Pengevett

 

El-sykkel

Dette er en diskusjon om El-sykkel i Ut på tur-forumet, en del av Forbruk-kategorien; Jeg har kjøpt meg el-sykkel. Jeg trenger trim og frisk luft. I tillegg til dette liker jeg dårlig å stå ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Forbruk > Ut på tur

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 30-04-2014, 09:50
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 213
El-sykkel

Jeg har kjøpt meg el-sykkel.
Jeg trenger trim og frisk luft. I tillegg til dette liker jeg dårlig å stå i kø, er ikke i god nok form til å sykle 30 km pr dag i tildels bratte oppoverbakker.

Sykkelkjøpet gjorde ett ganske stort innhogg i kontoene, men jeg merker allerede etter to måneder at humøret er bedre, jeg har mer penger igjen på kontoen, da jeg sparer ca 1500 i drivstoffutgifter i måneden. Dekk-utgiftene på bilen er utsatt til vi skal bruke bilen på langtur nærmere sommeren. Jeg har fryst medlemskapet mitt på treningssenter.
(Kanskje noen synes det er unødig luksus å ha medlemsskap, personlig erfaring har vist at uten medlemsskap trener jeg ikke så mye som jeg trenger, har nemlig en gammel skade som gjør at jeg må til fysio opptil flere ggr i måneden om jeg ikke trener. Veid opp mot fysio-utgiftene, og tapt arbeidsinntekt er medlemsskapsavgiften peanuts.)

Det er ganske deilig å kunne spare miljøet for eksos, og kjenne at kroppen blir sterkere og samtidig spare penger på en gang.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30-04-2014, 15:28
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 151
Så flott at du er fornøyd med el-sykkel!

Selv kjøpte jeg min for snart et år siden, men har bare brukt den på jobb i en måneds tid. Grunnen til det er først og fremst at vi sent i høst flyttet med jobben fra over 20km hver vei til jeg nå har 7.6 km.
I tillegg ville jeg gjerne vente til det ble litt lysere og varmere i været.

Men syklingen går som en drøm, og var mye enklere enn forventet. Selv etter å ha hatt sykkelen så lenge synes jeg det er fascinerende å få hjelp når farten er lav.

Selvfølgelig er den mye dyrere enn vanlige sykler, men jeg tror nok også at jeg vil spare penger på den i lengden, dog ikke så mye som 1500 kr. i måneden.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30-04-2014, 16:44
Mises's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Der ingen kunne tru
Posts: 2.881
Skulle jeg hatt elsykkel ville jeg vurdert en til 6000 fra biltema, sett om det ble en höydare, og så evt solgt den (evt latt den arves) og oppgradert til no mer fancy etterhvert, om det trengtest, det kan jo også hende den er helt OK den fra biltema.

Lærte å ikke kjøpe det dyreste og beste av ny teknologi med en gang fra et kjøp av minidiscspiller på 90tallet. Joda, jeg kjøpte den brukt, men hehe... fool me once.
__________________
Gjeld er roten til økonomisk ruin.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-05-2014, 10:39
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 151
Quote:
Originally Posted by Mises View Post
Skulle jeg hatt elsykkel ville jeg vurdert en til 6000 fra biltema, sett om det ble en höydare, og så evt solgt den (evt latt den arves) og oppgradert til no mer fancy etterhvert, om det trengtest, det kan jo også hende den er helt OK den fra biltema.
Jeg har nok betalt fire ganger mer enn den Biltema-sykkelen du refererer til, men det var ikke for at den skulle være veldig fancy. Jeg hadde ingen erfaringer med el-sykkel før jeg kjøpte, men hadde lest en test og ville kjøpe testvinneren. Dessverre (eller kanskje heldigvis) var det ingen butikker i min region som førte testvinneren, men jeg tok kontakt med en forhandler i en annen landsdel som solgte denne og vurderte et besøk i sommerferien for testing og eventuell handel. Testvinneren var produsert i Spania, og jeg leste mellom linjene til forhandleren at han heller ville selge meg tysk eller sveitsisk kvalitet for norske helårs-forhold.
Dermed fant jeg en butikk i nærheten som anbefalte den sykkelen jeg endte opp med. Som sagt er jeg ingen spesialist på dette, men mener at forskjellene mellom dyrt og billig går på flere ting som komfort, slitestyrke, kapasitet (motor og batteri), garantiordninger og design.
Sånn bortsett fra at den i det siste har begynt å lage noen "kneppelyder" fra motoren, har jeg ingenting å utsette på min sykkel så langt.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 22-05-2014, 14:38
Siri's Avatar
økonomisk novise
 
Join Date: Dec 2010
Location: Viken
Posts: 748
Veldig smart med el-sykkel! Høres ut som en super investering
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 22-05-2014, 18:55
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 599
Vurderer også å investere i el-sykkel. Men må ha en med solid motor, da det er veldig bratt hjem fra jobb. Og det koster en god del. Syklene fra Biltema og Clas Ohlson duger visst ikke særlig når det blir bratt...
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 23-05-2014, 09:10
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 151
Her er en ganske ny test av el-sykler :
Elsykkel-testen: - Som å sykle i Danmark - osloby

Utvalget av sykler som er blitt testet er nok ganske mangelfullt i forhold til hva som er tilgjengelig på markedet, men testen gir vel en pekepinn på at det (som med alt annet) ikke bare er prisen som bør være avgjørende ved valg av sykkel.

Selv har jeg bare prøvd en type sykkel (jeg og kona har samme merket), så jeg vet ikke hvordan den er i forhold til de andre.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jeg vil ha ny sykkel! Sophie Småprat 29 28-06-2012 12:28


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:51.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren