Pengevett

 

Tannbehandling - det er dyrt å ha tannlegeskrekk

Dette er en diskusjon om Tannbehandling - det er dyrt å ha tannlegeskrekk i Generell pengeprat-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Ja, særlig dersom tannlegeskrekken har fått deg fra å gå til tannlegen i lang, lang tid og den ene runden ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Generell pengeprat

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 24-11-2009, 13:39
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Arrow Tannbehandling - det er dyrt å ha tannlegeskrekk

Ja, særlig dersom tannlegeskrekken har fått deg fra å gå til tannlegen i lang, lang tid og den ene runden medførte en halvveis utført rotfylling og påførende plager.

Prisoverslaget er en ting. En annen ting er at prisen per behandling, særlig i starten, er så dyr.

Først på planen står nemlig:
Vanskelig rotfylling hos spesialist: 4900,- + bedøvelse etc.
Krone oppå den vanskelige rotfyllingen: 5200,- + etc.

Deretter tror jeg det blir bedre. Altså mindre beløp per gang. Totalt kom prisoverslaget på 21500,-. Og da er ikke krona oppå rotfyllingen medregnet.

Tannlegen er rimelig dyr. I dag hadde jeg full undersøkelse med røntgen av kjeve etc. + fjerning av tannsten etc. Det ble 1700,-

Men så er det bare en ting. Tannlegen er flink. Jeg merker det. Jeg har vært der to ganger nå uten å trenger "tannlegedop" (altså beroligende). Han kan virke litt brysk for de som forventer masse dulling, men jeg synes det er helt ok. Heller gape opp for en som man merker har stor yrkesstolthet og er litt mutt, enn en som pludrer i vei om at det ikke er farlig mens h*n tuller det til med halvdårlig bedøvelse. Eller, som jeg fikk slite med i noen år, halvferdig rotfylling og beskjed til pasienten når hun ringer og sier at det føles feil i munnen at det må gå seg til. Den halvferdige rotfyllingen har gjort at ting har ligget åpent. Matrester har festet seg og jeg har slitt med tannpirkere, tanntråd etc. til tannkjøttet har blødd mange ganger.

En ting til som jeg satte pris på: Mine håpløse visdomstenner skal vekk! Jeg har tatt det opp et par ganger før. De var ubehagelige da de kom og jeg kom ikke ordentlig til med tannbørsten. Nå er de "heldigvis" i såpass dårlig forfatning at det bare er å fjerne dem igjen. Good riddance.

Men altså: Jeg har heldigvis litt penger å bruke på tannlege. Men i overkant av 10 000,- på så kort tid klarer jeg ikke helt ennå. Så jeg må finne en løsning på dette.

Hvordan har dere andre gjort det med store tannlegekostnader?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 24-11-2009, 13:51
Zelig's Avatar
Trekkie
 
Join Date: Feb 2009
Location: Tellus
Posts: 2.182
Send a message via MSN to Zelig
Jeg har jo hatt et styr med tannlege selv. Nye fyllinger og tre visdomstenner som må bort. Jeg er i den heldige posisjon å ha tre av dem (den fjerde var så snill å ikke bli til), og den ene er så nedbrutt at den må opereres vekk (tannkjøttet har grodd igjen over restene).

Til nå har det gått 6000, av de 9500 som ville gå, pluss 2 til 3000 for den operasjonen hos spesialist. Så rundt 12000,-.

Jeg har løst det med å finne ut hvor mye jeg makter å betale hver mnd. Og bedt tannlegen om faktura eller flytting av time til jeg har penger nok.

Jeg fikk forøvrig ny tannlege jeg også. Jeg fant ro og trygghet hos han. En gang jeg var der var han veldig sint og frustrert. Og da fortalte han meg at han ikke orka mer på det kontoret. De lagde tull i bookingene og han var konstant overarbeidet. Jeg ble så lei meg. Det tar tid å bygge opp tillit. Han forsikra meg om at den nye tannlegen var like bra, men nå gruer jeg meg igjen. Skikkelig! Jeg vurderer å be om å få vite hvor han er nå. Har de lov å si det?

Uansett, lykke til. Jeg håper det ordner seg for deg., og jeg er glad du har funnet en trygg tannlege.
__________________
[center]Her finner du mennesker med livsvisdom, Vikingmot, Dragevett, utholdenhet, selvinnsikt, økonomisk innsikt, Brabla innsikt,gaselleintensitet, velvilje, og masseReply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 24-11-2009, 14:01
Dragen's Avatar
VeloppDragen
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4.163
Et tips er å be tannlegen om å innkalle deg årlig når du er ferdig med denne runden. Da blir det ikke så dyrt per gang.

Tannlegen må inn i fordelingsnøkkelen. Utover det har jeg ingen konkrete tips - ser liksom ikke for meg å ønske meg gavekort hos tannlegen til jul.

Jeg har en gang i tiden spart massevis av penger på å fjerne en visdomstann på Tannlegehøyskolen. Men det var til gjengjeld så skummelt at jeg gikk ikke tilbake da de inviterte meg til å komme og fjerne resten av visdommen.
__________________
Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 24-11-2009, 14:16
viking's Avatar
på slagmarken
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1.219
Har ikke noe nytt å tilføye, annet enn at jeg har bedt cocaholikeren jeg bor sammen med om å spørre sin tannlege om få en utskrift på kundekontoen der.
Jeg skal prøve få frem den faktiske literprisen på cola, og ikke bare pr cola - men totalt de siste ti årene vi har bodd sammen.

(Det er flere indirekte utgifter/økonomiske tap ved coladrikking. Feks redusert helse = redusert inntektsevne. Stadig innom butikken for å kjøpe cola = masse unødvendig ekstra-innkjøp som igjen saboterer storhandel en dag i uken ... etc.)

Hvor mange biler kunne han ha kjøpt seg for den summen tro. Eller hvor mye egenandel til hus.
---


Ved visse sykdommer/tilstander kan man få dekket tannlegeutgifter av NAV. Det er tannlegen som vurderer dette, men greit å dobbeltsjekke selv.
Ler mer her: NAV - Tannlege - Behandling hos tannlege


--

Forebygge tannproblemer med god pleie og munnhygiene er jo alltids noe man kan tenke på også. Holde et basisk miljø i munnen ved å redusere mengden karbohydrater og sørge for å øke ph etter måltid, passe på å få nok fluorider via kostholdet, slutte røyke og drikke kaffe, og kanskje også endre litt på tannpleie-produktene man bruker.
Selv bruker jeg tannkremer uten fluor og sls, feks Aloe Dent.
Foretrekker hjemmelaget oljeskyll (olivenolje, gjerne med peppermyntedråper) og tannpulver (natron + salt + xylitol, evnt + peppermynte, krydderier eller lignende).

Bruker denne xylitol-tyggisen (uten sukker og kunstige søtningsstoffer): http://www.nycomed.no/no/Menu/Produk...odent+Xylimax/
Fylte skapet på badet da apoteket hadde tilbud 2-for-1

Mer om xylitol her: http://www.pharmax.no/xylitol.php
Quote:
I motsetning til sukker og andre søtningsmidler er BjørkeSøt basisk (ikke syredannende) i munnen og forsterker tennene og tannemaljen i stedet for å skade dem

Last edited by viking; 24-11-2009 at 14:32. Reason: måtte bare fikse litt, og litt til, og enda en ting...
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 24-11-2009, 19:24
Sør's Avatar
Moderator
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1.435
Veldig billig tannlegebehandling:

Her behandler studentene deg superbillig - VG Nett om Din økonomi

De har også kompetansen, så hvis man er en komplisert pasient så lønner det seg virkelig å gå dit!
Reply With Quote
Reply

Tags
budsjett, helse, hjemmelaget, kosthold, nav, tannlegeThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:06.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren