Pengevett

 

Kjøp av leilighet og Gjeldsordning

Dette er en diskusjon om Kjøp av leilighet og Gjeldsordning i Penger og parforhold-forumet, en del av Penger og relasjoner-kategorien; Hei, jeg er samboer med en med gjeldsordning. Det er akkurat 4 år igjen av ordningen. Jeg startet prossessen og ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Penger og relasjoner > Penger og parforhold

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 18-09-2014, 10:01
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 9
Kjøp av leilighet og Gjeldsordning

Hei, jeg er samboer med en med gjeldsordning. Det er akkurat 4 år igjen av ordningen. Jeg startet prossessen og hjalp til med å få igang dette.
Vi har et felles barn. Nå har jeg kjøpt leilighet i mitt navn(hadde tidligere også og han betaler da halvprten av alle felles utgifter og halve rentekostnaden min på boliglånet) Nå har vi flyttet litt lengre unna bykjernen men til større leighet som han er med å betaler halvparten av alt. Tanken er at om fire år når han har mulighet for lån så skal han kjøpe seg inn 50/50 til prisen vi kjøpte for nå.
Dette blir jo rettferdig da han er med på alt av utgifter nå?
Jeg har egenkapital, noe han ikke vil komme til å ha, Men da har vi bare ulike lån? Høres ikke det ut som en god/rettferdig deal?
Trenger råd,erfaringer og tips?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 18-09-2014, 23:01
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 370
Selv om det ser bra ut akkurat nå kan det fort skjære seg i fremtiden. Foreslår at du ikke lover sambo å få kjøpe seg inn til dagens pris. Du tar all risikoen ved å stå som eier og ved å investere din EK. La ham kjøpe seg inn til markedspris om 4 år. Det vil også være lærerikt for en som allerede har kjørt seg i grøfta økonomisk, at han ikke får noe gratis just because.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 19-09-2014, 08:20
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.704
Enig med lille. Han har rotet bort 5 år av sitt liv. Din ek skal kkke bli skadelidende av den grunn. Han kan leie hos deg. Han har ikke råd til å eie noe. Du har jo barn. Ikke skriv noe kontrakt med ham annet enn at han får leie hos deg. Slike folk har en tendens til å pådra seg ny gjeld 10 minutter etter at gjeldsordningen er avsluttet. Ikke la ham få muligheten til å pantsette din og deres barns bolig.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 19-09-2014, 19:07
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.977
Quote:
Originally Posted by SirWinston View Post
Slike folk har en tendens til å pådra seg ny gjeld 10 minutter etter at gjeldsordningen er avsluttet.
Synes du tar hardt i her. Slike folk er som regel forgjeldet allerede før gjeldsordningen er over; privatlån, studielån som aldri blir omgjort til stipend og kontokreditt på lønningskontoen er bare noen av lånene jeg hører folk har klart å pådra seg mens de egentlig har "låneforbud" pga gjeldsordning.

I tillegg låner de ofte fra staten ved å la være å betale skatt = baksmell på skatten.

Og så denne -manien- som folk på gjeldsordning har om å kjøpe seg bolig før de er ferdig med ordningen = boliglån.

Sistnevnte foregår ofte via proxy, som samboer eller barn, da en selv ikke lenger er i stand til å forgjelde seg selv ytterligere, er det altså de nærmeste som skal brukes i jakten på mer forbruk uten matsjende inntekt.

Det hele er vemmelig og jeg har blitt kvitt mer enn en "venn" i omgangskretsen ved å høylytt påpeke slik "abusive behaviour" når vennepar spør meg om råd til hvordan de skal få ordnet slike ting som TS spør om.

Heldigvis kommer den som blir utnyttet som regel tilbake og sier at jeg hadde rett, men da er det ofte gått noen år, og de sitter igjen med masse gjeld i forskjellige former som den økonomiske vampyren har klart å påføre dem. Tross gjeldsordning.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02-10-2014, 10:37
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 9
Realverdien, du sier at Sir Winston tar hardt i men du fyrer da av deg verre ting spør du meg.....
Nå har det seg slik at jeg har kjøpt en bolig som er nøyaktig like dyr som min gamle(som jeg greit betjente på egenhånd) Vi har bare fått mere plass et annet litt mindre sentralt.
Så å dynge meg selv ned i gjeld ha hverken jeg eller min samboer gjort. Nå har det seg slik at noen faktisk lærer av sine feil-og noen ikke.
Men jeg har ikke tenkt å la han ta opp noe mere lån eller noe. Jeg skal beholde min egen egenkapital og han får spare til sin egen.
Jeg vil at vi skal eie like mye hver for da blir det enklere å dele alt 50/50.
Så i mellomtiden før han får tatt opp noe lån -deler vi alle utgifter likt-så han betaler ned på mitt lån-skulle det skjære seg før den tid har han sittet å betalt ned på noe som er mitt-greit for meg.
Dere er utrolig skeptiske og negative her inne-er alle her skeptiske av egen erfaring eller hva gjør at dere er slik?


Heldigvis kommer den som blir utnyttet som regel tilbake og sier at jeg hadde rett, men da er det ofte gått noen år, og de sitter igjen med masse gjeld i forskjellige former som den økonomiske vampyren har klart å påføre dem. Tross gjeldsordning.

Skriver du ,Realverdien. Hvor for er det heldig? Fordi de er nedtynget i gjeld og har vært dumme eller fordi du kan godte deg etter å ha hatt rett?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 02-10-2014, 14:13
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Litt uavhengig av GO eller ikke, siden det ikke er aktuelt egentlig at han vurderer å kjøpe seg inn før om 4 år, så ville jeg latt saken ligge til da. Mye kan skje på 4 år. Da får situasjonen avgjøre hvilken pris du vi at han skal kjøpe seg inn for. Kanskje tenker du annerledes da enn nå.

Det høres jo greit ut at han etter endt GO sparer opp nok EK til å få lån på den andelen han vil kjøpe seg inn med (f.eks 50% om det fortsatt er det dere mener er best når tiden kommer). Men siden det er et godt stykke frem i tid ville jeg avventet å planlegge for dette inntil det nærmer seg og sett på situasjonen igjen da. Da har du også muligheten til å vurdere om han faktisk har lært av sine feil osv.

Skepsisen endel har kan bla skyldes at vi etter noen år på dette forumet har sett noen tilfeller av de som har havnet utpå igjen etter en gjeldsordning. Så det er langt fra umulig at det skjer, men selvsagt er det vel vanligst at man har lært sin lekse

Det er nok også endel eksempler på de som har sagt at det er helt ok å gi bort av egen formue til partner, men som i det bruddet er et faktum (eks etter utroskap fra den parten man har vært snill mot) angrer veldig på pengene de har gitt bort. Slikt medfører også endel advarsler om at ting kan endre seg, både situasjon og egne tanker og følelser. Er nok bare fordi man har sett/lest det skje med andre i ikke ulike situasjoner.

Det er vanligvis vel ment, selv om det kan komme noe krasst ut fra visse forumbrukere
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 02-10-2014, 14:38
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 9
Takk for tilbakemelding linejnta
Ja jeg forstår eter å ha sett litt rundt her ine at mange går i fella på nytt, og jeg forstår at det er en grunn til at de først kom seg opp i det.
Jeg har aldri i hele mitt liv fått en betalingsanemrking engang så jeg klarer ikke helt se for meg at noen skulle klart å dynge meg ned i gjeld, det ville jeg ikke tillatt. og det var vel derfor jeg ble litt satt ut av all negativiteten, jeg er ikke dum selv om jeg har fått barn emd en som har satt seg i gjeld. Og hadde jeg trodd at dette ikke skulle funke hadde jeg ikke flyttet sammen med han.
Når det er sagt så får han selv ordne opp i det og jeg har ikke tenkt å gi noe jeg har jobbet hardt for selv - er realist og vet at en dag plutselig så skjer de tnoe og vi ikke er så gode venner lengre. Men retterdig er rettferdig-han jobber ræva av seg for å spare og kunne betale sin halvdel av alt(som han gjør)
Så da ser vi etter fire år hvor landet ligger, satser på at det er all good!

Fin blogg du har btw, og å være inne på dette forumet inspirere meg til å spare og nedbetale boliglånet mitt kjappere!!!!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 02-10-2014, 20:59
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 888
Jeg tror også det er lurt å vente. Det er du som har lånet nå - og alt ansvaret og risikoen (skulle det verste skje). Banken kan ikke komme etter samboern din.

Når tida kommer, så kan du se hva betingelser og fordeling som blir riktig. Blir fort sånn at man enten er alt for snill (og for naiv) eller for streng og gjerrig (og kontrollerende). Best å finne en balanse, noe som det virker som du har. Ønsker dere alt godt.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 02-10-2014, 21:52
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.704
Quote:
Originally Posted by Lemma View Post
Tanken er at om fire år når han har mulighet for lån så skal han kjøpe seg inn 50/50 til prisen vi kjøpte for nå.
Dette blir jo rettferdig da han er med på alt av utgifter nå?
Skjønner ikke hvorfor dette blir så rettferdig. For å sette på spissen: Om en av leietakerne mine kommer og sier til meg at han har vært med på å betale alle utgifter i noen år, så han ønsker å kjøpe seg inn til den prisen leiligheten hadde når han startet leieforholdet - så ler jeg jo. På samme måte som du selvsagt ikke skal tape noe på at du har hatt en leietaker i huset(din samboer som ikke skal ha gjeld). Om han greier seg gjennom gjeldssaneringen og dere fortsatt er samboere om fire år - DA kan du la ham kjøpe seg inn til den dagens pris. Hvem vet, kanskje det kommer et krakk, da tjener han på det. I mellomtiden; la leieboere være leieboere og eiere være eiere.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 02-10-2014, 23:28
Realverdien's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2.977
1. Han er ikke med på risikoen ved å eie. Da er det heller ikke "rettferdig" at han skal få kjøpe seg inn til underpris om 4 år.

2. Han er ute av stand til å kjøpe bolig nå, så hvorfor skal det være "rettferdig" at han skal få komme senere og kjøpe seg inn på din bekostning?
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kjøpe en leilighet til? Sebastian Generell pengeprat 12 22-09-2013 09:54
Leie leilighet av AS SonicX Skatt 15 07-04-2013 23:50
Vannmåler i leilighet moneyquestion Forbruk 11 01-04-2013 16:47
Arv og salg av leilighet SirWinston Skatt 9 17-09-2012 13:25
Kjøp av leilighet cormega Skatt 3 17-09-2011 01:15


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:51.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren