Pengevett

 

Trenger råd asap

Dette er en diskusjon om Trenger råd asap i Gjeld-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Det var trist å høre! Jeg har inntrykk av at det å få banklån er ingen eksakt vitenskap, men avhengig ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Gjeld

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 01-11-2017, 21:57
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Stavanger
Posts: 233
Det var trist å høre! Jeg har inntrykk av at det å få banklån er ingen eksakt vitenskap, men avhengig av hvem som behandler søknaden og hvor retningslinjene ser ut den uken (om banken mener de har for liten boliglånsportefølje så er det lettere å få lån, etc). Men det frister jo ikke å fortelle alt akkurat som det er til neste bank... Jeg tror det skal mye til før det får rettslige konsekvenser, hvis du pynter på sannheten og det blir oppdaget. Men de kanskje ikke vil ha deg som kunde videre. Og noen typer pynting er vanskelig å oppdage, men det kan tenkes at de spør om avtalen som sier noe om når du skal begynne i jobb igjen. Og det kan tenkes de spør om dokumentasjon på hva du har av midler på bankkonto nå (det gjorde de når jeg søkte boliglån, men det var mye mer enn 200k).

Det er også i prinsippet mulig å se hva du har for lån/ kredittgjeld nå, hvis jeg skjønner det riktig, https://e24.no/lov-og-rett/forbruksl...kraft/24176586

Jeg vil tro det er lov å ha på speaker, det er iaf lov å spille inn en samtale som man deltar i uten å opplyse om det. Bortsett fra at det høres uproft ut så er det nok også et hint om at de syns det er latterlig/komisk at noen som har spilt bort pengene ber om lån? Ikke et godt tegn for din del

Men om det å si at du kommer tidligere tilbake i jobb... kan du ikke faktisk gjøre det? Eller ta en annen midlertidig jobb, kanskje?
__________________
Heldigen meg - føler ikke penger brenner i lommen og syns forbruk er et ork
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 03-11-2017, 05:07
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 18
Hva er det som hindrer deg fra å begynne å arbeide igjen tidligere? Forstår at det ikke nødvendigvis er mulig å tre inn i stillingen du har permisjon fra på kort varsel, eller før du skal tilbake som planlagt, men hva med å finne en annen jobb i mellomtiden?
Hvis du hadde planer om å reise mer før permisjonen er over ville jeg anbefalt å utsette dette til et senere tidspunkt. Få kontroll over spillingen, skaff deg oversikt over økonomien og gjør det du kan for å øke inntektene dine i tiden som kommer.
__________________
Den som er ferdig utlært er ikke utlært, men ferdig...
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 03-11-2017, 13:08
laffen
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 59
Har absolutt tenkt på det, Victorynox. Har ikke spilt siden dagen jeg blåste bort de 100k på kredittkortet, og har ikke noe ønske om å spille heller. Jeg tenker at egentlig beste måten å holde det slik vil være å få seg en jobb i mellomtiden, og føle at jeg jobber inn det tapte. Skal gå på utkikk nå! Så får jeg samtidig lete etter muligheter slik som Vonpalm snakker om for å lette på rentetrykket frem til jeg kommer tilbake i fast jobb og sannsynligvis får et lite boliglån. (De sa at det absolutt kunne vurderes om de så skjerpings fra min side og hadde startet i jobben igjen).
__________________
Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 12-11-2017, 14:22
laffen
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 59
Oppdatering:

1. Fått brukt trikset til deg VonPalm med å vipse fra Shell/Norwegian mastercard. Har vipset 25k fra hver av kortene, slik at jeg nå i alle fall ikke betaler renter en stund på mer enn halvparten! Ikke turt å ta mer, er kanskje ikke lov å drive slikt...Regner dog med man ikke gidder å gjøre noe med såpass små beløp uansett fra bankenes perspektiv, siden det ikke er mer... Tar kanskje en ny 25k runde på hver om en uke eller 2, hva tror man? Forresten flere kort som godkjenner dette? Da kan jeg i så fall ta en ny runde om et par måneder for å holde det gående lengst mulig uten renter..

2. Ser lovende ut i forhold til en deltids selgerjobb. Kan da fort få inn litt frisk cash!

3. Vurderer, for å gjøre situasjonen på kort sikt enklere (og egentlig helt greit uansett), og selge bilen. Bruker den en del, men kan klare meg med en billligere. Tror jeg kan få 120.000 for den. Så hvis jeg selger den får jeg godt med penger på konto. Deretter kan jeg kjøpe en brukt, for kanskje halvparten, og om jeg trenger det, er det sikkert mulig å få den på billån (som er myyyye bedre enn det der kreditthellvettet..).

4. Har det egentlig ganske bra nå. Det er noe med å ha kontroll over sitasjonen!
__________________
Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 21-11-2017, 22:59
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.710
Altså, du er for ærlig. Du bør jo bare gå til en bank og si at "hallo, jeg har en nedbetalt leilighet. Nå har jeg tatt permisjon i xx mnd for å pusse opp, jeg trenger et lån på xx med sikkerhet i leiligheten".

Klarer du ikke det, ville jeg cashet ut bsu'en og dritt i de omkostningene det fører med seg. Du er jo i realiteten gjeldsfri uansett.
Reply With Quote
Reply

Tags
bankfrykt, gjeld, idioti, spillegjeldThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trenger gode råd iris irene Generell pengeprat 11 13-12-2014 13:36
Kjøpe brukt, selge ting man ikke trenger, vurdere hva man faktisk trenger... ninni Generell pengeprat 2 22-10-2011 23:46
Trenger hjelp brabla Småprat 5 22-12-2010 00:10
Trenger vi lønnsoppgjør?? brabla Rettigheter 2 15-09-2010 20:41
Du trenger en buffer Lin Bygg formue! 3 28-04-2010 11:59


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:41.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren