Pengevett

 

Senger, sengebunner og madrasser

Dette er en diskusjon om Senger, sengebunner og madrasser i Gode tilbud-forumet, en del av Forbruk-kategorien; Madrassen jeg har hatt siden studietiden er sakte men sikkert begynt å gå i oppløsning. Innen året er omme, må ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Gode tilbud

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06-02-2013, 22:36
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 575
Senger, sengebunner og madrasser

Madrassen jeg har hatt siden studietiden er sakte men sikkert begynt å gå i oppløsning. Innen året er omme, må vi nok skaffe en ny. Og dermed innser jeg at akkurat "måter å sove på" er noe jeg vet null om.

Hittil har vi hatt det enkelt, med sengebunn + madrass. Mulig vi går for denne løsningen nå også, men det kunne være greit å oppgradere til en skikkelig seng, kanskje. Uansett: siden forumet er så kunnskapsrikt, vil jeg gjerne lære det som læres kan om soveløsninger! Er noen merker bedre enn andre? Hva skal man ta hensyn til for å unngå enda flere ryggproblemer? Hvordan sover man som billigst, og er det noen ting som er verd å investere ekstra i? Alt annet av praktisk informasjon er velkomment.
__________________


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 06-02-2013, 23:14
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 617
Du spør godt, du! Du sover billigst på gulvet, men jeg vet ikke om jeg vil anbefale det i lengden, selv om det faktisk ikke er så dumt om man har trøbbel med ryggen. Men du kan jo prøve med en futon

Jeg har selv ryggproblemer og da er det veldig viktig med en fast og ganske hard madrass, en myk madrass for meg er drepen. Jeg blir helt ødelagt.

Kjøpte ny seng, type kontinental, for 3-4 år siden, og da jeg testet forskjellige merker så fant jeg at Svane var best. For meg. Den mykeste fra Svane fra likevel hardere enn den hardeste fra Jensen, så da ble det Svane på meg. En utrolig god seng, like god i dag som da jeg kjøpte den. Elsker den senga

Prismessig så var den vel midt på tre den gangen, selv om jeg den kostet en liten formue, kom vel på drøyt 10.000, men den var verdt hver krone. Med tanke på at vi tilbringer 1/3 av livet vårt i senga så er det en investering som er verdt noen kroner, synes jeg.

Kan nevne at den typen kontinentalseng jeg har består av 4 løse madrasser (+ overmadrass) som kan vendes etter behov for medium eller hard madrass. Rundt madrassene er det et trekk som festes med glidelås, veldig praktisk da det kan tas av og vaskes eller byttes, i motsetning til de "åpne" variantene hvor man se madrassene oppå hverandre. De kan ikke tas av for vask eller bytte, visstnok, og da blir det jo dumt om man skulle få en flekk på dem.

Hvorvidt det ene merket er bedre enn det andre er ikke godt å si. Det har kommet mange nye merker de siste årene, og hvorvidt de holder seg like gode over tid som de virker å være som nye er vanskelig å vite rett og slett for sengene har ikke blitt testet lenge nok ennå. Derfor valgte jeg å teste de to mest kjente merkene, Svane og Jensen. Har hørt veldig mye forskjellig om DreamZone fra Jysk, noen er fornøyde, andre ikke. Men mtp den generelle dårlige kvaliteten på det meste fra den butikken, ville jeg ikke tatt sjansen.

Blir interessant å se hva andre har å si.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06-02-2013, 23:15
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Har ikke direkte tips, men massør-dama vi hadde på jobben (som jeg brukte før pengevettet dukket opp mot et 200kr trekk i lønn) fortalte meg da jeg vurderte ny seng at prisen i stor grad er ubetydelig. Eller, ingen kropp har det nødvendigvis bedre i en 30.000 kronerulling Jensen-seng enn på en 2000kr rammemadrass fra IKEA. Føler at tipset kan være verdt noe når det kommer fra en fysioterapeut. Hun sov selv på rimelig madrasser fra IKEA og hadde ikke annet enn godord å si om den.

Det viktigste er kanskje å vite om man vil ha fast, medium eller myk. Mener å ha hørt at for myk er veldig dumt for vonde rygger? Heller for fast. Det er min erfaring også, har en prolaps i korsryggen og den trives absolutt ikke på myke madrasser.

Jeg tror vi igjen blir lurt til å innbille oss at det er "verdt det" å bruke 10-20-30.000 kr på en seng fordi nattesøvn jo ER viktig og det er jo lett å tro at man er mye mer uthvilt etter en natt i dyr seng. Men så stor nekter jeg å tro forskjellen er. Har aldri planer om å finne ut av det heller egentlig Men - en ting vi skal gjøre når det blir ny seng er å kjøpe en som er litt større enn 140 bredde og der madrassene unntatt overmadrassen skal være separate. For det som ødelegger flest netter for meg er når sambo f.eks er syk eller ikke får sove og ligger og vrir seg på vår lille rammemadrass. Er som om jeg snur meg selv jo Sånne ting er antagelig viktigere å tenke på enn hvilket merke som er kult.
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-02-2013, 00:22
viking's Avatar
på slagmarken
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1.219
For 10-15 år siden kjøpte jeg to billige rammemadrasser på Jysk, med hver sin billige overmadrass (tror den fulgte med på kjøpet). To enkeltsenger, stripset sammen til dobbelseng. Med tiden ble den vond å ligge på. Kunne kjenner spiraler presse mot kroppen. Fikk skikkelig overmadrass i gave, og sengen ble god som ny. Overmadrass for dobbelseng, slik at det ikke ble vond glipe i midten av sengen.
Tenker at jeg bare trenger bytte ut overmadrass ved behov, så holder Jysk-sengen som basis i mange år til.


(Har "rigget" sengen på forskjellige måter for variasjon. Den kan stå på føttene sine midt i rommet, eller av med føttene og ha madrassene rett på gulvet. En gang stod den inntil tre vegger, med noen cm glipe mellom seg og sideveggene. Da rammet jeg den inn med en "treveggs-sengegavl" av skumgummi og laken - ble veldig koselig og godt å sove der. Sengegavlen kunne enkelt fjernes og brukes som gjesteseng istedet.
Tenker også jeg kan bygge "sengebunner" til rammemadrassen. Bygge den inn på forskjellige måter. Lage himmelseng. Men nå har jeg vel sporet litt av fra tema.)

Synes altså en billig rammemadrass er grei basis så lenge jeg kan investere i god overmadrass.

Last edited by viking; 07-02-2013 at 00:26.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 07-02-2013, 12:38
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 94
Etter 5 år med jyskseng som var kjøpt brukt ga vi opp. Vi slet med slitne kropper når vi våknet og sov ikke så godt som vi burde. Det hjalp lite med overmadrass når rammemadrassen hadde rumpedump.
Vi gikk da for en jensen på salg, den dyreste fra den billige serien, nova max. Etter det har jeg endret sovestilling fra å alltid ligge på siden til å ligge litt alle veier og mest på rygg.
Vi brukte 10.000 på denne sengen og jeg synes det var verdt hver krone for nå er vi uthvilt i kroppen om morgenen. Neste gang skal vi spare opp så vi har litt større valgmuligheter og kan gå for en seng som er litt hardere og kanskje ikke trenger å bli snudd jevnlig.
__________________
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right.
-Henry Ford-Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 07-02-2013, 12:41
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.977
Om du bor der du skal bo "resten av ditt liv" etc, og har fast jobb og er på det stadiet der, så anbefaler jeg å krype til korset og investere i ordentlige madrasser. De har du i 15-20 år minst.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 07-02-2013, 12:42
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.977
Quote:
Originally Posted by linejnta View Post

Jeg tror vi igjen blir lurt til å innbille oss at det er "verdt det" å bruke 10-20-30.000 kr på en seng fordi nattesøvn jo ER viktig og det er jo lett å tro at man er mye mer uthvilt etter en natt i dyr seng.
Har du aldri vært i en skikkelig deilig hotellseng? Jeg synes det er forskjell i alle fall
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 07-02-2013, 14:38
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 407
Jeg har en jensenseng som jeg har arvet etter fadern, det er bra gammel, men funker veldig bra. Hard og god. Jeg hater myke senger.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 08-02-2013, 03:02
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 575
Tak for gode råd, alle sammen! Visste jeg gjorde klokt i å spørre på forumet, for her var det mye informasjon og mye å tenke på.
__________________


Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 09-02-2013, 21:29
Mises's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Der ingen kunne tru
Posts: 2.881
Jeg sov fantastisk i en svaneseng en gang. Husket det til jeg fikk råd til en ny seng.

Fant så, ti år senere, en passende svanemadrass på finn, inkludert selve sengen kostet det 800. Jeg synes det var noe råflott siden vi tross alt hadde en fin Sultan-seng fra ikea fra før.

Men jeg vil faktisk si at det var verdt de 800 kronene. Polakken som hentet den gamle Sultansengen vår var også fornøyd.

Sultanmadrassene oppgraderte vi siden med en memoryfoam overmadrass.

Sengen er så god nå at det faktisk er et under at staten ikke har forbudt eller avgiftsbelagt den.
__________________
Gjeld er roten til økonomisk ruin.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:37.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren