Pengevett

 
Go Back   Pengevett > Penger inn > Jobb og kvalifisering > Lokale og sentrale lønnsoppgjør

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Thread: Lokale og sentrale lønnsoppgjør Reply to Thread

Your Username: Klikk her for å logge deg inn.
Random Question
Title:
  
Message:
Trackback
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces):
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 
   

Additional Options

Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)

04-09-2014 15:48
Somlekopp Trikset er å alltid forhandle seg til tillegg som legges oppå grunnlønnen..
Gjerne regnet om til timelønn + tillegg pr time.
Ryddigt å greit.. Fungerer slik i de fleste håndtverksbedrifter.
11-08-2014 19:29
Gjest Beklager sent tilsvar.
Det er korrekt at den nye avtalen sikrer at lokale tillegg "flyter oppå" de sentrale oppgjør.

Folk står selvfølgelig fritt til å være organisert. Jeg kan bekrefte at innboforsikringen til bl.a Fagforbundet er den beste på markedet. Jeg har ringt rundt til flere selskaper og ingen har enda kunnet matche den.

Husk at dere kan trekke Fagforeningskontingent av på skatten med ca 3800,-
06-08-2014 14:09
Gjest Det er korrekt oppfattet at den nye avtalen sikrer at lokale tillegg ikke spises opp av sentrale.

Om du vil være organisert eller ikke er selvsagt opp til deg men den innboforikringen Bl.a. Fagforbundet har , er markedets beste. Har spurt flere forsikringsselskaper og ingen greier å matche den
02-06-2014 14:23
WhitePilgrim
svar

Quote:
Originally Posted by Gjest View Post
Jeg er selv forhandler i kommunale oppgjør og vil gi deg følgende råd: Pass på å få inn i protokollen at tilleggene du forhandler deg frem til heter f.eks kompetansetillegg og funksjonstillegg. Du mister jo ikke kompetansen din, eller ekstrafunksjonen selv om det kommer et nytt sentralt lønnsoppgjør. Enig? Ergo må disse tilleggene flyte oppå. Det skal avholdes drøftingsmøter mellom tillitsvalgte og ledelsen før hvert lokale oppgjør. Det er da viktig at din tillitsvalgt er tydelig på dette med tillegg. Om du føler at den tillitsvalgte på din arbeidsplass gjør en dårlig jobb, kan denne skiftes ut om det er flere som er enige i dette.
Du kan også be om lønnssamtale utenom lokale forhandlinger jfr Hovedtariffavtalen kap 3.2.2.
Jeg vil ikke råde deg til å melde deg ut da du har en sterk organisasjon i ryggen om noe skulle skje (eks arbeidskonflikt o.l.) gode forsikringsordninger og så kan man trekke fra ca 3600,- er det vel på skatten
Mitt spørsmål til deg som forhandler. Er det slik at vi nå en gang for alle har fått gjennom at det som forhandles frem ikke kan spises opp av lokale lønnsforhandlinger? Det virket slik på det skrivet vi fikk fra fagforbundet.

Nå skal det sies at for meg koster det 6000,- pr år å være med i fagforbundet. Jeg har egentlig alltid vært utsatt for at lokale tillegg spises opp av sentrale tillegg. Dette er kjedelig og jeg mister litt motet og interessen for faget mitt.

I forhold til forsikringer så er jeg usikker hvor gode disse forsikringene er. Jeg vet vi har en kollektiv hjem forsikring.

Min tanke i forhold til arbeidskonflikt. Om det oppstår en arbeidskonflikt mellom meg og leder eller meg og kollegaer så vil det i så fall føre til et dårlig arbeidsmiljø. Det vil alltid ligge å murre. I slike tilfeller er det mye enklere å bytte jobb enn å ha en oppvask og så møte vedkommende hver dag resten av livet i samme jobb. Jeg er nok av typen som tenker at om det er trøbbel og jeg ikke kommer overens med en sjef så er det ikke noe poeng å være der da det er sjefer som setter standard for hvordan arbeidsmiljø og arbeidsstedet skal formes.
20-11-2013 12:22
Gjest Jeg er selv forhandler i kommunale oppgjør og vil gi deg følgende råd: Pass på å få inn i protokollen at tilleggene du forhandler deg frem til heter f.eks kompetansetillegg og funksjonstillegg. Du mister jo ikke kompetansen din, eller ekstrafunksjonen selv om det kommer et nytt sentralt lønnsoppgjør. Enig? Ergo må disse tilleggene flyte oppå. Det skal avholdes drøftingsmøter mellom tillitsvalgte og ledelsen før hvert lokale oppgjør. Det er da viktig at din tillitsvalgt er tydelig på dette med tillegg. Om du føler at den tillitsvalgte på din arbeidsplass gjør en dårlig jobb, kan denne skiftes ut om det er flere som er enige i dette.
Du kan også be om lønnssamtale utenom lokale forhandlinger jfr Hovedtariffavtalen kap 3.2.2.
Jeg vil ikke råde deg til å melde deg ut da du har en sterk organisasjon i ryggen om noe skulle skje (eks arbeidskonflikt o.l.) gode forsikringsordninger og så kan man trekke fra ca 3600,- er det vel på skatten
15-11-2013 14:08
WhitePilgrim Det som jeg og synes er ulempen med dette, er at jeg ikke får tillegg for videreutdanning(kr. 20.000) , tillegg for krevende arbeid(10.000), tillegg for å arbeide hver 2. helg (5000) slik som de andre på arbeidsplassen min får. Jeg får heller ikke smusstillegg bare på grunn av at lønnen min har nådd et eller annet tak. Jeg vurderer sterkt å melde meg ut av fagforbundet om de ikke fungerer. Jeg har hele tiden hørt at man må gjøre lokale forhandlinger slik at det man krever alltid vil flyte på toppen av hva som kommer frem på lokale forhandlinger. Ordlyden var da: "be om grunnlønn + tillegg for f.eks. videreutdanning") Dette skulle vært en formel som skulle fungere, men den har tydeligvis aldri gjort det. Om jeg melder meg ut av forbundet sparer jeg i alle fall 6000 kroner i året. Dette er penger jeg alltid vil spare uavhengig av hva de får til.
Og jeg arbeider i et svært ettertraktet yrke, så det er ikke vanskelig å få ny jobb.
15-11-2013 01:31
Kanon Man melder seg i hovedsak ikke inn i fagforening for lønna, men for sikkerheten. Kommer man i konflikt med arbeidsgiver så står man utrolig mye sterkere med fagforening i ryggen (så lenge de lokale representantene er halvveis oppegående). Og i de tilfellene så er hvor mye du betaler i kontingent fint lite relevant, da dreier det seg om å redde jobb og helse.
14-11-2013 14:10
Pengebingen Jeg skjønner bedre nå
Var noe liknende jeg prøvde å si, bare annen situasjon.

Vanskelig å endre systemet, vil man det må man være aktiv i fagforeningen lokalt eller sentralt og jobbe for å få gjennomslag for enten sentrale eller lokale forhandlinger. Men som vanlig medlem kan man jo fint spille problemstillingen inn til fagforeningens lokale styre, som kan be foreningen sentralt sette fokus på problemet. Min forening er i alle fall svært lydhør til hva medlemmene ønsker de skal fokusere på. Sier man ikke i fra blir det i alle fall ingen endring.
14-11-2013 11:47
Økonomijenta Jeg forstår dessverre hva han mener. Og for å svare til TS, så tror jeg ikke det er noe man får gjort med det, systemet fungerer sånn. Derfor er ikke lokale forhandlinger noe å satse på, og det lønner seg å være fagorganisert, og kjempe for mest mulig sentrale forhandlinger. Enten det, eller så må man bare ha lokale forhandlinger, og ikke sentrale, eller så må det vedtas et sted at lokale tillegg skal flyte oppå fremtidige sentrale oppgjør.

Til Linejnta: han har fått et kronetillegg, ikke blitt flyttet over i en annen stillingskode. Altså ligger han over minstelønn for sin stillingskode. Når det sentrale oppgjøret øker minstelønnen, får ikke han samme kroneøkning som de andre, siden han kanskje allerede ligger på det nye minstelønnsnivået, altså får han ingen/veldig liten økning. Da har det lokale tillegget blitt spist opp.
14-11-2013 09:39
Pengebingen Jeg forstår ikke helt hva du mener med at det lokale oppgjøret spises opp av det sentrale? Ser det du skriver, men forstår allikevel ikke.
Det høres muligens ut som at du har blitt "offer" for ulempene ved å ha både sentrale og lokale forhandlinger. Det er vel strengt tatt mulig å tape på det er man uheldig. Men jeg tror ikke det er vanlig.

Vi holder på sånn i Oslo kommune, med både sentrale og lokale forhandlinger. Strengt tatt kan vi lokalt forhandle frem at person X går fra stillingskode A til stillingskode B (bedre) og høyere lønnstrinn, mens alle i stillingskode A får et %-vis løft ved neste sentrale forhandling som person X da ikke får glede av. Løftet kan jo overgår lønnsøkningen X forhandlet frem lokalt. Sånn sett et tap. Kun som eksempel. Men jeg synes ikke det er noen vanlig situasjon akkurat.

Nei, jeg vet ikke hva som er en god løsning, men jeg ville bedt min tillitsvalgt ta opp problemstillingen sentralt, for det er ingen som ønsker at slik skal skje, hvis det kan unngås.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:05.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren