Pengevett

 

Nordsjøjobbing

Dette er en diskusjon om Nordsjøjobbing i Jobb og kvalifisering-forumet, en del av Penger inn-kategorien; Det hender det dukker opp noen artikler om å jobbe i nordsjøen og hvilken lønn det gir. Ganske høye lønninger, ...


Go Back   Pengevett > Penger inn > Jobb og kvalifisering

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 25-11-2011, 16:15
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Arrow Nordsjøjobbing

Det hender det dukker opp noen artikler om å jobbe i nordsjøen og hvilken lønn det gir. Ganske høye lønninger, egentlig. Men bortsett fra at lønna tydeligvis er god; synes jeg det er vanskelig å finne ut hvordan dette egentlig fungerer. Jeg kjenner jo ingen som jobber i nordsjøen, men det gjør kanskje noen andre her?

Så derfor:
Vet du om noen som jobber i nordsjøen? Hvilken utdanning har de? Hvordan går man frem dersom man er interessert i nordsjøjobbing? Hvordan ser hverdagen ut på plattformen? Og er det virkelig sant det man hører om lønnsnivået?

Grunnen til at jeg lurer er jo at jeg er gift med en som er inne på tanken og lurer litt på hva dette evt. innebærer for både han og oss andre i familien.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 25-11-2011, 17:04
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 407
Hei, jeg jobber på plattform.

Har ingen utdanning innenfor olje, men hadde gullhår og kom meg inn på et borekurs i en periode det var manko på folk. Har jobbet fire år på den plattformen jeg er på nå. Tjener ca 800k i året + tillegg. Det beste er dog turnusen, 2 uker på og 4 uker hjemme. Det er sannsynligvis best i verden. Vi jobber altså kun 1/3 av året :-)

Ombord har du eget rom, når klærne er skitne legger du dem i sekken og hefter navnelapp på, leverer til vask og får det lagt pent inn i skapet ditt av dem etterpå. Forpleiningen er fantastisk ombord.

Om han du er gift med har muiligheten så må han bare kaste seg på. Det er enorm rift om jobbene og det er nok av dem med borekurs o.l. som står uten jobb pga at det er svært ettertraktede jobbe. Det skumles litt om at man "må kjenne noen" for å komme seg inn, folk står svært lenge i jobbene.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 25-11-2011, 17:18
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 97
Har vurdert dette en tid tilbake selv. Jeg skulle over til en helt ny karriere.
Jeg kjenner noen som er på nordsjøen. faktisk ganske mange viste det seg. Fra kokker til rov-piloter.

Det er allikevel nå mye mer rettet mot akademisk bakgrunn og i dag er det utrolig vanskelig å komme seg ut. Det finnes noe jobb igjen onshore men der kreves oftere en del spesifikk utdannelse. (les fagbrev)
Det finnes som tidligere nevnt drøssevis med folk klare for å shippes ut. Så hvis han skal gå denne veien, kreves en del utgifter i forhold til kursing osv mener jeg å huske.

uansett, det finnes alltid en mulighet... Selv i det mest oppbrukte feltet vil nummer1 alltid være best.
Lykke til!
__________________
I gang er en god gang

Hektet på min økonomi, og hvordan jeg kan bedre den!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 25-11-2011, 17:56
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 915
Etter hva jeg har forstått er det ikke no vits å begynne å søke før man har sikkerhetskurs, og evt kurs/fagbrev i faget man vil jobbe med der ute. vært inne på tanken selv..
__________________
Aksjeamatøren
2012
Makse BSUx2
50.000 i buffer
30.000 i aksjer
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 25-11-2011, 18:46
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 407
Quote:
Originally Posted by mariusfa View Post
Etter hva jeg har forstått er det ikke no vits å begynne å søke før man har sikkerhetskurs, og evt kurs/fagbrev i faget man vil jobbe med der ute. vært inne på tanken selv..
Nettopp. Problmet er ofte at for å i det hele tatt bli vurdert må du ta sikkerhetskurs og kanskje også borekurs. De koster en del cash. SÅ kan du søke. Derfor står det masse folk med disse kursene og ikke får jobb.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 25-11-2011, 19:04
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Tusen takk for svar!

Det høres jo unektelig spennende ut. Og arbeidsturnusen tror jeg ville vært midt i blinken for en som liker å enten være på jobb eller ikke. Nå jobber han veldig mye (gjerne 12-15 timer per skift) kveld/natt 3-4 dager per uke og tjener ikke noe særlig på det annet enn i julebordsesong etc. (Drosjeyrket) Det blir veldig mye tid fra familien for dårlig lønn.

Av tidligere utdanning så har han mekanikerbakgrunn (fagutdanningen, men tok ikke læretiden så har ikke fagbrev), flere sveisesertifikat (må oppdateres), dykkersertifikat, sertifikat på liten lastebil m.m. Jeg har sett litt på forskjellige kurs og slikt, men vet ikke om han bør ha brønnboreteknikk vg2 (eller hva det heter) eller kan gå rett på sikkerhetskursene. Selvsagt etter å ha tatt en prat med fastlegen for å høre om han oppfyller helsekravene. (Litt kjipt å oppdage i ettertid at man ikke gjorde det.)

Når jeg prøver å lese om de forskjellige yrkene offshore synes jeg det er litt vanskelig å skjønne hva som beskriver. Hva pokker er "roughneck", liksom? Og hvor finner man disse stillingsannonsene? De eneste jeg har funnet er jo for ingeniører.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 25-11-2011, 19:47
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 407
Quote:
Originally Posted by Lin View Post
Og hvor finner man disse stillingsannonsene? De eneste jeg har funnet er jo for ingeniører.
De trenger ikke søke etter "vanlige" arbeidere(eller roughnecks) for folk står i kø for å få jobbene. Ingeniører derimot...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 25-11-2011, 19:57
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 97
de eneste som er autonekt i dag er om han har ADHD eller diabetes type.. hmm2?
__________________
I gang er en god gang

Hektet på min økonomi, og hvordan jeg kan bedre den!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 25-11-2011, 22:45
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 599
Jeg kjenner en del som jobber offshore, og som er ansatt de siste årene. Til felles er at de har ettertraktet utdanning og/eller erfaring. Enten har de minst et relevant fagbrev og utmerker seg innen fagområdet sitt (det er ikke for hvem som helst å henge i sele på utsiden av plattform og sveise, for eksempel) eller de er sivilingeniører eller doktor ingeniører. Fagarbeiderne jeg kjenner som jobber offshore har selv betalt sikkerhetskurs og tatt det som finnes av kurs innen f.eks. sveising med gode resultater, i tillegg til at de kjenner noen som jobber der allerede. Mange fagarbeidere begynner å jobbe som en del av offshorepool, og har hverken den høye lønna eller forutsigbar offshoreturnus, men jobber når de blir utkalt, og det kan skje på svært kort varsel. Kun de beste av de får lengre kontrakter etterhvert. Nå finnes det et nytt fagbrev som peiler inn mot offshorearbeid, de første lærlingene er i lære nå, og det vil nok bare bli enda vanskeligere å få jobb offshore uten dette fagbrevet i årene som kommer.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 26-11-2011, 17:33
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 68
Min far jobber off-shore. Han hadde ingen utdanning utover grunnskole, men kjent de rette menneskene og kom seg ut. Dette var dog for 20 år siden. I dag må man som andre sier her i tråden ha kurs og kjenne "noen." Et annet alternativ er å jobbe en lengre periode (5-10 år) i tilsvarende jobb på land og dermed opparbeide seg gode referanser. Men litt flaks må nok uansett til.
Reply With Quote
Reply

Tags
jobb, jobbe i nordsjøen, nordsjø, nordsjøen, nordsjøjobbing, oljeThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:08.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren