Pengevett

 

Lån av kjæresten?

Dette er en diskusjon om Lån av kjæresten? i Penger og parforhold-forumet, en del av Penger og relasjoner-kategorien; Til året er kjæresten ferdig med master og skal ut i jobb, mens jeg er ferdig med bachelor og skal ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Penger og relasjoner > Penger og parforhold

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 25-03-2013, 17:43
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Lån av kjæresten?

Til året er kjæresten ferdig med master og skal ut i jobb, mens jeg er ferdig med bachelor og skal studere minst ett år til. Kjæresten har sagt at det beste er om jeg ikke tar opp studielån det året (så lenge lønnen hans kan dekke utgiftene våre, og det regner han med at det gjør) og heller "lever på han" det året fordi vi da samlet sett vil ha mindre i studiegjeld enn vi vil ha om jeg tar opp lån/stipend det året.

Jeg ser i så tilfelle for meg at dette er noe vi må føre en slags oversikt over, slik at jeg vet hvor mye jeg skylder han.
Også er jeg egentlig litt skeptisk til det selv, da man hele tiden hører at par sliter med og krangler på grunn av økonomi. Hvordan blir det da når jeg må leve på hans inntekt? Kan jo hende han synes det er "sure penger" når vi kommer dit. Og jeg tenker også at jeg ikke kommer til å ville spørre om penger til noe annet enn pensumbøker og helt nødvendigheter slik som p-piller og dagligvarer(som vil være til/for begge da vi skal bo sammen)....

Hva tenker dere om dette? Har dere noen forslag til føring av oversikt, eller generelt hvordan det bør ordnes slik at det blir ryddig både for han og for meg?

Last edited by amandj; 25-03-2013 at 18:00.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 25-03-2013, 18:06
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 617
Jeg tenker vel slik at med mindre man er gift eller i hvert fall har skriftlig samboeravtale, så er det lite smart å låne penger av hverandre på den måten. Jeg synes sånt er kjempeskummelt, og hadde aldri følt meg komfortabel med en slik ordning. Men om dere likevel gjør det så er jeg helt enig i at det bør føres en oversikt, men før dere kommer dit så må dere sørge for å ha en grundig gjennomtenkt plan og skriflig avtale på hvordan det skal gjennomføres i praksis, også om forholdet ryker. Selv om det kanskje er utenkelig i dag, så er det slikt som skjer, så det gjelder å være i forkant og forberedt så man ikke sitter på bar bakken om det faktisk skjer deg.

Det sagt så er det ingenting i veien for at du ikke skal kunne søke om stipend, og egentlig, med en slik ordning som du skisserer, så kan det (om du har god selvdisiplin og impulskontroll) også være smart å faktisk ta opp lån i lånekassen om du setter beløpet inn på høyrentekonto, og lar det stå der i fred og ro og generere renter til du er ferdig med utdannelsen. Om du da er smart så betaler du tilbake lånet umiddelbart ved første forfall, og bruker de kronene som er omgjort til stipend samt renter til å betale tilbake kjæresten. Er du veldig smart jobber du deltid ved siden av slik at du slipper å være helt avhengig av kjæresten, og slik at du får lagt litt av til sparing også
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 25-03-2013, 18:26
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 599
Vil du gjøre deg så avhengig av han? Om det blir slutt skal han ha pengene sine pronte, det kan jeg omtrent garantere...

Jeg ser på studielån som en investering i fremtiden, og om du står på eksamenene dine, så blir jo 40% omgjort til stipend. Dessuten er jo studielånet personlig, du kan få utsettelse opptil tre år uten at de stiller spørsmål, om du står uten inntekt eller med lav innetkt i en lengre periode har du krav på rentefri utsettelse, lånet strykes dersom du blir ufør eller dør. Og dersom du ikke tar opp studielån siste året du studerer, så begynner rentene å løpe, og du må begynne å betale det tilbake mens du enda er student.

Et alternativ er at du tar opp studielån og setter det på egen konto. Så "lever du på samboer" dette året, og når året er over får han summen du tok opp i lån det året som tilbakebetaling for livsopphold og husleie dette året.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 26-03-2013, 11:11
Mises's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Der ingen kunne tru
Posts: 2.881
Absolutt ikke vurder noen form for låning av samboer. Dette er oppskrift på trøbbel. Skal han støtte deg så får det være ved gave, ikke lån. Får du det svart på hvitt at det er en uforpliktende gave, så er det greit.
__________________
Gjeld er roten til økonomisk ruin.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 26-03-2013, 22:47
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 213
Når du ikke lenger søker lån fra Lånekassen begynner rentene å løpe, ønsker du det? Jeg ville tatt opp lån det siste året (årene) også, og heller spart for å kunne betale ned etterpå.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 01-04-2013, 05:22
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.989
Høres ut som oppskrift på trøbbel.
Reply With Quote
Reply

Tags
lån, studielånThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kjæresten flytter inn Andy Penger og parforhold 15 08-04-2013 12:26
kjæresten bor hos meg. Bør han betale? lilla Penger og parforhold 7 10-10-2011 11:31
Kjæresten min er en økonomisk rotekopp. moneypenny Penger og parforhold 16 16-12-2010 10:41


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:35.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren