Pengevett

 

Rice and beans

Dette er en diskusjon om Rice and beans i Mat & husholdning-forumet, en del av Forbruk-kategorien; Rice and beans er fantastisk, men her er et par ting å variere med Ertersuppe, kokt fra bunnen. Middag til ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Mat & husholdning

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 30-09-2017, 22:45
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Stavanger
Posts: 236
Rice and beans er fantastisk, men her er et par ting å variere med

Ertersuppe, kokt fra bunnen. Middag til hele familien for under 10-eren!
Og barna elsker det. Sånn gjør jeg det:

1) Dagen før, rens en pakke tørkede erter for å luke ut de styggeste. Kok opp i vann uten salt i et minutt eller to. La ertene trekke i vannet til neste dag, opp til 24 timer er helt ok. Bare å la gryten stå på komfyren.
2) Neste dag, hell av vannet og kok på ny, jeg pleier å koke på svak varme i 1,5 h. Her pleier jeg å ha i grønnkål, siden jeg får det gratis av en som liker bedre å dyrke det enn å spise.
3) Når ertene har kokt i 1,5 h så legger jeg i en hakket løk, som får koke til den er passe myk, ca 15 min.
4) Når suppen er ferdig kokt, så har jeg i litt smør og masse olje. Mye timian. Litt pepper. Litt sitronsaft og litt sukker eller honning.


En annen og mye raskere ting som er skikkelig godt og billig er spaghetti med smør, ketsjup og tunfisk i olje. Rema 1000 sin i boks er veldig billig og bra.
__________________
Heldigen meg - føler ikke penger brenner i lommen og syns forbruk er et ork
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 25-02-2018, 09:58
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 312
Vi har en del grønnsaksretter som er ganske billig, som vi fordeler utover uka. Lager grønnsakssuppe en dag (uten kjøtt), grønnsaksgrateng en dag, og bondeomelett (omelett med kokte grønnsaker i). Kjøper da inn de grønnsakene vi har lyst på den uka. F.eks gulrøtter, brokkoli og blomkål, eller knutekål, sellerirot, pastinakk, eller andre rotgrønnsaker. Alltid løk og poteter. Disse grønnsakene holder til tre retter, og det er ganske billig.

En annen billig rett vi har funnet er kyllingklubber. Det høres kanskje ikke så dyrt ut, men en pose til ca 40 kr holder for vår familie på 4. Så har vi salat og ris til. Har kommet ned i 15kr pr person for den retten.

Vi er også glade i spaghettti og tomatsuppe. Ikke akkurat skikkelig middag, men barna elsker det. En pakke spaghetti koster 10kr, og vi spiser underhalvparten, og to pose r tomatsuppe fra first price koster vel 6kr? Så da blir det 5 kr i spaghetti og 3kr i tomatsuppe. Middag for fire. Men så må man nok ta en brødskive til kvelds.

De andre dagene i uka har vi vanlige middager som kjøttkaker, taco, hjemmelaget pizza, kylling tandoori, kylling i sur- søt saus osv osv. Men hvis vi har tre billige dager i uka, så er det veldig fint tilskudd til sparingen
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:45.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren