Pengevett

 

Sparetips i ferien

Dette er en diskusjon om Sparetips i ferien i Ut på tur-forumet, en del av Forbruk-kategorien; Jeg satt og skrev en artikkel om sparetips i ferien, og tenkte den ville være perfekt å dele med dere ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Ut på tur

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 14-08-2013, 16:09
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 35
penger Sparetips i ferien

Jeg satt og skrev en artikkel om sparetips i ferien, og tenkte den ville være perfekt å dele med dere på Pengevett! Jeg har reist til syden på studentbudjsett et par ganger, men har sikkert gått glipp av en del lure knep i artikkelen min.

Uansett, hvis noen er interesserte kan dere lese den her: Slik blir sydenturen billig.

Kort oppsummert er tipsene mine å planlegge god tid i forveien, hvor man bruker god tid på å finne de beste tilbudene. I tillegg bør man sjekke ut hvordan man kan få billigere transport fra flyplassen til hotellet. Også noen tips angående den store utgiftsposten mat!

Så til slutt tenkte jeg å spørre om hvilke sparetips dere bruker for å holde kostnadene nede når dere er på "sydentur"? Jeg er alltid interessert i nye måter å kutte kostnadene på
__________________
Bloggen min
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 14-08-2013, 22:18
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.414
Det billigste alternativet må jo være å droppe sydenturen og sette pengene på sparekonto i stedet.

Personlig er jeg ikke så opptatt av å spare penger når jeg drar på ferie, men det forutsetter selvsagt at reise og opphold er betalt på forhånd og at jeg har satt av et budsjettert beløp til forbruk og evt. andre utgifter underveis. På den måten kan jeg slappe av og nyte ferieturen uten å behøve å tenke på økonomi, samtidig som jeg ikke kommer hjem til en kjemperegning etter ferien. Litt av poenget med ferie for meg er nemlig å slippe å tenke på økonomi og slike hverdagslige ting.

Det betyr selvsagt at man må spare opp pengene FØR man drar på ferie, men det gjelder jo egentlig alle store utgifter, enten det et snakk om en sydentur, et nytt kjøleskap eller ny bil.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 15-08-2013, 00:00
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 230
Nå har ikke jeg lest bloggen det linkes til, men jeg er enig med begge her. Selv om jeg er helt enig i at man absolutt bør spare opp til ferien og ferieforbruk på forhånd, ser jeg ingen grunn til at man skal sløse bort masse penger bare fordi man er på ferie heller. Synes det er veldig smart å prissjekke grundig på forhånd og benytte seg av de besparelsene man kan på kjedelig utgiftsposter som f.eks. transport. Jeg vil mye heller bruke pengene på mat, opplevelser og shopping, det er det som gir minner
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 15-08-2013, 02:38
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.414
Jeg gjør også det. Dvs. jeg sørger alltid for å kjøpe flybilletter og hotell/overnatting på billigst mulig måte på nettet.

Jeg prøver også så langt det er mulig å finne billigste alternativ for evt. aktiviteter, utflukter o.l. som kan forhåndsbestilles og gjerne også forhåndsbetales på nett, men når jeg først er på reise så bryr jeg meg ikke så mye om hva ting koster. Jeg velger f.eks. som regel ikke hvor jeg skal spise ut i fra hva som er billigst.

For meg handler ferie og reiser mest om opplevelser, inntrykk og aktiviteter, så da velger jeg å ikke fokusere på økonomi på bekostning av opplevelsene. Da syns jeg faktisk heller det er bedre å reise på ferie sjeldnere eller ta kortere turer.

Men, nå er heller ikke jeg typen til å dra til Thailand, Hellas eller Spania flere ganger i året for å ligge på stranda og slikke sol flere uker i strekk. Jeg drar på ferie for å se og oppleve ting, ikke for å bli brun eller drikke billige paraplydrinker.

Last edited by usikker; 15-08-2013 at 02:40.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 15-08-2013, 10:05
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 35
Jeg ser poenget ditt, usikker, men som du selv sier bruker du jo litt tid på å planlegge for å spare penger på turen. Det at man kan kjøpe billetter til dyrehagen på internett for en billigere penge er det ikke alle som tenker på, og det blir fort snakk om et par hundre kroner spart om man reiser med hele familien Opplevelsen er jo akkurat den samme, så her kan man spare penger uten at det trenger å gå ut over ferien på noen som helst måte.

Men jeg skjønner hva du mener. Personlig prøver jeg å få til en mellomting, altså planlegge en del på forhånd for å sette og et ganske korrekt budsjett, men heller ikke være verdens største gjerrigknart når jeg først er på turen
__________________
Bloggen min
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kickstart økonomien etter ferien! Lin Utfordringer og målsetninger 8 12-08-2012 12:40
Dårlige sparetips Dragen Bygg formue! 10 11-02-2012 21:28
Kickstart økonomien etter ferien! Lin Nyheter, artikler og blogginnlegg om økonomi 0 02-09-2011 16:17
Klage på ferien - har du gjort det? Lin Ut på tur 1 09-08-2010 23:40
eBok med sparetips Kai H. Nyheter, artikler og blogginnlegg om økonomi 4 16-11-2008 22:48


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:52.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren