Pengevett

 

1 dag permisjon uten lønn

Dette er en diskusjon om 1 dag permisjon uten lønn i Jobb og kvalifisering-forumet, en del av Penger inn-kategorien; Hei alle sammen, For de som kjenner meg, så vil de nok si at jeg er en ganske stor kverulant, ...


Go Back   Pengevett > Penger inn > Jobb og kvalifisering

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-06-2015, 11:20
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 43
1 dag permisjon uten lønn

Hei alle sammen,

For de som kjenner meg, så vil de nok si at jeg er en ganske stor kverulant, og det er jeg også når jeg nå skal ha 1 dags permisjon uten lønn.

Jeg skal i begravelse til en bekjent, og ifølge min personalhåndbok har jeg da kun krav på 1 dag permisjon uten lønn. Jeg har fastlønn, men jobben praktiserer også mer/under-tid på timer, bedre kjent som en flexordning. Når jeg jobber mer enn 100 % ila en måned har jeg krav på 50 % overtidstilegg.

Vi har et timeføringssystem der man registrerer timene sine elektronisk, men vi har ingen arter som heter permisjon uten lønn. Spurte derfor lønnsansvarlig som sier at jeg da må føre dette mot min flexsaldo. Har tenkt tanken selv, men i mitt hode blir dette feil. Permisjon uten lønn bør kunne føres uavhengig av flex, og heller komme frem som et trekk i lønn. I praksis burde det ikke ha så mye å si. Men i mitt eksempel så mener jeg at hvis jeg da jobber inn den ene dagen med permisjon uten lønn, slik at jeg totalt "egentlig" har jobbet 100 %, da også ha krav på overtid på den ene dagen jeg er borte men har jobbet inn. Om permisjon uten lønn føres mot flex så vil jeg få negativ flexsaldo, som igjen betyr at jeg må jobbe inn dette og først få overtid på det som er over 0.

La frem mine tanker om dette, for så å få svar om at det er flex det skal føres mot. Denne personen har virkelig peiling på lønn, så tar utgangspunkt i at hun har rett. Men kverulant som jeg er så mener jeg det er noe sannhet i det jeg sier. Vanskelig å google seg frem til et slikt eksempel. Noen som har tips/innspill? Har jeg (uten peiling på lønn) rett, eller eksperten?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10-06-2015, 12:21
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 283
Du høres ut som en kverulant ja

Jeg kan ikke nok om dette, men lurer på hvorfor du ikke bare bruker en feriedag?
__________________


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10-06-2015, 12:51
Boheme's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 99
I utgangspunktet har du ikke krav på permisjon ved begravelser, og ikke krav på overtidsbetaling hvis du av eget ønske jobber lengre noen dager og kortere andre slik du gjerne gjør i en flexiordning.

Det utgangspunktet endres av hva som står i arbeidsavtaler, tariffavtaler, personalhåndbøker og annet som gjelder spesifikt for din arbeidsplass, så det blir vanskelig for andre å si noe om hva som gjelder for ditt tilfelle. Med mindre du jobber i staten eller lignende som veldig mange kjenner til, så vil jeg anta at den som kjenner regelverket best er den lønnsansvarlige som du allerede har snakket med.

Du kan jo gjerne be henne vise deg hvor i regelverket det står hvordan fleksiordningen fungerer ved ulønnet permisjon, for å sjekke selv om du har krav på noe annet. Men det er da slik at det må stå i personalhåndboken eller tilsvarende at du faktisk har krav på overtid i slike tilfeller, hvis det ikke står noe så har du heller ikke noe krav.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10-06-2015, 12:54
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Enig med deg oleole, dette er merkelig.
Har dere ikke en kode som heter feks. velferdspermisjon heller?

Hos oss (offentlig) har vi samme rettigheten, nemlig 1 dag permisjon uten lønn, som går under begrepet velferdspermisjon hos oss. Og fleksitidssystem. Men så har vi da også en kode for å registrere nettopp velferdspermisjon.

Jeg ville ikke gitt meg på dette og nektet bruk av fleksitid og ferie. Poenget er at du har rett på fri den dage og da skal det trekkes en dag lønn. Det skal ikke trekkes i oppspart fleksitid eller i ferie. De får finne en ordning. Så utrolig merkelig at de ikke har et system som dekker dette. Sikker på at du traff den mest kompetente da du spurte? I vår HR-avdeling er kompetansen spredd og ikke alle kan alt, frustrerende nok. Ville gått til HR-sjefen med spørsmålet og ikke tatt svaret fu har fått som god fisk.
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10-06-2015, 13:31
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.750
Aner ikke hva rettigheter, men kjenner jeg vårt absurde rettighetssamfunn rett, så har du sikkert krav på what-ever. For meg er det helt vanvittig at man kan velge å bruke av normalarbeidstida om man har flexitid/plusstid til gode, og således kreve overtid, selv om man ikke har jobbet 100% denne måneden.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10-06-2015, 18:25
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 43
I min personalhåndbok står det at jeg har rett på permisjon uten lønn. Det i seg selv er ikke en ekstremt stor rettighet. Så er det et spørsmål hva denne rettigheten betyr i praksis. Har en jobb som krever mye av meg, og man føler ikke alltid at man får så mye tilbake. Blir noen timer overtid på meg, og det er ikke fordi jeg velger det men fordi jeg må.

Takk for gode innspill, kommer uansett ikke til å gjøre en stor sak ut av det, men det handler om prinsippet.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 10-06-2015, 20:47
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.989
Kan man få overtid når man har hatt permisjon samme måned?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10-06-2015, 23:03
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 43
Er relativt ny i arbeidslivet. Så var det jeg prøvde å få avklart. Jeg er ikke sikker.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 11-06-2015, 04:40
Boheme's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by Realverdien View Post
Kan man få overtid når man har hatt permisjon samme måned?
Det er jo spørsmålet, og svaret avhenger av reglene der du jobber.

Har du ingen egne regler der du jobber følger man arbeidsmiljølovens regler, og da får du overtidsbetalt etter 9 timer én dag eller normalt 40 timer i løpet av én uke. Jobber du 8-timers dager og ber om ulønnet permisjon mandag, og deretter jobber mer enn normalt til du har jobbet inn igjen de 8 timene du var vekke, så får du kun overtidsbetalt for det som overstiger 9 timer per dag eller 40 timer per uke. Jobber du 1 time ekstra hver dag i 8 dager får du ingen overtidsbetaling. Jobber du 8 timer ekstra i helgen den uken du hadde permisjon får du heller ingen overtidsbetaling. Men jobber du 8 timer ekstra en annen helg, eller 12 timer tirsdagen etter permisjonen, så får du overtidsbetalt.

Rett til ulønnet permisjon i en slik bedrift betyr nøyaktig det, en rett til å få permisjon og dermed slippe å være pålagt å jobbe i visse tilfeller, slik som en begravelse.


Har du egne regler for fleksitid der du jobber, så er det avtalt at overtid én dag kan tas ut som arbeidsfri andre dager, eventuelt at det som ikke tas ut som arbeidsfri får du overtidsbetalt for, etter nærmere spesifiserte regler. Hva disse reglene er varierer fra bedrift til bedrift.

I tillegg vil mange bedrifter ha avtaler som gir bedre regler for overtidsbetaling enn de som følger av arbeidsmiljøloven. Etter loven er arbeid utover avtalt arbeidstid først definert som merarbeid, og deretter overtid etter at grensene for alminnelig arbeidstid overskrides (normalt 9t/dag, 40t/uke). Etter loven har man kun krav på overtidsbetaling for overtid, men ikke for merarbeid. Mange bedrifter har imidlertid avtaler som i mange tilfeller også gir overtidsbetaling for merarbeid.

Hvordan bedriftens regler kombinerer fleksitidsordning og betaling for overtid og merarbeid varierer jo, men jeg vil anta at man har lagd regler som ikke gir vesentlig mer overtidsbetaling enn man ville fått etter arbeidsmiljøloven. Jeg ville derfor forvente at kombinasjonen ulønnet permisjon og etterfølgende merarbeid ikke ville gitt noe overtidsbetaling. Hadde kombinasjonen likevel gitt overtidsbetaling hadde jeg blitt positivt overrasket og gitt bedriften min en klem.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 04-07-2015, 18:51
Mises's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Der ingen kunne tru
Posts: 2.881
Permisjon skal absolutt ikke trekkes av flex-saldo. Ikke gi deg.
__________________
Gjeld er roten til økonomisk ruin.
Reply With Quote
Reply

Tags
lønn, permisjonThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ansiennitet/lønn oleole Jobb og kvalifisering 3 10-02-2015 22:52
Lønn tuppesjura Jobb og kvalifisering 3 16-07-2013 16:00
Fra lønn til lønn økonomi til oppsparte penger tove Generell pengeprat 13 23-11-2011 19:18
Bør lønn ha mer å si for yrkesvalg? Lin Jobb og kvalifisering 21 07-11-2010 10:44
Statens lånekasse og permisjon Monen Gjeld 8 26-11-2009 13:15


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:35.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren