Pengevett

 

Bruker du LinkedIn? Tips?

Dette er en diskusjon om Bruker du LinkedIn? Tips? i Jobb og kvalifisering-forumet, en del av Penger inn-kategorien; Har du noen gode råd for bruk av LinkedIn? Tips til innhold på profil og innstillinger? Hvem legger du til, ...


Go Back   Pengevett > Penger inn > Jobb og kvalifisering

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 28-05-2015, 23:59
Noway's Avatar
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 87
Question Bruker du LinkedIn? Tips?

Har du noen gode råd for bruk av LinkedIn? Tips til innhold på profil og innstillinger? Hvem legger du til, og takker ja til invitasjoner fra?

Inntrykket mitt er at alle på min alder i samme bransje som meg har profil. Etter en mislykket runde med jobbsøking tidligere i år bestemte jeg meg for å registrere meg, som et ledd i å øke sjansene på jobbmarkedet.

Hittil har jeg blandede erfaringer, og er ikke helt komfortabel med tjenesten.

For eksempel har jeg opplevd at personer jeg trodde hadde et godt inntrykk av meg går inn på profilen min, men uten å akseptere forespørselen fra meg.

Heldigvis får jeg også forespørsler fra andre. Mens jeg skrev dette fikk jeg en forespørsel fra en CEO i et mellomstort selskap, så mulig jeg bare opplever startvansker med en tynn profil og få kontakter.

Del gjerne dine tips, råd og erfaringer
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 29-05-2015, 22:32
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Trondheim
Posts: 120
LinkedIn er en nettverking-tjeneste. For meg blir det derfor naturlig å kun akseptere forespørsler fra folk jeg har hatt kontakt med i en eller annen setting før, og dersom en fremmed gjør en forespørsel forventer jeg at vedkommende presenterer seg på en eller annen måte istedenfor å bare "add request". Det blir litt som å utveksle visittkort, man går jo ikke bare ut på gata og deler ut kort i hytt og pine. Jeg har fått flere forespørsler fra fremmede i Asia i det siste, gud vet hvorfor, men jeg aksepterer ingen av dem fordi de ikke presenterer seg. Folk som presenterer seg, selv om de bare har en agenda om å selge en tjeneste/produkt, aksepterer jeg.

Ellers er det vel bare positivt å ha så mange kontakter som mulig, fordi man da har et vidtspennende nettverk. Det handler ikke om de man kjenner, men de man kjenner sitt videre nettverk.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 29-05-2015, 23:09
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 888
Aksepterer og inviterer folk jeg kjenner / vet hvem er. For meg er det folk jeg er blitt introdusert til eller har møtt og minst har pratet med eller delt en kaffekopp med foran kaffemaskina. Andre har jeg hatt mer kontakt med - kollegaer eller studiekolleger.

For meg blir linkedin kontaktboka mi / visittkortmappa for folk jeg treffer i arbeidslivet.

Legg til all relevant arbeidserfaring - knytt gjerne kontakt med folk du arbeidet med på sommerjobb eller tidligere jobber i "prosjekter" - bra for deg og bra for de. Jeg har listet opp de fleste fag fra utdannelsen min. Generelt har de en god "komme igang"/"forbedre profilen sin"-tjeneste.

Jeg ville prioritert å legge til ferdigheter. Terskelen er ikke så høy for å kunne noe har jeg erfart, men det varierer sikkert fra bransje til bransje og person til person. Gå inn på profilene til kontaktene dine og "godkjenn" ferdigheter du vet de kan. Da får du det for tilbake - mye mer effektivt enn å tigge om godkjenninger.

Det at folk ikke aksepterer forespørsler: synes selv det er litt vanskelig å få med seg alle forespørslene, særlig når man ikke er inne hver dag. Og det er nok folk som ønsker kontakt, ikke heng deg opp i de som ikke svarer deg.

Lykke til!

Last edited by myra; 29-05-2015 at 23:11.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-06-2015, 22:41
Noway's Avatar
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 87
Takk for gode innspill!

Jeg er i en kinking situasjon ettersom jeg burde registert meg for mange år siden. I januar 2007 fikk jeg min første invitasjon, og i mellomtiden er det en del kontakter som i praksis har gått tapt. Via nåværende jobb treffer jeg nesten ikke nye mennesker, kun et par i året, så da blir det tynt.

Jeg har ikke blitt veldig mye klokere, men jeg er nå overbevist om at å ha en profil er helt nødvendig for den type jobber jeg er aktuell for.

Om jeg skal komme med noen tips selv også, så vil jeg anbefale å legge ved profilbilde, samt sørge for å ha minst 50 kontakter.

Er det mulig å legge ved beskjed ved bruk av "Connect" under "People You May Know"? Får kun opp dette hvis jeg går via profilen.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 22-07-2015, 09:59
Money never sleeps
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 764
Jeg har brukt linkedin i mange år. Jeg tror det er mer forbeholdt de som driver innen data/it/administrasjon. Selv arbeider jeg innen helse og opplever vel at den slags utdanning ikke er så fryktelig ettertraktet på linkedin.
__________________


Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slette bruker Kløna Om forumet 1 14-05-2014 13:00
Nygammel bruker Krona Presentasjoner 3 04-04-2013 17:16
Linser bruker mollea Forbruk 19 08-01-2013 18:03
Ny bruker! spareguri Presentasjoner 23 08-03-2010 22:33


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:07.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren