Pengevett

 

Kjøp av leilighet og Gjeldsordning

Dette er en diskusjon om Kjøp av leilighet og Gjeldsordning i Penger og parforhold-forumet, en del av Penger og relasjoner-kategorien; Tenk på deg selv sier nå bare jeg. Samboere kommer og går... du vet aldri hva som skjer noen år ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Penger og relasjoner > Penger og parforhold

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 03-10-2014, 09:52
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 774
Tenk på deg selv sier nå bare jeg. Samboere kommer og går... du vet aldri hva som skjer noen år fram i tid... sørg for å sikre deg selv økonomisk best mulig, skulle det skje dårlige ting så er det du som blir sittende med barn og dårlig økonomi. Så det er lov å tenke egoistisk her mener jeg, du har lyst å være "snill" nå, men det kan komme tider i framtia der det viser seg at sånn snillhet er skadelig for deg og evt. barn.
__________________
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 03-10-2014, 23:42
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.977
For det første må du ikke ta alt personlig. Selv uttaler jeg meg gerenelt om folk på GO som synes at tiden er inne for å etablere seg økonomisk før de har ryddet opp i gammelt rot, og føler at jeg gjør det ganske tydelig at jeg snakker generelt.


Quote:
Originally Posted by Lemma View Post
Realverdien, du sier at Sir Winston tar hardt i men du fyrer da av deg verre ting spør du meg.....
Tar hardt i, som i at han er for optimistisk.

Quote:
Originally Posted by Lemma View Post
Nå har det seg slik at noen faktisk lærer av sine feil-og noen ikke.
Du spurte om råd, og har fått det. Jeg sier til deg, som til alle damer som ordner seg mann som slår, drikker, er utro eller økonomisk uansvarlig. Hvorfor skal det fungere neste gang? Har de ikke et bra svar, som f.eks. antabus eller noe, så blir jo vi som har levd litt sittende og riste på hodet. Ikke for at jeg bryr meg spesielt. Folk gjør dårlige valg for seg selv og andre hele tiden.

Quote:
Originally Posted by Lemma View Post
Men jeg har ikke tenkt å la han ta opp noe mere lån eller noe.
Det kontrollerer ikke du. Den dagen han er eier av halve boligen din, kan han ta opp så mye lån han bare vil. Og når namsmannen skal drive dem inn, så er det din ringeklokke han ringer på.

Quote:
Originally Posted by Lemma View Post
Dere er utrolig skeptiske og negative her inne-er alle her skeptiske av egen erfaring eller hva gjør at dere er slik?
Når man spør andre, må man også være villige til å ta i mot rådene deres. Våre råd er bygget på erfaring. Vi mannfolka i denne tråden har også et snev av forakt for disse karene på gjeldsordning som likevel skal kjøpe bolig og agere etableringsfase, når opprydding er hva som trengs. Og damene i denne tråden, gir deg også gode råd basert på hva de har sett og opplevd.

PS: Det er ikke å være negativ, å fraråde noe. Det er å besvare et spm. Tvert i mot føler jeg at vi støtter deg mot problemene som kan og vil oppstå dersom man blander økonomien sin med noen som allerede er på gjeldsordning.

Det vi er, er pessimistiske. Om noen sier de ikke trenger testamente for barna er så gode venner, at de ikke trenger samboerkontrakt fordi man er så forelsket, eller ikke behøver økonomisk kontroll over sambo fordi han har lært av å være på GO... så vet de fleste av oss av bitter erfaring, at dette ofte går galt.

Quote:
Originally Posted by Lemma View Post
Skriver du ,Realverdien. Hvor for er det heldig? Fordi de er nedtynget i gjeld og har vært dumme eller fordi du kan godte deg etter å ha hatt rett?
Fordi de endelig har skjønt at man ikke skal blande økonomien sin med folk som er økonomisk selvdestruktive. Man kan elske dem, men man kan ikke blande økonomien sin med dem.

Økonomiske problemer er den største belastningen et par kan gå gjennom. Du ville ikke blitt sammen med en som har vært utro mot deg og forvente at han skulle være trofast _denne_ gangen. Så hvorfor blander man økonomien med folk på gjeldsordning og tror at det skal funke?

I tillegg er konsekvensene så enorme når man havner på kjøret igjen med gjeldsofre, man kan miste bolig, bil og får redusert livskvalitet i de viktigste årene til både seg selv og sine barn.

Mitt tips er å høre på anneo. Tenk på deg og barna dine, og gjør det som er best, tryggest og mest ansvarlig for dem.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 04-10-2014, 00:57
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 11
Hvorfor skal slasken ha en halv bolig hos deg på forskudd? Han er pr.def.en leietaker. Og det skal han forbli. La ham for guds skyld ikke eie noe hos deg. Han kommer til å ta opp lån på sin halvdel og så blir det tvangssalg.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 04-10-2014, 01:23
Gjest
Guest
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Bored View Post
Hvorfor skal slasken ha en halv bolig hos deg på forskudd? Han er pr.def.en leietaker. Og det skal han forbli. La ham for guds skyld ikke eie noe hos deg. Han kommer til å ta opp lån på sin halvdel og så blir det tvangssalg.
+1. Well spoken.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 06-10-2014, 10:06
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 9
I hear you all!
Skjønner poenget deres og dere har nok rett-dere har sett mye rart her inne, jeg forstår det!

Jeg velger å se om fire år hvordan stå er-mulig jeg venter ennå lenger med å la han kjøpe seg inn- for å se om han virkelig klarer dette og at han har lært.
Men Realveriden du trenger ikek være ute etterå ta mennesker hele tiden slik jeg føler du gjør, du bryter ned innlegget mitt ord for ord og tolker det akkurat slik du vil. Ikke kom å si at du ikke er krass. Og ja jeg tåler det ja, og ja je har spurt, og jeg sitter da ikke å griner over ordene dikne hheller. Setter pris på at du tar deg tid.Men føler vel mer du er her å kommenterer(snakker for mitt eget innlegg) Fordi du liker å spy ut mindre hyggelige ting( og ja jeg forstår at slik ordlegger du deg)
Helt iorden
Men finner andres innlegg(som mener akkurat det samme som deg) mye mere kontruktive
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 06-10-2014, 12:42
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.977
Quote:
Originally Posted by Lemma View Post
Trenger råd,erfaringer og tips?
Jeg har fortalt om mine erfaringer med folk på GO, som tror de bør kjøpe hus når de er i sitt livs minst fleksible økonomiske situasjon.


Quote:
Originally Posted by Lemma View Post
Men føler vel mer du er her å kommenterer(snakker for mitt eget innlegg) Fordi du liker å spy ut mindre hyggelige ting
Jeg har lest gjennom mine tre poster i denne tråden, og kan ikke se at jeg skriver noe som er mindre hyggelig.

MEN, om du synes det er "mindre hyggelig", så står du fritt til å overse innlegget mitt.

PS: Merker meg for øvrig at Bored kaller samboeren din en slask, SirWinston sier at han har rotet bort 5 år av sitt liv og lilleerik topper det hele med å si at han er kjørt i grøfta. Mens jeg, som forteller om egne erfaringer med andre folk generelt og ikke blir personlig er den som får passet påskrevet som "mindre hyggelig" Jaja.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 06-10-2014, 14:19
Dragen's Avatar
VeloppDragen
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4.163
Jeg syns Realverdien har gode og relevante poenger her, og kan ikke se at han er ute etter å ta noen.

Generelt, dersom man reagerer på enkeltinnlegg, er det bare å rapportere dem.
__________________
Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 06-10-2014, 14:41
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.707
Jeg syns du skal vise ham denne tråden. Hvis han ikke er den brukeren som opprettet en lignende tråd på samme tidspunkt om leilghet og gjeldsordning? Da har han vel lest den. Hvis det ikke er han, så la ham lese dette.
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 07-10-2014, 16:46
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Jeg har selv vært et økonomisk rotehode og sier meg enig i at man ikke bør kjøpe bolig før man har råd til det. Jeg ser ikke ned på meg selv for gamle synder, men det er jo en grunn for at jeg fortsatt er på leiemarkedet. Og det er jo bl.a. fordi jeg ikke ønsker å havne i en økonomisk hengemyr igjen ved å forhaste meg inn på boligmarkedet.

For meg er stikkordet: Snarveier.

Gjeld tas ofte opp fordi man ønsker å ta en snarvei. Og vi gjør det vel alle sammen. De færreste kjøper hus kontant i dag. Men for en som har gjeldsordning eller økonomirot å rydde i (og igjen, jeg ser overhodet ikke ned på personen eller mener personen er ute av stand til å bli økonomisk sterk etterhvert, men man kan ha behov for å lære seg dette akkurat som med andre ting) er det en viss sannsynlighet for at snarveimentaliteten er for sterk. Og ved å bli boligeier via deg og på den måten omgå reglene er jo en enorm snarvei.

Og det er det som får meg til å lese tråden med en bekymret rynke i pannen. For siden pengestyring er mest psykologi og holdninger... Har det egentlig skjedd en stor nok endring i mentaliteten når man istedet for å ta konsekvensen av situasjonen ser etter en snarvei igjen? Kan det være at det å tilby ham hjelp til å ta snarveien nå er en bjørnetjeneste som hindrer ham i å oppnå en viktig holdningsendring som til syvende og sist vil gi ham et mye bedre liv enn om han resten av livet ser etter nærmeste snarvei ved hver hindring? For ikke å snakke om mestringsfølelse og selvrespekt? Det er en viss modenhet som utvikles når man praktiserer behovsutsettelse over tid. Og det er MYE læring i å ramle av lasset og så gyve på igjen noen ganger mens man lærer seg dette. Er det dette snarveien sparer ham for er det kanskje ikke så lurt allikevel?

For all del: Du kjenner ham bedre enn oss og dette kan stemme på noen og være fullstendig bom i andre tilfeller. For det finnes helt klart folk som helt uforskyldt har havnet i en gjeldskrise og hvor dette kun er et praktisk problem, og det finnes helt klart folk som har lært enormt mye tiden før og under gjeldsordningen osv. Men problemet er jo at de aller fleste opplever seg selv slik i starten. Og det kan jo ikke skade å stille seg de spørsmålene før du eventuelt velger å hjelpe ham inn på boligmarkedet, dersom du mener at det er det rette i deres situasjon.

For meg har prosessen ut av økonomirot vært en modningsprosess jeg ikke ville vært foruten. Nettopp den holdningsendringen jeg til en viss grad fortsatt jobber med er det som gjør at jeg føler meg mye bedre rustet til å klare meg nå enn før. Og, ikke minst; Jeg har så innmari mye mer å lære bort og videreføre til mine barn. Pengekompetanse jeg har tilegnet meg gjennom sure lærepenger.

I tillegg: Selv om ingen av dere har dette som intensjon nå, så kan det jo hende at dere får en "takknemlighetsgjeldgreie" dere imellom om det kun er takket være deg han blir boligeier nå. Kanskje vil ikke du kjenne på det, men kanskje han vil føle seg litt mindreverdig og ubevisst "ta igjen" ved å hevde seg på din bekostning på andre områder? Kan det påvirke maktbalansen mellom dere om du hjelper ham sånn? Er det bra for forholdet dere imellom?
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 07-10-2014, 21:16
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 140
La de 4 årene jobbe for deg du . Du trenger ikke forhaste deg etter den tid heller vil jeg tro. Du har jo fått kjøpt deg bolig alene for 2 gang ser jeg . Så jeg ville tatt dette her veldig med ro
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kjøpe en leilighet til? Sebastian Generell pengeprat 12 22-09-2013 09:54
Leie leilighet av AS SonicX Skatt 15 07-04-2013 23:50
Vannmåler i leilighet moneyquestion Forbruk 11 01-04-2013 16:47
Arv og salg av leilighet SirWinston Skatt 9 17-09-2012 13:25
Kjøp av leilighet cormega Skatt 3 17-09-2011 01:15


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:14.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren