Pengevett

 

Skifte beite? Hvordan?

Dette er en diskusjon om Skifte beite? Hvordan? i Jobb og kvalifisering-forumet, en del av Penger inn-kategorien; Har du anledning til å si noe mer om hva som er fagområdet ditt? Kanskje de mange kloke hodene her ...


Go Back   Pengevett > Penger inn > Jobb og kvalifisering

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 06-02-2015, 00:06
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 575
Har du anledning til å si noe mer om hva som er fagområdet ditt? Kanskje de mange kloke hodene her inne kan tenke nytt om hva kompetansen din kan brukes til, hvilke etterutdanninger som kan få deg på rett spor, etc.
__________________


Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 06-02-2015, 12:13
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 774
Du må nok gå kraftig i tenkeboksen og finne ut hva som egentlig er feil,hvor skoen eggentlig trykker, for det er veldig tidlig å føle seg så lei som du nå gjør, etter bare fem år i yrket så glødet jeg fortsatt for yrket mitt, men nå, etter 30 år i gamet så er det jo noe annet...kremt, men innimellom gløder jeg fortsatt...(og bare vent! om to små år går kollega av med pensjon, jippiiiii i cant wait, da skal det bli andre boller....) (jeg er slem, jeg vet det)...
Det trenger ikke å være noe feil med utdannelsen du tok, men se på sjefen/sjefene, kollegene, arbeidskulturen, - er det noe der? Ville det hjelpe å gå redusert en periode?
__________________
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 09-02-2015, 08:27
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Takk for mange gode svar.

Er veldig usikker på om det er utdannelsen eller jobben. Men veldig interessert i faget er jeg ikke lenger uansett. Men om det kan skyldes jobben? Hvem vet. Føler jo at jeg trives der jeg er. Sjefer, kollegaer, alt det sosiale er ganske bra. Så vet ikke hva det er som gnager. Hadde jeg enda visst skulle jeg gjort noe med det.

Å jobbe redusert ville nok hjulpet mye, jeg må si jeg så frem til et avbrekk med permisjon i år da jeg var gravid. Men det gikk jo ikke bra, så det blir ikke noe av. Men ville meget mulig hjulpet. Og det var vel da vi mistet at jeg innså at en god del av sorgen besto i at den permisjonen fra jobb ikke ville finne sted. Og da er det noe som skurrer. Men har vel drømt om å gjøre noe annet i et par år sånn egentlig. Men det kommer og går litt.

Hvorfor jeg valgte utdannelsen? Var vel litt tilfeldig på en måte. Liker på en måte å jobbe med miljø og naturvitenskap, men samtidig er det ingen tvil om at det hele er et resultat av at jeg hadde så gode karakterer på VGS (spesielt i fysikk og matte) at jeg ble anbefalt fra alle hold å gå videre med naturvitenskapen. Så jeg gjorde jo det. Men når jeg tenker tilbake så valgte jeg faktisk bort kjemi og tok heller engelsk som andre valgfag den gangen. Så om interessen var like stor som evnen til å prestere vet jeg ikke helt. Nå er det så jeg lurer på om jeg skulle vært et helt annet sted egentlig.

Helt ærlig så savner jeg kanskje litt teamwork. Selvstendig arbeid er vel og bra, men jeg savner å kunne prestere sammen med noen, bidra, hjelpe til, fylle min rolle i et team på en måte. Føles absolutt ikke slik her jeg jobber i alle fall.

Vanskelig når det blir slik og jeg ikke klarer å identifisere hvor skoen trykker.

Grubler videre
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 09-02-2015, 19:08
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 888
Er det mulig å snakke med tidligere studiekollegaer og andre du kjenner innen fagfeltet hvordan det er å jobbe der de jobber? Bruke meldinger på linkedin, f.eks? Jeg har vanskelig for å tro at alt innen fagfeltet er solo-arbeid.

På en annen side, innen IT så er det vanskelig å få en jobb som ikke er teamarbeid, basert på fordommene, hvem skulle tro det?
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 10-02-2015, 00:17
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 230
Heller kjedelig og faglig sett uinteressant, enn dårlig arbeidsmiljø og kjipe kollegaer, så sånt sett kunne du vel hatt det mye verre. Har selv nettopp byttet fra vikariat hvor jeg stortrivdes til fast jobb med flere utfordringer, men gleden forsvant fort når jeg fant ut at det er full krasj på det sosiale og stedet er preget av dårlig arbeidsmiljø. Man skal være forsiktig med hva man ønsker seg, og man får det ikke nødvendigvis noe bedre et annet sted.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 10-02-2015, 00:26
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 416
Men arbeidsmiljøet er tilnærmet umulig å finne ut av før man søker... med mindre man kjenner noen som jobber akkurat der.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 10-02-2015, 01:13
Snusmumrikken's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 287
tja.. Som kommentar til det med arbeidsmiljø:
Er bransjen liten nok (som min feks) så vet de fleste godt om konkurrenten er ok å jobbe for eller ikke. Jeg vet at det mest relevante alternativet for meg har roligere dager med mindre stress, omtrent lik lønn, mindre variasjon og et kun halvgodt arbeidsmiljø. I en større bransje er det ikke så lett.
__________________
Mål:
- Sette av 300.000,- til boligsparing (150.000,-)
- Betale ned nytt lån på 450.000,-(330.000,-)
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 10-02-2015, 09:37
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 230
Er vel helst slik at noen steder passer man inn, andre steder ikke, uavhengig av størrelse på firma og bransje, og passer man ikke inn og ikke trives, så spiller det ingen rolle om oppgavene er interessante. Det er det sosiale og arbeidsmiljøet som avgjør. I hvert fall for min del.
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 10-02-2015, 21:51
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 21
Har du muligheter for å ta en lang permisjon, kansje ta ett vikariat ett annet sted?
Jeg var dritt lei min jobb etter ca 5 år..
Men, ble til alt hell innkalt til førstegangstjeneste(i en alder av 23)..
Etter de 12mnd, kom jeg tilbake til jobben, og etter det trivdes jeg mye bedre i mangen år..
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 13-02-2015, 21:17
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 104
Er jobben for lett? Har lest på bloggen din, og det høres ut som du er en person som liker en utfordring? Kan du i såfall gjøre noe med det på arbeidsplassen du er, få mer ansvar eller nye typer prosjekter og oppgaver e.l. Lede eller undervise folk e.l.?


Håper du finner ut av det enten med eller uten beiteskifte. I mitt felt er det ikke uvanlig at folk hopper av og gjør noe helt annet etter ganske få år.

Det er vel noen som jobber med å veilede folk i karriærevalg? Vet det er et offentlig kontor i Oslo sentrum, men de er bare for folk som er arbeidsledige eller under attføring tror jeg. Husker ikke navnet i farten. Men det finns kanskje noe lignende tilbud privat?
__________________

Investering 2015: 60260,-
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:16.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren