Pengevett

 
Go Back   Pengevett > Penger inn > Jobb og kvalifisering > 1 dag permisjon uten lønn

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Thread: 1 dag permisjon uten lønn Reply to Thread

Your Username: Klikk her for å logge deg inn.
Random Question
Title:
  
Message:
Trackback
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces):
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 
   

Additional Options

Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)

06-07-2015 22:34
oleole Jeg ga meg, og tok det mot flex. Orket ikke å gjøre en større sak av det, og bruke mye tid på det for å tjene 800 kr.
04-07-2015 18:51
Mises Permisjon skal absolutt ikke trekkes av flex-saldo. Ikke gi deg.
11-06-2015 04:40
Boheme
Quote:
Originally Posted by Realverdien View Post
Kan man få overtid når man har hatt permisjon samme måned?
Det er jo spørsmålet, og svaret avhenger av reglene der du jobber.

Har du ingen egne regler der du jobber følger man arbeidsmiljølovens regler, og da får du overtidsbetalt etter 9 timer én dag eller normalt 40 timer i løpet av én uke. Jobber du 8-timers dager og ber om ulønnet permisjon mandag, og deretter jobber mer enn normalt til du har jobbet inn igjen de 8 timene du var vekke, så får du kun overtidsbetalt for det som overstiger 9 timer per dag eller 40 timer per uke. Jobber du 1 time ekstra hver dag i 8 dager får du ingen overtidsbetaling. Jobber du 8 timer ekstra i helgen den uken du hadde permisjon får du heller ingen overtidsbetaling. Men jobber du 8 timer ekstra en annen helg, eller 12 timer tirsdagen etter permisjonen, så får du overtidsbetalt.

Rett til ulønnet permisjon i en slik bedrift betyr nøyaktig det, en rett til å få permisjon og dermed slippe å være pålagt å jobbe i visse tilfeller, slik som en begravelse.


Har du egne regler for fleksitid der du jobber, så er det avtalt at overtid én dag kan tas ut som arbeidsfri andre dager, eventuelt at det som ikke tas ut som arbeidsfri får du overtidsbetalt for, etter nærmere spesifiserte regler. Hva disse reglene er varierer fra bedrift til bedrift.

I tillegg vil mange bedrifter ha avtaler som gir bedre regler for overtidsbetaling enn de som følger av arbeidsmiljøloven. Etter loven er arbeid utover avtalt arbeidstid først definert som merarbeid, og deretter overtid etter at grensene for alminnelig arbeidstid overskrides (normalt 9t/dag, 40t/uke). Etter loven har man kun krav på overtidsbetaling for overtid, men ikke for merarbeid. Mange bedrifter har imidlertid avtaler som i mange tilfeller også gir overtidsbetaling for merarbeid.

Hvordan bedriftens regler kombinerer fleksitidsordning og betaling for overtid og merarbeid varierer jo, men jeg vil anta at man har lagd regler som ikke gir vesentlig mer overtidsbetaling enn man ville fått etter arbeidsmiljøloven. Jeg ville derfor forvente at kombinasjonen ulønnet permisjon og etterfølgende merarbeid ikke ville gitt noe overtidsbetaling. Hadde kombinasjonen likevel gitt overtidsbetaling hadde jeg blitt positivt overrasket og gitt bedriften min en klem.
10-06-2015 23:03
oleole Er relativt ny i arbeidslivet. Så var det jeg prøvde å få avklart. Jeg er ikke sikker.
10-06-2015 20:47
Realverdien Kan man få overtid når man har hatt permisjon samme måned?
10-06-2015 18:25
oleole I min personalhåndbok står det at jeg har rett på permisjon uten lønn. Det i seg selv er ikke en ekstremt stor rettighet. Så er det et spørsmål hva denne rettigheten betyr i praksis. Har en jobb som krever mye av meg, og man føler ikke alltid at man får så mye tilbake. Blir noen timer overtid på meg, og det er ikke fordi jeg velger det men fordi jeg må.

Takk for gode innspill, kommer uansett ikke til å gjøre en stor sak ut av det, men det handler om prinsippet.
10-06-2015 13:31
SirWinston Aner ikke hva rettigheter, men kjenner jeg vårt absurde rettighetssamfunn rett, så har du sikkert krav på what-ever. For meg er det helt vanvittig at man kan velge å bruke av normalarbeidstida om man har flexitid/plusstid til gode, og således kreve overtid, selv om man ikke har jobbet 100% denne måneden.
10-06-2015 12:54
Pengebingen Enig med deg oleole, dette er merkelig.
Har dere ikke en kode som heter feks. velferdspermisjon heller?

Hos oss (offentlig) har vi samme rettigheten, nemlig 1 dag permisjon uten lønn, som går under begrepet velferdspermisjon hos oss. Og fleksitidssystem. Men så har vi da også en kode for å registrere nettopp velferdspermisjon.

Jeg ville ikke gitt meg på dette og nektet bruk av fleksitid og ferie. Poenget er at du har rett på fri den dage og da skal det trekkes en dag lønn. Det skal ikke trekkes i oppspart fleksitid eller i ferie. De får finne en ordning. Så utrolig merkelig at de ikke har et system som dekker dette. Sikker på at du traff den mest kompetente da du spurte? I vår HR-avdeling er kompetansen spredd og ikke alle kan alt, frustrerende nok. Ville gått til HR-sjefen med spørsmålet og ikke tatt svaret fu har fått som god fisk.
10-06-2015 12:51
Boheme I utgangspunktet har du ikke krav på permisjon ved begravelser, og ikke krav på overtidsbetaling hvis du av eget ønske jobber lengre noen dager og kortere andre slik du gjerne gjør i en flexiordning.

Det utgangspunktet endres av hva som står i arbeidsavtaler, tariffavtaler, personalhåndbøker og annet som gjelder spesifikt for din arbeidsplass, så det blir vanskelig for andre å si noe om hva som gjelder for ditt tilfelle. Med mindre du jobber i staten eller lignende som veldig mange kjenner til, så vil jeg anta at den som kjenner regelverket best er den lønnsansvarlige som du allerede har snakket med.

Du kan jo gjerne be henne vise deg hvor i regelverket det står hvordan fleksiordningen fungerer ved ulønnet permisjon, for å sjekke selv om du har krav på noe annet. Men det er da slik at det må stå i personalhåndboken eller tilsvarende at du faktisk har krav på overtid i slike tilfeller, hvis det ikke står noe så har du heller ikke noe krav.
10-06-2015 12:21
Malla Du høres ut som en kverulant ja

Jeg kan ikke nok om dette, men lurer på hvorfor du ikke bare bruker en feriedag?
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:04.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren