Pengevett

 

Kjøp av leilighet og Gjeldsordning

Dette er en diskusjon om Kjøp av leilighet og Gjeldsordning i Penger og parforhold-forumet, en del av Penger og relasjoner-kategorien; Takk for velmenede råd og tilbakemedlinger alle mann Jeg tar det ikke personlig-men liekvel blir det jo det når jeg ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Penger og relasjoner > Penger og parforhold

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 08-10-2014, 12:43
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 9
Takk for velmenede råd og tilbakemedlinger alle mann
Jeg tar det ikke personlig-men liekvel blir det jo det når jeg på en måte er midt oppi dette pga andres rot ikke mitt eget.
Forstår at du ikke mener det personlig,(Realverdien)
men blir litt caught in the moment noen ganger.

Joda det er jeg osom kjenner han og tror på han samtidig som jeg jo er skeptisk fordi det er så totalt fremmed for meg å kunen havne oppi slik gjeld.
HAn har vært totalt umoden og vi har hatt mange runder oss imellom pga. dette-så kom det til et punkt hvor jeg måtte finne ut om han har forandret seg eller ikke.(Noe jeg tror han har ellers hadde vi ikke flyttet sammen)
Tar det iallefall med ro og så ser vi hvordan vi løser det om fire år. Jeg er vant til å kunne klare meg selv alene og skal fortsette med det og ha alt mitt på det trygge-det er helt sikkert.
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 09-10-2014, 12:28
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Ja, det er jo du som kjenner ham. Det er ikke nødvendigvis slik at man forblir sånn man var da man rotet det til. Hadde det vært sånn ville mange av oss her i forumet vært i deep shit, for å si det sånn. Så jeg tror de fleste her har tro på at folk kan endre seg. Men mange av oss har jo også erfart at det handler om atferd og holdninger. Og det er fort gjort å tenke at ting har endret seg bare fordi brannen er slukket og den rent praktiske økonomikrisa er løst. Så se etter endring i atferd og ikke bare økonomi.

I mine øyne er innsikt en god indikator på et nytt modenhetsnivå. Jeg hadde f.eks. ganske "gode grunner" til at ting gikk skeis med min økonomi. Men før jeg til tross for dette så litt på hva jeg kunne ha gjort annerledes i den uforskyldte vanskelige situasjonen (sykdom, arbeidsledighet mm som gikk slag i slag i en periode), og spesielt hva jeg kunne ha gjort forebyggende (spart til en regnværsdag!), skjedde det ingen endring. Jeg var jo bare et helt vanlig menneske litt ekstra dritt skjedde med over en lengre periode. Men hadde jeg hatt mer pengevett i utgangspunktet ville jeg jo selvsagt vært bedre rustet til å takle det som skjedde. Og det var noe jeg kunne ha gjort annerledes. Jeg er ikke skyld i været, men jeg (som de fleste i dag, virker det som) gikk tynnkledd og uten paraply da et heftig og, ikke minst, langvarig regnvær kom. At det ikke har begynt å regne i andres liv enda vil ikke si at de har mer pengevett enn meg eller at jeg er mer rotete økonomisk enn dem.

Hvis dere har en trygg og god setting å kunne prate i, kan det være greit å ta en sånn samtale og se om han klarer å se sin rolle i det som har skjedd. Gjør han det og viser i praksis at han har en annen atferd nå, er det et veldig godt tegn.

Det kan jo være greit å ta med i betraktningen at man ikke får gjeldsordning hvis det kan regnes som støtende for kreditorer og samfunnet. Hadde de fordommene vi har i samfunnet mot folk som får gjeldsordning vært helt riktige, ville mange av dem faktisk fått avslag. Av de jeg kjenner til er det gjerne vist at situasjonen helt eller delvis er uforskyldt, at de ikke har sjans til å få ryddet opp på annen måte og at det er gjort noen reale forsøk på å ordne opp selv. Så en gjeldsordning er på en måte også en vurdering av om man er "verdig trengende".

Gjeldsordning er ikke en lettvint løsning, men det er en ufullstendig løsning. Det løser ikke inkompetanse angående pengedisponering, det fikser ikke fattigdom, sykdom osv. Det fikser symptomet, noe som ofte er nødvendig, men gjør lite med årsaken. Og det er en viktig del av grunnen til at folk som har fått gjeldsordning får problemer igjen.
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 09-10-2014, 14:06
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 370
Det som kommer gratis har ingen verdi.

Jeg tenker at verdien av å eie bolig er noe som man ikke bør prøve å ta snarvei til på bekostning av andre, som skal bære risikoen. Om mannen klarer å gå gjennom 4-5 år på gjeldsordning, så vil han nok modnes en del gjennom den perioden og forstå verdien av å betale regningene sine, ikke ta opp lån etc. Å inngå noen avtale nå om kjøp til 2014 pris er ikke noe sjakktrekk nødvendigvis.
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 16-01-2018, 23:07
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.977
Question

Skal tro hvordan dette gikk... 4 år senere...
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 17-01-2018, 00:49
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.704
Ja, nå er vel GO'en over.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kjøpe en leilighet til? Sebastian Generell pengeprat 12 22-09-2013 09:54
Leie leilighet av AS SonicX Skatt 15 07-04-2013 23:50
Vannmåler i leilighet moneyquestion Forbruk 11 01-04-2013 16:47
Arv og salg av leilighet SirWinston Skatt 9 17-09-2012 13:25
Kjøp av leilighet cormega Skatt 3 17-09-2011 01:15


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:51.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren