Pengevett

 

Uenig om økonomi

Dette er en diskusjon om Uenig om økonomi i Penger og parforhold-forumet, en del av Penger og relasjoner-kategorien; Har noen spørsmål fordi jeg rett og slett lurer på om jeg klarer å se ting klart for øyeblikket Samboere, ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Penger og relasjoner > Penger og parforhold

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 23-01-2014, 15:27
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 4
Uenig om økonomi

Har noen spørsmål fordi jeg rett og slett lurer på om jeg klarer å se ting klart for øyeblikket
Samboere, kjøpte eiendom sammen og bodd der litt over 1 år. Ingen felles barn,men mine og dine.
Eiendommen og et firma som vi driver sammen, har eierforhold 1/3 på meg, 2/3 på han, noe som gjenspeiler hvor mye egenkapital vi kom med fra starten. Det hele er egentlig langt over min evne økonomisk.
Han jobber borte halve året, når han er hjemme jobber han også i firmaet. Jeg tar meg av firmaet alene når han er borte, og jobber også der når han er hjemme. I tillegg har jeg en liten stilling utenom. Firmaet genererer ingen inntekt enda, min inntekt er derfor kun fra den lille stillingen jeg har utenom. Han tjener ca 5 ganger så mye som meg.

Han betaler min del av lånet, dvs 5000 kr/mnd. Betaler like mye på andre utgifter som strøm, forsikringer, mat osv. Han sparer mye penger og har lagt endel av dem i eiendommen og firmaet, noe som gjør det umulig for meg å noensinne oppnå 50% eierandel.Det har han også sagt er helt urealistisk med mindre jeg vinner i lotto. Selvfølgelig, men da burde vi kanskje tenke på å kjøpe noe billigere..
Han er bekymret for arven sin og tenker nå på å trekke ut deler av firma og eiendom, danne eget AS og stå som eneeier på dette, i tilfelle det skjer han noe og de pengene han har betalt inn så vil noe av arven hans forsvinne i min del. Jeg mener det blir feil å ta noe ut fra eiendommen vi i utgangspunktet kjøpte sammen, men heller investere penger i noe utenom som sikrer barna hans.
En annen ting er at hadde jeg hatt mulighet til å jobbe fullt i lønnet arbeid hadde jeg selvfølgelig hatt mer penger å rutte med. Men fordi jeg må ta meg av ting når han er borte, fulltidsjobb og mere til, har jeg ingen mulighet til det. Har prøvd å ta opp med han om å jobbe mer når han er hjemme men han synes det er litt problematisk og er redd det skal gå ut over samværet med sine barn..kjøre mitt barn til barnehagen osv..
Til syvende og sist føler jeg meg som en som bare jobber her uten å ha noe som helst bestemmelsesrett over noe pga han er den som tjener pengene og derfor bestemmer hva de skal brukes til. Han er avhengig av meg for å få dette til men han synes ikke det bør være noe problem at jeg må leve veldig trangt mens han kan kjøpe seg det han vil. Med veldig trangt mener jeg ikke muligheten til å shoppe klær ol, men det å kan gå til tannlege, reparere bilen og sånt. Etter litt diskusjon har han gått med på at jeg kan komme å spørre hvis det er noe nødvendig jeg trenger penger til, som tannlege så "får vi se hva som kan gjøres".
Sist han kom fra jobb hadde han vært borte i 4 mnd..kunne da vise frem klær og utstyr han hadde kjøpt seg for rundt 20000 kr..jeg fikk ei bok i jule/bursdagsgave og selv om jeg føler det er helt feil å bli skuffet over gaver..så ble jeg det. Etter det har diskusjonene florert og vi blir ikke enige..
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23-01-2014, 15:50
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 230
Hva i alle dager får deg til godta å bli behandlet på den måten, av en tilsynelatende utrolig egoistisk, uomtenksom og grisk fyr som det der?!? Kvitt deg med ham! Han tenker først og fremst på seg selv og sikre seg selv økonomisk og har åpenbart ingen kvaler med å utnytte deg og din dumhet (sorry, men du har faktisk vært naiv og dum som har godtatt dette - det er bare å innse) for å nå sine mål. Våkne opp og gjør drastiske endringer. Gjør som ham, sett deg selv og egne barn først, drit i hvilke følger det får for ham, så han får smake sin egen medisin. Og finn deg en bedre mann
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 23-01-2014, 17:08
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 105
Så enig med, Excel!

Du får gå hardt mot hardt. Sånne forandrer seg ikke før dem skjønner hva dem har ög miste.
Fatter ikke at han ikke tenker litt på åssen situasjonen din. Du får si nok er nok ^^
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 23-01-2014, 17:36
Ekornet's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 156
HELT urimelig at du skal jobbe bortimot fulltid i noe du eier 1/3 av uten å kunne ta ut lønn!

Hvorfor gidder du?

Er det noen tegn på at firmaet genererer penger så du kan lønnes snart? Hvis ikke, så kast inn håndkledet og finn deg en annen jobb.
Om dette firmaet ikke genererer penger etter så lang tid, så er jeg skeptisk på om det kommer til å gjøre det. Går det an å spørre hvilken bransje du snakker om her?

Du lar deg utnytte, forøvrig.
Og det fortsetter om du ikke tar et oppgjør med alt sammen.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 23-01-2014, 20:28
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Er helt enig med de som allerede har svart.
Hvorfor i all verden gidder du dette?
Det er som påpekt absurd å jobbe heltid for noe du bare har 1/3 eierandel i, og det uten lønn. Ikke rart du ikke har penger. Fælt å si, men slik det fremstilles så bruker han deg og din godvilje til å øke sin formue som han vil sikre for seg selv og sine barn. Det er helt riktig av deg å ikke ville være i den situasjonen lenger.

Mulig det er andre bra ting ved forholdet enn økonomidelen, men det er bekymringsfullt at han tilsynelatende utnytter deg og tydelig går i forsvar når du utfordrer tankegangen hans. At det kan være utfordrende å få det til å fungere hvis en tjener mye mer enn den andre er nok sant, men med hans innstilling er det vanskelig å se at det skal kunne løse seg så begge er fornøyde.

Du fortjener mye bedre enn dette synes jeg.
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 23-01-2014, 22:22
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by Ekornet View Post
HELT urimelig at du skal jobbe bortimot fulltid i noe du eier 1/3 av uten å kunne ta ut lønn!

Hvorfor gidder du?

Er det noen tegn på at firmaet genererer penger så du kan lønnes snart? Hvis ikke, så kast inn håndkledet og finn deg en annen jobb.
Om dette firmaet ikke genererer penger etter så lang tid, så er jeg skeptisk på om det kommer til å gjøre det. Går det an å spørre hvilken bransje du snakker om her?

Du lar deg utnytte, forøvrig.
Og det fortsetter om du ikke tar et oppgjør med alt sammen.
Firmaet kommer til å gå med litt overskudd i år, men disse pengene vil gå direkte inn i firmaet. Det vil nok ta enda et par år før man kan sankke om å ta ut lønn derfra. Med tiden vil det sannsynligvis være mulig å hente minst 1,5 årsverk med ok lønn derfra. Det er innen landbruk. Jeg er klar over at jeg lar meg utnytte, jeg har lagt frem noen krav for han, så får jeg se hva han gjør med dem. Skjer det ingenting er det klart jeg må gå.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 24-01-2014, 00:42
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 284
Må si meg enig med de andre her, - du må sørge for deg selv og dine barn.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 24-01-2014, 19:36
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 575
Quote:
Originally Posted by linusli View Post
Firmaet kommer til å gå med litt overskudd i år, men disse pengene vil gå direkte inn i firmaet. Det vil nok ta enda et par år før man kan sankke om å ta ut lønn derfra. Med tiden vil det sannsynligvis være mulig å hente minst 1,5 årsverk med ok lønn derfra.
Så du skal sette livet, karrieren din, og inntjeningen din på vent mens du jobber gratis? Du skal si fra deg opptjente pensjonspoeng, og ødelegge pensjonistilværelsen din fordi du bruker tid på firmaet som du kunne brukt på alminnelig betalt jobb? Alt for at han skal ha det fint og at firmaet kanskje en gang i fremtiden skal skaffe litt inntekt?

Dette er riv ruskende galt, og du bør endre denne adferden NÅ. Jeg synes også det er et rødt flagg at samboeren din sier til deg at dere "skal se hva som kan gjøres" hvis du trenger noe. Han liker tydeligvis å kunne kontrollere både deg og pengeforbruket ditt.
__________________


Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 24-01-2014, 21:34
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 397
Sett hardt mot hardt! Lønn for utført arbeid er en selvfølge. Barnepass har også en prislapp. Om han ikke ønsker at du skal gjøre noe annet enn å slave gratis for han så gå. På dagen.
Og tilby han å kjøpe deg ut, så får han tross alt sikret arven sin.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 25-01-2014, 01:43
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 250
Si til han at du går på sak. Slik politikere gjør. Så går du. Bo hos slekt og venner noen uker. Garantert en oppvekker. Fordi, som du sier. Dette funker ikke uten deg. KLEM
__________________
Betre å være herre i lite hus enn træl i eit stort.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Min vei til en god økonomi Daydream Våre fantastiske memoarer 2 06-02-2013 06:36
Cap økonomi Johanne Generell pengeprat 3 17-01-2013 17:19
Sunn økonomi?? Pengi Gjeld 5 26-09-2011 13:58
Ulik økonomi mellom samboere, delt økonomi.. hannevanilje Penger og parforhold 14 22-09-2011 02:19
FBI: Økonomi usikker Forbruk 0 09-01-2011 01:09


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:49.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren