Pengevett

 

Dagbladet meninger: Skatt er en fiende av innovasjon, produktivitet og vekst.....

Dette er en diskusjon om Dagbladet meninger: Skatt er en fiende av innovasjon, produktivitet og vekst..... i Nyheter, artikler og blogginnlegg om økonomi-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Skatt er en fiende av innovasjon, produktivitet og vekst - en fiende av verdens fattigste. .............. Jeg anklager Joly for ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Nyheter, artikler og blogginnlegg om økonomi

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 23-07-2014, 00:06
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 30
Dagbladet meninger: Skatt er en fiende av innovasjon, produktivitet og vekst.....

Skatt er en fiende av innovasjon, produktivitet og vekst - en fiende av verdens fattigste.

.............. Jeg anklager Joly for grovt økonomisk utroskap mot den produktive, skapende kapitalen ved å promotere konfiskasjon av lovlig opptjente formuer, enten disse befinner seg i vestlige demokratier eller i «skatteparadiser». Jolys utroskap representerer bl.a. brudd på EMKs artikkel 4, som stadfester at «ingen må bli holdt i slaveri eller trelldom».

Derfor spør jeg Joly: «Hvis det å stjele 100 prosent av det et menneske produserer gjennom sitt arbeide er definert som slaveri, ved hvilken prosentandel er det ikke slaveri?» - Fredrik Bastiat...........Flott artikkel i dagbladet, jeg er enig med forfatter. Hva mener dere?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23-07-2014, 00:49
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.426
OK. Så hvordan planlegger man å finansiere en stat uten skatter og avgifter?

Fullstendig privatisering av all infrastruktur og offentlige tjenester? Privatiesert militære, politi, domstoler? Eller skal det finansieres via gaver fra privatpersoner? Eller er man rett og slett for fullstendig anarki?

Artikkelforfatteren har jo noen (dårlig formulerte) poenger, men han tilbyr jo ingen forslag til alternativer...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 23-07-2014, 01:23
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 30
Beklager.

Last edited by investor92; 23-07-2014 at 19:15.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 23-07-2014, 10:53
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 139
Dette er et forum for å bedre folks forståelse av personlig økonomi, ikke et sted for å drive politisk valgkamp for et parti. Jeg mener at tråden bør slettes.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 23-07-2014, 11:19
Aksjebloggeren's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 811
[quote=investor92;62594]
Derfor spør jeg Joly: «Hvis det å stjele 100 prosent av det et menneske produserer gjennom sitt arbeide er definert som slaveri, ved hvilken prosentandel er det ikke slaveri?» - Fredrik Bastiat...........
[quote]


Å sammenligne skatt med slaveri er jo helt på viddene.. Slaveeierne tar ikke pengene fra slavene sine for å bygge skoler, sykehus og skape trygghet for dem om de skulle bli syk eller ufør, eller gamlehjem og pensjon når de pensjonerer seg fra slaveritilværelsen... Eller bygge veier som slavene kan kjøre på.

Er forøvrig enig med Sjakkalle her....
__________________
[Aksjebloggen] [Målbevisst.no]
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 23-07-2014, 13:18
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 30
Skatt er i aller høyeste grad relevant til personlig økonomi, artikkelen i dagbladet ble skrevet på bakgrunn av en dom i en sak som gjaldt kapitalbeskatning. Det første svaret i tråden her hinter til anarki så jeg svarer for at det finnes alternativer, lav skatt er ikke ensbetydende med anarki.. Slett gjerne svaret mitt om det var så fryktelig farlig, men tråden min har ingenting med politisk valgkamp å gjøre.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 23-07-2014, 17:13
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by investor92 View Post
Skatt er i aller høyeste grad relevant til personlig økonomi
Kanskje det, men ihvertfall din andre post i denne tråden er åpenbart politisk reklame og linkspam for ditt parti.

Når vi diskuterer skatt på dette forumet er det med fokus på hvordan håndtere og tilpasse seg de skattereglene man har idag, men ikke en politisk diskusjon om hvordan man mener skattereglene burde være.

Det finnes masse forum der det er plass for det du vil diskutere, vgd.no og diskusjon.no for å nevne noen. I dette forumet er betraktninger om hvordan skatt er slaveri off-topic.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 23-07-2014, 19:20
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 30
"Nyheter, artikler og blogginnlegg om økonomi. Har du kommet over en nyhetssak, artikkel, blogginnlegg eller annet som du ønsker å dele med oss? Her er stedet for å gjøre det."

Lyder tittel for denne forum seksjonen, jeg forholder meg til det. Jeg beklager den politiske reklamen i svaret mitt, det var sent og jeg orker ikke skrive en lengre avhandling som svar til Usikker, det var uansett ikke i denne retningen jeg ønsket at tråden skulle gå. Svaret er nå endret på.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 24-07-2014, 02:44
spare-seg-til-fant's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Norge
Posts: 155
Skattesystemet har vi jo indirekte valgt selv, gjennom politikerne. Liker du det ikke kan du jobbe for å endre det, men å unndra skatt er kriminelt. Transocean-saken handler vel om det er riktig at store multinasjonale selskaper kan lure seg unna skatt ved å operere i internasjonale farvann. Mens det er vi vanlige lovlydige lønnsmottagere som gjennom skatten betaler for tjenestene som alle i samfunnet bruker.

Et søk på nav navnet til artikkelforfatteren fører forresten til dette:
Økokrim mener Hans Eirik Olav overførte penger til hasjkongen Gjermund Cappelen - nyheter - Dagbladet.no
"Økokrim har tatt ut tiltale mot Hans Eirik Olav, tidligere styreleder i riggselskapet Thule Drilling, for grov økonomisk utroskap og hvitvasking av utbytte fra egne straffbare handlinger. "

Sikkert mange nyliberalister på dette forumet (jeg er ikke en av dem) men denne "kronikken" tror jeg ikke man skal ta for seriøst.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 24-07-2014, 12:52
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 30
Jeg mener ikke at Olav Thon, Trond Mohn, Øystein Stray Spetalen osv har noe moralsk ansvar for å betale mer skatt enn meg, men de gjør det, disse kara betaler flere hundre millioner årlig i skatt, allikevell mener mange at de ikke bidrar nok og vil skattelegge de ennå hardere.. Den slags politikk resulterer i at verdiskaperne velger å rømme landet, og dermed blir det 0 kroner i kassen fra de. Hvor er logikken?

Hva transocean saken angår, så ble de jo frifunnet:

"«Etter dette blir alle tiltalte å frifinne for samtlige forhold som de er tiltalt for og for erstatningskravene som er rettet mot dem», heter det i dommen fra retten, som ble administrert av tingrettsdommerne Finn Eilertsen og Jannicke Johannesen."

"Nettavisen: Når du har med Økokrim å gjøre, så må du bevise din uskyld. Det er helt vanvittig. Hele kulturen i Økokrim er gal."

"Sverre E. Koch, en av Norges fremste skatteadvokater, ble frikjent i Oslo tingrett tidligere i sommer etter syv års kamp. Onsdag ble det klart at Økokrim ikke anket saken hans.

Nå slår han kraftig tilbake mot norske myndigheter og personen han mener er ansvarlig for at han har måttet sitte på pinebenken i syv år."
Uskyldig til det motsatte er bevist, eller var det skyldig til det motsatte er bevist? Jeg ikke husker ikke helt hvordan den visa gikk..

"Hans Eirik Olav selv avviser anklagene på det sterkeste.

- Jeg ser på dette som en kamp mellom det onde og det gode i samfunnet, uttaler han i en skriftlig framstilling som han har gitt Dagbladet og som er stilet til en journalist i Dagens Næringsliv.

- Tiltalen er et så feilaktig og dårlig håndverk at hadde de ansvarlige i Økokrim jobbet for meg, hadde jeg gitt de sparken hele gjengen, skriver Olav.

Han skriver også at Økokrim, slik han ser det, ikke er interessert i noen objektiv sannhet."
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unngå skatt WhitePilgrim Skatt 56 09-04-2013 00:14
Skatt på utbytte Shitblast Skatt 13 25-08-2011 00:18
Skatt på barneskolen ? brabla Skatt 15 24-03-2011 11:10
Flat skatt Siri Skatt 17 09-01-2011 20:13
Bolig skatt brabla Skatt 12 28-09-2010 23:43


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:57.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren