Pengevett

 
Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Fest og høytid > Christmas is a craft

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Thread: Christmas is a craft Reply to Thread

Your Username: Klikk her for å logge deg inn.
Random Question
Title:
  
Message:
Trackback
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces):
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 
   

Additional Options

Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)

15-11-2012 22:58
Realverdien
Quote:
Originally Posted by Tulla View Post
... Og til jul vil jeg mye heller ha den nye stallen i Lego Friends enn et dyrt smykke a min kjære
Lego er konge. Det kan man bygge sammen med barna, bare man ikke tar helt over.
09-11-2012 14:58
Pengebingen Fint skrevet Lin

For to år siden printet jeg ut A3 sider av forsiden på Aftenposten datoen alle vi feiret jul med var født. Det kostet meg ikke en krone (arkivet var åpent en periode) men var kanskje den gaven som alle syntes var mest morsom å få
09-11-2012 14:41
Lin I vår familie har det nok blitt sånn at myke pakker er et savn. Ingen vil være "kjipingen" som gir myke pakker til jul, men alle ser hver julaften at det hadde vært fint allikevel.

Selv har vi noen ganger laget en sånn "kose seg i romjula"-greie. Mannen lager kanskje en liten nisseslede (til å ha på bord e.l.) og så kan den fylles med noe hjemmestrikket, litt hjemmelaget marsipan (noe alle etterlyser hver jul) osv. Blir det penger til det kan det også legges i f.eks. en julefilm eller pocketbok. Men da blir de siste greiene mer ting som kan legges i når man ser at det ble igjen penger på gavebudsjettet. En annen gave som er populær er julebakst. Først og fremst er det de tingene som tar tid å lage og som folk ikke har anledning til å gjøre selv som står høyt i kurs.

Den mest populære gaven jeg har gitt noensinne var forresten hjemmelaget. Niesen min og dukken hennes fikk hver sin blånisselue + vanter. En annen ting er da søsteren min ble ferdig med masteroppgaven i spesialpedagogikk. Jeg hadde lite penger, så jeg kjøpte et billig smykke og siden det var lite penger satt av til sånt, måtte jeg være kreativ for å gjøre gaven så spesiell som jeg ønsket. Det ble derfor et sølvsmykke utformet som en nøkkel og et kort ved siden av der det sto noe som "Måtte du aldri slutte å se etter nøkkelen til å forstå hvert barn du møter" eller noe. Det smykket brukes omtrent daglig. Det langt dyrere gullsmykket hun pleide å gå med ble erstattet med dette, fordi den symbolske verdien betyr mye for henne.

Kort fortalt; gaver jeg gir har en lei tendens til å bli mindre kreative og tilpasset mottaker når jeg har mye penger å bruke på de. Når jeg må kompensere med andre ting for å gjøre gaven fin, derimot. Da blir det gjerne gaver som folk husker og blir rørt av. Men det er muligens min kreativitet som ikke er så lett å utløse.
09-11-2012 10:04
cammie83 Vi lager noe, men ikke mange av gavene. Ja, jeg gir gjerne bort en liten kurv med hjemmelagde kaker og julegodt enn å gi penger. Om det gjør meg gnien, så bryr jeg meg egentlig ikke om det.

Selv blir vi glade for alt, men når vi får pliktgaven fra svigers så smaker det ikke så godt. I stedet for å kjøpe noe vi ikke trenger til 50,- så kunne de spart pengene sine på konto!
09-11-2012 09:57
Tulla ... Og til jul vil jeg mye heller ha den nye stallen i Lego Friends enn et dyrt smykke a min kjære
09-11-2012 09:55
Tulla I familien min er vi litt julegale. Vi er barnslige og har beholdt noe av barns glede for julen.
Det var noen år rett etter at vi barna ble voksne at det bare lå kjedelige ting under treet. Ting folk egentlig ikke ville ha og egentlig ikke likte å gi. Men så begynte vi å skrive ønskelister til hverandre og det endret faktisk alt. Det er kjempegøy å gi søsteren sin akkurat det hun ønsker seg. Det er mye morsommere å gi bestefar akkurat det han vil ha i stedet for noen lysestaker eller duker. Og det er morsommere å gi også.
Det er på ingen måte noe gavesnobberi eller om å gjøre å gi dyrest gave etc. Men det er mange leker under treet.
I familien vår ønsker vi oss foreksempel masse lego. Guttungen får legobiler, lastebiler, politi, brannman osv, mannen min får legotog og jeg får legohus eller lego Friends.
I tillegg er det mange fornuftige ting på ønskelisten. Det meste kjøper man jo selv når man trenger det, men vi har noen meget lite pengevettede personer i familien. De får masse utstyr de trenger som verktøy, oppussningsting til huset osv. (og det er det de ønsker seg)

Julen hos oss er uhøytidelig og morsom. Jeg bruker en del penger på julen- det må jeg innrømme. Men det går da i morsomme gaver til andre. Vi har alltid den samme gamle julepynten og forskjellige tallerkner etter hva vi har i skapet (i stedet for dyre, men pene sett som matcher) og det er ingen som ønsker det annerledes heller.
Ja- også har vi minst tre juler, da. For vi er jo skilsmissebarn både mannen min og jeg
08-11-2012 22:21
Lin
Quote:
Originally Posted by solsikkedalen View Post
Signerer den! Trolldeig, finnes det noe mer tacky?
Gavesnobberi. Det er tacky, det.

Selv synes jeg en av de triste tingene med julegaver nå for tiden er at det ikke lenger ligger merkelige gaver under treet. Ikke etter at familiemedlemmet som sto for de utroligste greier døde. Vi humremimrer av alt det rare man fikk ennå, men synes det er litt kjipt at ting ble så kjedelig normalt etter at han gikk bort. Har man først hatt en eksentrisk person som var raus på alle de viktige områdene i livet, blir det liksom ikke helt det samme uten. Man er for miljøskadet og har lært seg til å elske den juletradisjonen.
08-11-2012 21:21
Lin Jeg tror ganske mange bruker mer enn lurt er i frykt for å virke gnien. Noe som er dumt. Jeg vil definitivt ikke ha gaver som har bidratt til at avsender sliter i januar. Eller verre - har pådratt seg kredittkortgjeld.

Når det gjelder pris er jeg enig i at man må følge med. Garnnøster kan man få helt ned til nesten en femmer. Selv holder jeg meg til 18-23 kroner nøstet og gavene går det kanskje 2-3 nøster til. Blir det tid blir det muligens også spiselige gave i tillegg, noe som pleier å være stas. Men jeg ser ingenting i veien for at raushet kommer til uttrykk i form av tid først og fremst. Og jeg opplever at folk i større grad setter pris på det når man er ærlig på at man strammer inn på juleforbruket. Da er det jo greiere for de også å motstå kjøpe- og prispresset en del kjenner på til jul. Det er jo helt genial markedsføring å få folk til å koble prisnivå som målestokk på hvor viktig mottaker er for en.
08-11-2012 20:28
solsikkedalen
Quote:
Originally Posted by Realverdien View Post
hjemmelaget og håndmalt trolldeig og annet MS kan folk spare seg for å gi.
Signerer den! Trolldeig, finnes det noe mer tacky?
08-11-2012 17:32
Realverdien Som jeg pleier å si: ER ikke gaven fin, vil jeg ikke ha den. Jeg tar i mot sokker, undertøy og lammelår med glede. Men alt annet vrøvl, SPESIELT hjemmelaget og håndmalt trolldeig og annet MS kan folk spare seg for å gi.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:59.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren