Pengevett

 

Gift med økonomisk rotehue - hjelp!

Dette er en diskusjon om Gift med økonomisk rotehue - hjelp! i Penger og parforhold-forumet, en del av Penger og relasjoner-kategorien; Mulig jeg har lagt dette på feil sted, beklager i så fall. Jeg trenger virkelig hjelp. Jeg har vært gift ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Penger og relasjoner > Penger og parforhold

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 14-01-2012, 15:53
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 14
Gift med økonomisk rotehue - hjelp!

Mulig jeg har lagt dette på feil sted, beklager i så fall.

Jeg trenger virkelig hjelp. Jeg har vært gift med mannen min i mange år, og nå innser jeg at jeg mest sannsynlig er en idiot. På begynnelsen av forholdet vårt fant jeg ut at han løy til meg om økonomiske forhold. Han hadde masse kredittkortgjeld, inkassosaker i haugevis, restskatt osv. Til sammen ble det nærmere 200 000 og han hadde da så godt som ingen inntekt. Jeg tok tak i det, og han klarte å få en snill slektning til å kausjonere for et lån i banken til ok rente slik at han ble kvitt all dritten og begynte på nytt.

Han lovte at dette skulle aldri skje igjen.

Jeg kontrollerte økonomien i lang tid, men etter hvert ble han mer og mer grinete og kalte meg kontrollfrik osv og at jeg måtte stole på ham igjen. Jeg lot ham gjøre det. Nå her om dagen kom det varsel om tvangssalg!

Det viser seg at han bare har latt være å betale regninger. Han har like mange inkassosaker som sist, han har tvungen trekk i lønn, de har tatt pant i huset fra flere ulike steder. Han er arbeidsledig og har vært det de siste to årene, jeg jobber fullt og prøver å forsørge oss alle sammen - men dette klarer jeg bare ikke!

Han tar det ikke alvorlig (virker det som), når jeg prøver å ringe inkassoselskapene sier de at jeg ikke har krav på å få vite noe som helst og han nekter å fortelle meg. Han sier han skal ringe dem, men "glemmer" det hele tiden, og nå har vi fått enda et varsel om tvangssalg fra et annet sted.

Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! Jeg har kontaktet gjeldsrådgiver, men siden det er hans gjeld og han ikke gjør noe så sitter jeg der uten noen utvei - føler jeg.

På toppen av det hele har jeg vært så idot å ta opp lån på mitt navn for å dekke opp hans gjeld og det at han ikke har hatt noen inntekt -men min gjeld klarer jeg å betjene, i alle fall om det var bare den jeg trengte å tenke på.

Beklager at dette ble langt, men kan noen hjelpe meg? Hva gjør jeg? Kan jeg få ham erklært økonomisk umyndig eller noe? Hvordan blir det hvis vi skiller oss og vi vil selge huset? Kan vi refinansiere?

Jeg får ikke sove om natten, jeg har gått ned vanvittig masse i vekt, jeg bare aner ikke hva jeg gjør... På forhånd takk.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 14-01-2012, 17:14
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 97
Her kan det nok se ut som om at advokat burde kontaktes. Det kan være andre her inne kjenner til bedre løsning enn advokat.
Samtidig ser jeg du skriver OM dere skulle gå fra hverandre. Her er i mine øyne en klassiker hvor dama blir mammaen.. du rydder sansynligvis og vasker klærne hans også.

Dropp ekstravekten du kaller din mann (for sent å få skikk på slike mennesker, kommer alltid til å bruke/missbruke både system, venner og sine nærmeste.)

Så to steg. kontakt advokat og deretter dropp dødvekten du har slepende etter deg, lets face it, det er det som skjer før eller senere. Spørsmålet er bare hvor mye ekstra gjeld du klarer å få før du innser.
Som mann selv høres det kanskje ut som jeg dropper "the code" men så enkelt er det. Noen er menn, andre er snyltere på livstid.

Kontakt advokat.
__________________
I gang er en god gang

Hektet på min økonomi, og hvordan jeg kan bedre den!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 14-01-2012, 17:27
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.414
Kontakt en advokat, ta ut skillsmisse og selg huset. La (eks)mannen din klare seg selv og håp på at det blir noe penger igjen til deg når kreditorene har fått sitt.

Det høres kanskje kjipt ut, men jeg tror faktisk det vil være den beste løsningen for deg på lang sikt, selv om det er kjipt på kort sikt.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 14-01-2012, 17:54
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 14
Takk for svar. Ja, jeg er vel på en måte mammaen hans Problemet er at jeg er veldig glad i ham.

Har kreditorene førsterett på det som er pant i huset, foran min del? Vi eier jo halvparten hver. Jeg vil tippe at huset er verdt 1.5 mill, vi har lån på 950´ og det er pant i huset på 360´. Kan jeg risikere å gå ut av dette uten noe? Vi har barn, vi må ha en plass å bo...

Jeg har ikke råd til advokat nå, men skal prøve å sjekke om jeg kan få hjelp av jussbuss e.l.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 15-01-2012, 15:33
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.980
Som gift har du krav på å få se ligninga hans. der står gjelden han hadde i fjor i alle fall. Kontakt bare skattevesenet.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 15-01-2012, 15:43
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 370
1. Han må få seg en jobb. Jeg nekter å tro at det ikke er mulig. Barnehager og butikker hyrer nesten alltid folk.

2. Forlang alle kredittkortene. Skriv til dem og svartelist ham, få ham til å signere brevene.

3. Si opp alle nettbankene hans. Fra nå av går lønna hans inn på din konto. Lommepenger trenger ikke en voksen mann, for ham er det viktigst at familien har husvære og mat på bordet.

Det er et enormt tillitsbrudd at det kommer krav om tvangssalg i posten. Han må legge seg flat nå, han har feilet både som menneske, familiefar, ektemann, økonomisk ansvarlig og moralsk vesen.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 15-01-2012, 15:54
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.980
Quote:
Originally Posted by lilleerik View Post
1. Han må få seg en jobb. Jeg nekter å tro at det ikke er mulig. Barnehager og butikker hyrer nesten alltid folk.
Ettersom han har vært arbeidsledig i rundt 2 år, og det er slutt på dagpenger, blir det nok arbeidslyst igjen i kroppen skal du se. Beklager at jeg er spydig, men dette høres ut som en erkeslask.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 15-01-2012, 16:00
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.414
Quote:
Originally Posted by Realverdien View Post
Ettersom han har vært arbeidsledig i rundt 2 år, og det er slutt på dagpenger, blir det nok arbeidslyst igjen i kroppen skal du se. Beklager at jeg er spydig, men dette høres ut som en erkeslask.
Han trenger jo ikke jobbe så lenge han har en kone som tjener penger, holder ham med mat og hus, og betjener gjelden hans...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 15-01-2012, 16:10
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by luli View Post
Problemet er at jeg er veldig glad i ham.
Desverre er det ikke nok å bare være glad i noen for å få et ekteskap til å fungere. Når det ikke er tillit der, så er det ikke mye å basere forholdet på. En som er villig til å dra deg ned i økonomisk ruin er ikke noe å samle på. Unskyld at jeg er så direkte, men sånn er det faktisk! Haddde han virkelig vært glad i deg så hadde han gjort alt som måtte til for ikke å ødelegge for deg. For det er det han gjør nå. Selvsagt er det vanskelig å se når en er i et forhold og en har følelser, men vær realistisk, tenk i det lange løp, kan dette virkelig vare? Vil du kunne stole 100% på han igjen?

Fool me once shame on you. Fool me twice shame on me...
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 15-01-2012, 19:27
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 14
Ja, han mener han skal jobbe litt deltid noen mnd nå... Han legger seg IKKE flat, han beklager vel knapt noe som helst, blir bare sinna og anklager meg for å være kontrollfrik.

Dette er bare så tungt. Hvorfor forstår han ikke det? Hvorfor beklager han det ikke? Hvorfor er det jeg som ringer rundt til gjeldstelefoner, kommune, inkassobyrå og Statens kartverk, hvorfor er det ikke ham? Hvorfor ligger han ikke og griner og sier unnskyld at jeg har utsatt deg for dette, du fortjener bedre?

Er jeg en sånn liten dritt at jeg ikke er verdt mer?

Og han går vel ut av dette nærmest gjeldfri, mens jeg går videre med all gjelden jeg har pådratt meg pga ham. Fy f***.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7 trinn mot økonomisk frihet Lin Generell pengeprat 27 31-03-2013 19:51
Råd til økonomisk surrehue? surrehue Gjeld 3 24-06-2011 11:36
Foreldre og økonomisk hjelp - oppdragelse av egne barn. Sophie Generell pengeprat 4 09-05-2011 17:17
Kjæresten min er en økonomisk rotekopp. moneypenny Penger og parforhold 16 16-12-2010 11:41
Økonomisk støvsuging? Zelig Småprat 2 10-03-2009 13:37


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:07.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren