Pengevett

 

En regnskapsførers fremtid

Dette er en diskusjon om En regnskapsførers fremtid i Jobb og kvalifisering-forumet, en del av Penger inn-kategorien; Hei! Beklager langt innlegg. Er ny her på forumet og ser at det er mange kloke hoder her inne. Denne ...


Go Back   Pengevett > Penger inn > Jobb og kvalifisering

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 24-10-2014, 00:31
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Trondheim
Posts: 120
En regnskapsførers fremtid

Hei! Beklager langt innlegg. Er ny her på forumet og ser at det er mange kloke hoder her inne. Denne tråden ble startet som et av mange tiltak for å finne ut av karriereveien min fremover. Hvilke muligheter har jeg?

Jeg er 29 år og har følgende bakgrunn:

3-årig Bachelor i Økonomi- og Administrasjon
1 år i midlertidige regnskapsmedarbeiderstillinger under og rett etter utdannelsen
2,5 år som regnskapsfører i et mellomstort firma
2,5 år som regnskapsfører i et lite firma (jobber her pdd)

Jeg er autorisert regnskapsfører, men har likevel noe tynn erfaring med årsoppgjør og lønnsarbeid. Årslønn 430.000 + overtid.

Jeg er litt lei av regnskapsfaget. Alt rundt skatt og moms blir for teoretisk for meg. Jeg liker å arbeide med rapportering, men "hater" alt grunnarbeidet som må til (bilagsføring, avstemming, dokumentasjon etc). Jeg liker rollen som rådgiver for kundene mine. Jeg liker budsjettarbeid, likviditetsprognoser, lønnsomhetsanalyser og lignende. Jeg synes det er dørgende kjedelig å jobbe med snekker-klienter, men eiendomsselskaper, IT-gründere og investeringsselskaper synes jeg er spennende.

Hvilker muligheter finnes det til å få en jobb der jeg tjener mer, får mindre av det jeg ikke liker og mer av det jeg liker? Det er sikkert noen regnskapsførere på forumet her, og det er sikkert noen som kjenner noen med en bakgrunn som kan sammenlignes med min.

En tanke som har slått meg er å få meg en hjernedød 60% stilling som ikke krever for mye og heller starte egen virksomhet for regnskap. Hvis jeg lykkes og trives med det kan jeg droppe 60%-jobben etterhvert.

Om 10-12 år stikker jeg til Afrika og kommer ikke til å jobbe med regnskap, så jeg er egentlig bare ute etter å ha ei bra lønn mens jeg jobber med noe jeg trives med. Det siste er viktigst.

Jeg kjenner ikke til noen regnskapsførere som har beveget seg vekk fra faget sitt og begynt med noe annet. For min del trenger jeg ikke bevege meg så mye, bare vekk fra ren bilagsføring, avstemming og annet "grunnarbeid" regnskapsførere gjør.

Ideer?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 24-10-2014, 00:41
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Trondheim
Posts: 120
Andre idèer jeg selv har er:

- Ta en master ved siden av jobben (men i hva?)
- Få en controller-stilling (tar jeg feil hvis jeg sier at en controller er en slags "revisor light"?)
- Økonomisjef? Jeg er en god økonom og nysgjerrig på ledelse, men hva trenger jeg å utvikle av kompetanse/erfaring for å få en slik stilling i et mindre firma?

Jeg tror jeg vil trives i en rolle der jeg er "eksperten" innen mitt fagfelt. Som regnskapsfører jobber jeg sammen med andre som har årevis med erfaring og blir selv lettvekteren i forhold. Jeg tror det ligger litt der, og de fleste ideene jeg har listet opp (inkludert å starte for meg selv) setter meg i en slik rolle.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 24-10-2014, 09:58
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.701
Rådgiver mot bedriftskunder(skreddersyr løsninger for gründere) i bank?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 24-10-2014, 12:01
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Trondheim
Posts: 120
Det forslaget likte jeg! Takk!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 25-10-2014, 09:35
prøver å komme i vater
 
Join Date: Nov 2008
Location: Midt i landet
Posts: 572
Ta de fagene du mangler på deltid og bli revisor?
__________________
Når man ikke kan stole på andre så må man stole på seg selv.Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09-12-2014, 17:54
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.977
Hva skal du gjøre i Afrika?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 09-12-2014, 17:57
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Trondheim
Posts: 120
Levva livet Sannsynligvis drar jeg tidligere enn om 10-12 år på 2-3 måneders opphold.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 11-12-2014, 00:31
Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 34
Hvis du klarer å finne en stilling som inkluderer alt du liker å jobbe med, og samtidig distanserer deg fra alt det du ikke liker må du si fra, for da skal jeg umiddelbart begynne å søke på tilsvarende!

Controller-tittelen er blitt ganske utvannet i Norge i dag, og kan innebære alt fra en de facto økonomisjef (controlleren er billigere i drift) til en regnskapsmedarbeider med en litt finere tittel. Arbeidsoppgaver og ansvar varierer fra bedrift til bedrift, og avhenger også av hvilken type controller det er snakk om. I utgangspunktet er det ganske stor forskjell på en "Business Controller", som typisk er mer rettet mot det operasjonelle, og en Finansiell Controller som har større fokus på det regnskapsmessige. Også her er det etter min mening mye utvanning av begrepene.

Med din bakgrunn er du nok, på papiret, kanskje mest kvalifisert for en tradisjonell Finansiell Controller-stilling, men Business Controller-stillinger har et større innslag av oppgaver som du liker. Her vil jeg i utgangspunktet råde deg til å se etter muligheter i større selskaper, hvor det ofte er høyere grad av spesialisering, og muligheten til å jobbe med ett eller flere av områdene du liker er større. Dette er imidlertid ganske attraktive stillinger, så det kan være at større selskaper vil priorietere siviløkonomene som søker. Det begynner etter hvert å bli ganske mange av disse som ønsker å gå den veien.

Om du skal ta videreutdanning tror jeg siviløkonom er det sikreste kortet for din del. Med din erfaring vil du da ha veldig mange muligheter videre, og også lederstillinger vil nok fort bli en mulighet med et par års erfaring etter dette. Spesialisering har jeg inntrykk av betyr mindre enn erfaring da, men finansiell analyse vil nok være et sikkert stikk med tanke på hva du ønsker å holde på med.

En økonomiansvarlig / lederstilling i et mindre firma vil forøvrig nesten alltid innebære at du må jobbe med dokumentering, og om ikke bokføring så i alle fall kontroll, oppfølging og dokumentasjon ved periodeslutt. Så selv i en slik jobb vil du nok måtte bruke en del tid på det du ikke liker!

Ellers kan jeg, ut fra det du sier, absolutt ikke skjønne hvorfor du skulle ønske å gå inn i revisjon som foreslås over! Der vil du de første årene måtte bruke veldig mye tid på oppgaver som jeg får inntrykk av at du ikke har noe særlig til overs for, som å gjennomgå bilag og avstemminger, og absolutt alt må dokumenteres.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 16-12-2014, 17:33
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Trondheim
Posts: 120
Takk for gode innspill!

Når jeg kikker meg etter alternativer så er bildet mer nyansert enn at jeg bare vil vekk fra oppgaver jeg ikke liker. Jeg tror som du sier at alle jobber har sin nedside og trivselen har dermed en stor sammenheng med hvordan man skrur sammen topplokket sitt og velger å se på hverdagen. Verdiene man jobber under, menneskene man jobber med og hvordan man passer inn i miljøet har også sitt å si. Men du har helt rett i din observasjon når du sier at revisjon ikke passer for meg.
Som en digresjon synes jeg det er synd at samfunnet beveger seg stadig mer i retning av å dokumentere, sjekke, lage rutiner. Det er flere folk som kontrollerer de som skaper enn det er folk som skaper.

For min del tror jeg at det skal være mulig å finne en jobb som jeg ihvertfall ikke vil trives mindre i, men som har en høyere lønn. Så om jeg er kvalifisert til å bli økonomisjef i et mindre firma, hvor ansvar, krav og arbeidsmengde sannsynligvis øker og jeg fortsetter å jobbe med ting jeg ikke liker så godt, så er jeg likevel villig til å gi det et forsøk hvis det betyr f.eks. 20-30% mer utbetalt hver måned. Med dette som utgangspunkt kan det godt hende trivselen min øker betraktelig i et slikt scenario.
Og hvis trivselen ikke økes, så kan jeg "holde ut" med vissheten om at den økte lønna betyr færre år med 8-16.

Alternativt er jeg også åpen for å gå nedover på stigen når det gjelder ansvar, krav og arbeidsmengde hvis jeg samtidig kan beholde nesten samme lønn som nå. Dette ser jeg er en mulighet i flere avdelinger hos kommunen f.eks. Jeg tjener 420.000 brutto og det er vel ikke astronomisk, selv ikke for en tilfeldig kontorjobb i f.eks. kommunen?
Her er tankegangen at en annen jobb vil redusere stress og jeg vil ha mer energi på fritiden, ergo kan jeg "holde ut" lengre med 8-16.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:07.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren