Pengevett

 

en tøff situasjon

Dette er en diskusjon om en tøff situasjon i Gjeld-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Hei! En mann midt i 20 årene som sliter økonimisk. Alt startet vel når man ble 18 år og fikk ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Gjeld

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11-05-2015, 19:04
Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 40
en tøff situasjon

Hei!

En mann midt i 20 årene som sliter økonimisk. Alt startet vel når man ble 18 år og fikk lån og kredittkort kastet etter seg. Jeg ble medlem for kort tid siden etter å lest og fått mange god tips ifra dere med lignende situasjoner.

Grunnen til min overforbruk er at jeg har bil som hobby og brukte hele lønningen++ kredittkort og forbrukslån på oppgradering og bygge prosjekter. Byttet og kjøpt biler med store tap, og levert bil frivillig tilbake da flere låneavdrag gikk til inkasso og de solge bilen til høyeste budgiver.

Det positive i dette er at jeg startet opprydningen i min økonomi i begynnelsen på nyttår. Åpnet all post, gikk igjennom regninger og fikk laget meg en oversikt i exel.

Jeg hadde inkassosaker hos både
Inkassosenteret
Sergel
Conecto
Lindorff (7 saker)
Demand Norge.

Hittil i år har jeg fått betalt ned 52 500-. kun i inkassosaker som gjør at jeg `kun`står igjen med 4 saker hos lindorff og en sak hos Demand.

Jeg brukte det den berømte snøballmetoden for den psykologiske delen å bli kvitt flest saker fortest mulig. Dette har motivert meg sålangt.

Men nå starter den vanskligste delen da de neste sakene er så høye summer at jeg føler jeg ikke blir kvitt sakene fort nok og mister motivasjon.

Lindorff Dnb 1 135.000-,
Lindorff Dnb 2 55.000-,
lindorff Dnb 3 : 33.000-,
lindorff Santander 4 : 130.000-,
Demand : 35.000

Vet ikke helt hva eg vil frem til med å skrive dette. Men litt godt å få det ut, da dette er en situasjon som jeg har kun holdt for meg selv og ikke delt med noen.

Takker for eventuelle innspill og for at du tok deg tid til å lese!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11-05-2015, 20:06
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.748
Har du flere biler? I så fall er det jo bare å få solgt dem unna, om så med tap. Det har vel vært en del lignende saker på luksusfellen. Kanskje ta en titt på de episodene. Ellers ser du ut som gjelda ikke er så skyhøy at du ikke kan være gjeldsfri på ganske kort tid(2-4) år om du virkelig tar grep. Du har jo gjort det verste(åpne brev og få oversikt), skal man tro ekspertene. Har du mulighet til å flytte hjem og snylte litt på snille foreldre?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11-05-2015, 20:16
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.989
Jøye meg, der var det mye gammal morro.... Det er bare å bruke snøballmetoden og kjøre på... Kanskje kan du jobbe gjennom sommeren bruke feriepenger og skattepenger som du får tilbake for å prøve å knekke ned lån 2,3 og 5.

Og så bruker du 1 år på lån 1 og 1 år på lån 4? Rundt 10k i måneden kan du kanskje klare?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11-05-2015, 20:18
Aksjebloggeren's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 811
Velkommen Imponerende innsats du har gjort hittil i år, fortsett sånn så er du kvitt gjelden fortere enn du aner. Nå som snøballen har begynt å rulle og motivasjonen er på topp, så kan du kanskje bruke denne til å gå enda hardere til verks? Strupe forbruket enda mer? Ta opp ekstrajobb/vakter for å øke inntekten og kaste alt mot gjelden? Ved å jobbe beinhardt for å bli kvitt gjelden kan fort bli en ekstra motivator til å aldri ta opp slik tullegjeld igjen.

Lykke til videre, blir spennende å følge med deg. Jeg har troen
__________________
[Aksjebloggen] [Målbevisst.no]
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11-05-2015, 20:48
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 779
Imponerende innsats så langt! Har du solgt ting, eller er det lønna som gjør at du klarer å ta så store gap?

Kan du få Lindorff med på noe slags nedbetalingsplan med lavere rente, e.l.?
__________________
Reiseskildringer med elektrisk campervan: http://travelelectric.blogspot.no/

Ikke oppdatert på ei stund, men ikke helt utdatert:
http://gajasworld.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 11-05-2015, 21:53
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 892
Imponerende innsats så langt! Prøv å fokuser på et og ett lån, mentalt. Det neste er på 33 tusen, du har klart å betale ned over 50 tusen allerede i år, så det kommer også til å forsvinne om litt tid.

Kanskje er det motiverende å se hvor mye du nå slipper å betale på de 6 sakene som er nedbetalt? Når snøballen ruller, så går det fortere og fortere: mindre å betale renter av, og færre lån som må betales hver måned.

Og så tror jeg det kan være motiverende å henge her på forumet. Både å lese andres erfaringer, kanskje hjelpe noen som nå er der du var for noen måneder siden og å få ut litt frustrasjon når ting føles tregt.

Noen har sagt at den viktigste egenskapen for å håndtere penger fornuftig, er å kunne la de være i fred. Ha tålmodighet til å spare om man trenger noe, tålmodighet til å betale ned gjeld, selv om det tar lang tid. Det er den leksa du lærer nå, selv om det kan være kjedelig.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 11-05-2015, 21:56
Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 40
Hei igjen! Takk for ingen dømmende tilbakemeldinger. Var godt å få delt dette med dere! Skal oppdatere dere løpende om hvordan det går fremover.

SirWinston: Jeg har solgt det jeg hadde av biler, deler osv. Før jeg tok tak i dette så orket jeg faktisk ikke se på luksusfellen, men nå som jeg har tatt tak har jeg sett igjennom de fleste episodene og fått inspirasjon og tips.
Det ble nylig slutt mellom meg og min tidligere samboer, så jeg skal faktisk flytte hjem til mor og far for en periode, til jeg har kommet meg på beina igjen.

Realverdien: Målet er og få nedbetalt lån 2,3 og 5 i år. Skal i dialog nå med lindorff de nærmeste dagene om de kan stoppe lån 1 til jeg har fått betalt lån 2 og 3 siden de også er hos Dnb lindorff. Lån 4 skal jeg forhøre meg om de kan stoppe rentene, så jeg kan få betalt en symbolsk sum i måneden. Blir spennende å høre hva de sier.

Aksjebloggeren: Jeg jobber selvsagt så mye jeg kan og målet er å bli ferdig fortest mulig. Jeg struper ned forbruket så mye som det lar seg gjøre. De siste måneden har det gått utover det sosiale liv, men tilslutt er det vel verdt det!

Gaja: Jeg har solgt diverse småting, tusenlapp, hundrelapp her og der, men ellers jobber jeg mest mulig! Jeg skal i dialog nå med lindorff ang de 4 siste sakene jeg har hos de, siden 3 av de gjelder, dnb så håper jeg å få til en god avtale der. Kommer med løpende oppdateringer!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 11-05-2015, 22:02
Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 40
Hei Myra!

Ja Jeg prøver å holde motivasjon oppe. Leser ofte på forumet her om andre sine erfaringer. Ingenting er bedre å lese solskinnhistorier om at de har klart å komme seg utav det. Målet mitt er å bli ferdig med lån 2,3 og 5 innen i år. Men er kjedelig å se hvor mye som er renter og sælærer. Lån 3 på 33.000 var egentlig kun 20.000. lån 2 på 55.000 var kun 40.000. Bedre å ta tak sent enn aldri.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12-05-2015, 08:22
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Heisann!

Du har jo gjort mye bra hittil og det med god effekt
Det er supert!
Forumet er fint for å holde motivasjonen oppe over tid, lag deg en ticker, eller en formulering i signatur, så er det gøy å gå inn og oppdatere hver gang det går fremover.

Det viktigste var nok å slutte med bilhobbyen og finne en hobby som er mer økonomisk fornuftig etterhvert, når økonomien tillater hobbyer. Per nå vil jeg si at hver time fritid godt kan brukes på en jobb fremfor en hobby, om ikke du finner en hobby du kan tjene penger på? Som du har sett av luksusfellen er du ikke den første som har gått i fella med bilfiksing som hobby dessverre. Så veldig bra at du har solgt unna og skjønt at det ikke er noe å satse på for fremtiden

Quote:
Aksjebloggeren: Jeg jobber selvsagt så mye jeg kan og målet er å bli ferdig fortest mulig. Jeg struper ned forbruket så mye som det lar seg gjøre. De siste måneden har det gått utover det sosiale liv, men tilslutt er det vel verdt det!
Dette liker jeg å høre! Du overlever med litt mindre sosialt for en stund, det er helt garantert verdt det! Ikke noe å tenke på en gang

Stå på, vi heier på deg!
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 12-05-2015, 08:43
Dragen's Avatar
VeloppDragen
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4.166
Velkommen!

Imponerende innsats så langt. Jeg forstår godt at det kan bli vanskelig å motivere seg underveis, så jeg tenkte jeg kunne komme med et par forslag - mulig ett av dem treffer deg.

- Har du buffer, så du vet at du kan slutte å låne penger? Kjedelig å spare til buffer når man jober med å nedbetale, men en liten buffer er din egen forsikring som hindrer deg i å låne penger igjen når det oppstår noe. Og det gjør det jo.

- Har du vurdert en bilfri periode? Helt uten bil, der du utforsker kollektivtransport, sykkel, eller rett og slett å gå til fots?

- Sosial omgang - kan du omgås folk som har lykkes økonomisk, og prøve å lære noe av dem? Kan du invitere folk hjem i steden for å gå ut? Ta en tur i skogen i steden for på byen?

- Kan du bruke bilkunnskapene dine til å tjene penger? Fikse noe for andre mot betaling?

- Bruker du biblioteket? Det er gratis, og lesing er slett ikke den verste hobbyen man kan ha.


Det er mye god inspirasjon å hente her i forumet, og også på andre nettsteder, for eksempel MMM.

Lykke til videre - hold oss gjerne oppdatert!
__________________
Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fortvilet situasjon Lintoen Gjeld 13 26-01-2015 18:29
Hjelp! Jævli situasjon. heavybtakinova Generell pengeprat 6 06-09-2014 10:35
Kinkig situasjon heavybtakinova Generell pengeprat 72 19-12-2011 11:38
Er i en grusom situasjon, håper på hjelp! Gjestemannen Gjeld 21 12-10-2011 15:44
Min økonomiske situasjon Cashflow Generell pengeprat 1 05-09-2010 05:36


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:15.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren