Pengevett

 

Skifte beite? Hvordan?

Dette er en diskusjon om Skifte beite? Hvordan? i Jobb og kvalifisering-forumet, en del av Penger inn-kategorien; Det er så mange kloke hoder her inne, kanskje noen har gode tips? Jeg har nettopp innsett hvor lei jeg ...


Go Back   Pengevett > Penger inn > Jobb og kvalifisering

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05-02-2015, 08:40
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Skifte beite? Hvordan?

Det er så mange kloke hoder her inne, kanskje noen har gode tips?

Jeg har nettopp innsett hvor lei jeg er av jobben min. Har jobbet med det jeg er utdannet til nå i over 5 år, og innser vel at dette ikke gir meg spesielt mye. Dvs, det gir meg ingenting. Jeg har dessverre hverken ambisjoner eller spesielt stor interesse innen fagområdet lenger. Det merkes spesielt godt når jeg treffer ildsjeler som virkelig brenner for faget. Jeg vet med meg selv at min interesse er borte. Og dermed har jobben også blitt ganske kjedelig. Jeg har god oversikt over hvilke muligheter jeg har for å utvikle meg her jeg er, men ingenting frister eller engasjerer meg i det hele tatt. Sitter daglig med en følelse av å kaste bort livet mitt og at det ikke er dette jeg er skapt for. Ønsker meg egentlig en mer givende jobb som gir meg grunn til å stå opp om morgenen. En følelse av å være av betydning for noen hadde vært hyggelig.

Problemet er: jeg vet ikke hva annet jeg kan ta meg til. Alt jeg kunne tenke meg krever ny utdannelse. Noe som er utrolig kostbart. Har de siste par årene jevnt fulgt med jobbmarkedet for å se om jeg kunne brukt utdannelsen min til noe annet, men ikke kommet over noen interessante muligheter. Kommer ikke på hva de skulle vært heller egentlig.

Hva skal jeg gjøre med dette?
Hvordan finne ut hva jeg egentlig har lyst til å gjøre?
Gresset er ikke alltid grønnere på andre siden.
Og jeg vet at jeg må finne noe å gå til, heller enn bare å flykte fra der jeg er.

Kan en karrierecoach ha noe for seg for å hjelpe med å finne ut av ting og hva jeg kan gjøre videre for å bli mer fornøyd? Noen som har prøvd noe slikt? Eller er det bortkastede penger?
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 05-02-2015, 10:17
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 105
Utdannelse er vel ikke så veldig dyrt om du har nedbetalt gjeld. Du som er såpass ung enda og har en så fornuftig økonomisk sans så burde ikke det være noe problem vel? Du Har endel år igjen i arbeidslivet. Utdannelse som økonomisk rådgiver, revisor, osv er noe jeg ser for meg at du kunne likt etter og ha lest litt på bloggen din. Men alltid mengder med kurs hos nav og andre plasser på nette, men om det gir en så bra jobb mulighet som en utdannelse trur jeg ikke ��lykke til.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-02-2015, 10:45
Mises's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Der ingen kunne tru
Posts: 2.881
Jeg var der du er.
Jeg vurderte å skifte fag mens jeg ennå hadde tid til å lære meg noe nytt (jeg kunne gjort det uten å ta mer utdanning). Søkte jobb også. Men i prosessen headhuntet tilfeldigvis staten meg. Og da fikk jeg jobb som "øverste myndighet" for å si det sånn, innen mitt snevre fag, i min del av landet.

Så det jeg tenkte først var å skifte fag. Det jeg endte med var å spesialisere meg enda mer innen gamlefaget.

Jeg stortrives nå.

Kanskje det er jobben, og ikke faget ditt som er problemet?
__________________
Gjeld er roten til økonomisk ruin.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 05-02-2015, 10:53
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by Pengebingen View Post

Jeg har nettopp innsett hvor lei jeg er av jobben min. Har jobbet med det jeg er utdannet til nå i over 5 år, og innser vel at dette ikke gir meg spesielt mye. Dvs, det gir meg ingenting. Jeg har dessverre hverken ambisjoner eller spesielt stor interesse innen fagområdet lenger. Det merkes spesielt godt når jeg treffer ildsjeler som virkelig brenner for faget. Jeg vet med meg selv at min interesse er borte. Og dermed har jobben også blitt ganske kjedelig.
Følelsen om at livet går hus forbi uten at jeg kommer noen vei har jeg også følt på, selv om det er tilværelsen som evig singel og ikke karrieren som har gjort at jeg har følt det. Men nok om meg.

Første ordet jeg bet merke til i dette innlegget var "nettopp". Hvor lenge har du følt dette? Noen ganger kan man være langt nede med mye rutinemessig, men det er forbipasserende. I så fall er det i orden å bare stå løpet ut. Men hvis du fortsatt føler det er sånn etter et halvt år bør man kanskje se etter noe annet, uten at det trenger å haste. (Det fine med en god fast jobb er at lite haster da karrieremessig.)

Jeg har også fulgt med på den (veldig gode) bloggen din og sett at du har fått styring på økonomien, men jeg ville blitt ganske lei og utslitt av å pendle i over en time hver vei til jobb. Enten man er fattig eller rik har døgnet bare 24 timer, hvorav åtte går til soving, åtte går til jobb, noe som bare gir åtte "frie" timer igjen, og her bruker du over en fjerdedel av disse til reising frem og tilbake.

Hva er det som gjorde at du tok den utdanningen som du tok? Var du interessert i fagfeltet da du studerte det?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 05-02-2015, 11:41
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 284
Hvor lenge har du følt det sånn? Du har jo gått gjennom noe vondt nylig, og det er naturlig at hele tilværelsen blir ganske bedriten oppi sånt. :/ Mulig det føles bedre etter litt tid?

Det går i bølger, om man trives med jobb og arbeidsoppgaver. Føler i hvert fall jeg, hører andre sier det også. Kanskje det er muligheter for å få en endring der du er, og at det gjør at det føles bedre. Om du har drevet i 5 år konstant med samme greie, kan man så klart være lei, jeg vet ikke hvor mye variasjon det er der du er.

Det finnes jobber hvor det kan være aktuelt å søke selv om man ikke akkurat er i treffsonen ang. kvalifikasjoner og utdannelse. Kanskje du trenger å se litt mer "open minded" på stillingsannonser.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 05-02-2015, 13:13
Impulstulla's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 322
Hadde også en slik følelse ang. mitt yrke tidligere (sykepleier), så ikke for meg at jeg noengang kom til å trives med jobben, tunge løft, travelt, stress, turnus, dårlig lønn osv.. Begynte derfor på masterutdanning slik at jeg skulle få meg noe annet å gjøre. Nå skjedde det noe under utdanningen som gjorde at jeg ikke fullførte og jobber i dag som sykepleier igjen. I motsetning til tidligere stortrives jeg! Det viste seg at det ikke var yrket som var problemet, men arbeidsplassen! Der jeg jobber i dag er arbeidsoppgavene varierte og interessante, man har god tid til å ta seg av pasientene, synes jeg tjener forholdsvis bra (har nesten full ansiennitet nå) og har veldig kjekke kollegaer.

Så over til din problemstilling: Kanskje du rett og slett bare hadde hatt godt av å bytte arbeidsplass? Plutselig må du forholde deg til mange nye mennesker og rutiner, får endret tankemønster og får litt ny giv? Kan sammenlignes med hvordan du oppfører deg i ett nytt forhold og hvordan man oppfører seg sammen med noen etter 5 år. Det kan bli FOR komfortabelt i jobbrelasjonen din, noe som gjør at du ikke "pynter" deg like mye for jobben lenger. DU vil også føle deg bedre når du "pynter" deg, det er ikke bare for jobben sin skyld (ja det er en metafor hvis noen var i tvil).

Hadde ikke begynt på noe ny utdanning hvs jeg var deg, i hvertfall ikke dersom du da måtte tatt opp enda mer studielån. Det er ikke verdt det!

Se heller etter jobb i selskaper som holder på med noe du synes er interessant så vil gjerne dine arbeidsoppgaver føles mer meningsfylte også.

Hadde vært interessant å høre innenfor hvilket fagfelt du jobber, men det er greit hvis du vil holde det privat også

Lykke til med jobbjakt!
__________________
"You can't cure obesity with bigger pants"
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 05-02-2015, 13:50
Snusmumrikken's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 287
Jeg har vært i slike bølgedaler selv. I jobben jeg fortsatt har i dag. Og jeg vet at slike bølgedaler kommer igjen.

Det jeg fant ut (og grunnen til at jeg fortsatt jobber her) er at det var to utløsende årsaker: Først meg selv - det vil si at jeg oppriktig tror at jeg i desse bølgedalene ville ha mistrivdes selv i det jeg vanligvis ville definert som "drømmejobben" (i den grad slikt finnes). Deretter at jobben i seg selv føles meningsløs og min nyttighet i den føltes fraværende.

Det første var en privat sak jeg måtte jobbe meg gjennom. Tidkrevende og slikt, men jeg fikk ryddet i skapet. Når jeg trivdes på fritiden så fikk jeg energi til å ta tak på jobb - og da så jeg at det var jo mye å engasjere seg i. Det siste skyldes rutiner og saker på jobb som har fikset seg (men føler en at en stamper i motbakke på jobb over tid kan det være greit å bytte arbeidsgiver).

Jeg tror at vi mye skaper vårt eget engasjement. Om du startet på noe nytt måtte du først skape og så (den vanskelige biten) opprettholde engasjement for dette nye. Så kanskje å høre litt på desse som brenner, snakke litt med folk som ser poenget, og prøve å la deg rive med av deres engasjement kan skape optimisme? For for dem er jobben din nyttig.
__________________
Mål:
- Sette av 300.000,- til boligsparing (150.000,-)
- Betale ned nytt lån på 450.000,-(330.000,-)
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 05-02-2015, 19:55
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 888
Interessant tema, og veldig mange interessante svar. Bra å lese også for meg som ikke vurderer å skifte beite, men kjenner at dagene og motivasjonen på jobb svinger.

Jeg tror jeg ville vurdert å bytte arbeidsgiver. Har sett på jobb endel som har vært på samme arbeidsplass i pluss minus 10 år (mange begynte for ca 10 år siden). Nå er det endringer, så endel har fått et lite spark bak til å søke seg over i noe annet. For endel så tror jeg det hadde vært bedre om de gjorde det for noen år siden - man går i samme tralten, blir litt lei, og veien for å søke noe nytt blir ikke kortere fordi om man venter.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 05-02-2015, 21:49
Gjest
Guest
 
Posts: n/a
Kan anbefale og lese boka: Slik får du den jobben du vil ha... med Askeladdmetoden av Terje Eide/Gunn Alme. Den hjalp meg med hensyn til å bli mer bevisst i forhold til hva jeg ønsket å jobbe med.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 05-02-2015, 22:32
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.414
Enig i at det kan være lurt å vurdere å bytte arbeidsgiver, selv om du blir innenfor samme fagfelt. Ny utdanning tror jeg ikke er noen veldig god idé før du evt. har funnet deg et nytt område som du vet du vil interessere deg for eller som du kanskje alllerede brenner for.

Men hva med å bare gjøre noe annet i en periode? Ta en liten pause og få deg en helt annen slags jobb. Det blir jo kanskje en jobb som ikke krever så mye utdanning eller spesiell kompetanse, men du kan i så fall finne deg noe som heller ikke krever så mye energi, noe som er nærmere der du bor og noe som gir deg mer fritid. Tenker da ikke på en ny karriere, men å ta et "pauseår" eller to, mens du finner ut hva du vil gjøre videre. Sannsynligvis vil du nok gå ned noe i inntekt i denne perioden, men dersom den gir det mer fritid og nytt overskudd så kanskje det er verdt det like vel?

Du sier du vil jobbe med noe meningsfylt, og det finnes jo mange meningsfylte jobber som ikke krever noen spesiell fagutdanning eller som kun krever litt kursing. Så lenge du er innstillt på at dette er en midlertidig situasjon og at du ikke nødvendigvis trenger å velge en ny karrier/nytt fagområde med en gang så tror jeg nok du kan trives i en slik jobb også.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:08.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren