort på 500,-, eller som i dag - da fikk jeg 9 kinobilletter av en kollega pga av noe sponsing. Jeg selv kommer fra et hjem hvor vi måtte snu på hver krone, og det har sikkert ført til at jeg vært ivrig på å tjene penger og skjemme bort min familie. Men nå har jeg lyst å spare og betale ned bolig. Og vi burde jo kunne spare samboer sin lønn på 23000 i mnd.. MEN jeg må få med samboer på dette, er redd at han fått veldig smak på det gode livlig
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 29-05-2017, 21:53
Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 40
Jeg kjenner meg litt igjen i det du skriver om familiebakgrunn som får betydning for forhold til penger i voksen alder. Jeg kommer fra et hjem hvor vi hadde ganske ustabil økonomi og jeg bestemte meg tidlig for at mine barn ikke skal oppleve akkurat det. Det viktigste for min del er økonomisk trygghet og forutsigbarhet, forbruk kommer ganske langt ned på lista. Sånn som jeg ser det er de priviligerte barna i dag de som lærer sparing hjemmefra. Da vi satte inn dette superstøtet for noen år siden var dessverre barna litt for små til å være med men en svært motiverende sak for min og mannens del var at vi hadde en liten markering hver gang vi hadde betalt ned 100 000kr. Dette ble vi så fiksert på at vi pøste på med penger i tide og utide. Det er viktig å ha med partneren din men jeg håper ikke det holder deg tilbake, det er jo bedre at du tar dette på alvor enn at ingen av dere gjør det. Kanskje han blir revet med etterhvert og før du vet ordet av det har han like stor glede av å bruke 500kr på å betale ned ekstra på lånet som han får av å bestille takeaway. Trøstebetaling var det noen her på forumet som kalte det.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-01-2018, 18:56
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.757
Hvordan gikk dette, montro?
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:21.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren