Pengevett

 

Frustrert! Og håper noen som har vært i denne båten kan gi råd :(

Dette er en diskusjon om Frustrert! Og håper noen som har vært i denne båten kan gi råd :( i Penger og parforhold-forumet, en del av Penger og relasjoner-kategorien; Originally Posted by Laminert Høres sikkert kjipt ut, men du må nesten sette hardt mot hardt her hvis du skal ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Penger og relasjoner > Penger og parforhold

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 14-10-2014, 16:52
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Laminert View Post
Høres sikkert kjipt ut, men du må nesten sette hardt mot hardt her hvis du skal komme ut av dette. Enten må fyren ta seg sammen, eller så får han finne seg en annen livsledsager.
Ja, er nok det jeg tenker litt på... Jeg trenger forutsigbarhet og det å vite om man er to eller ikke. Noe sånn til og fra greier er ikke holdbart...
__________________


Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 14-10-2014, 16:53
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by SirWinston View Post
Jeg kan gi deg et råd: Finn deg en ekte mann.
men ja, ser poenget.
__________________


Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 14-10-2014, 17:12
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Lin View Post
Du har allerede tatt et viktig valg. DU skal i alle fall ikke fortsette i samme spor. Og det er viktig. For frustrasjonen over partneren kan fort gjøre det vanskelig å se hva man selv har å ta tak i. Det blir litt sånn "Ja, jeg kjøpte et ukeblad, men HAN kjøpte stereoanlegg til bilen!" Og siden man da står ved siden av noen som er så mye verre, glemmer man liksom å jobbe med det som man faktisk har kontroll over. Nemlig en selv.

Dessuten tror jeg det kan være greit å evaluere noen definisjoner. Som å "komme heldig ut av det", "vinne", "ha det bra" osv. For dersom du spinker og sparer og han ikke ofrer noe og kanskje drar på byen med gutta mens du er hjemme og deler opp kjøttpålegg for å drøye det osv. så kan man fort kjenne litt på selvmedlidenhet osv. Fordi det tilsynelatende er han som "vinner" her. Men da har du ikke tatt med i beregningen hva DU tilegner deg gjennom denne prosessen. Det er rene selvutviklingen å gjennomgå en sånn prosess. Du blir kjent med egne styrker og svakheter på en helt ny måte. Du opparbeider deg en pengekompetanse som vil sørge for bedre livskvalitet for deg resten av ditt liv. For ikke å snakke om mestringsfølelsen når du ser nåla rikke seg i riktig retning, den genuine gleden du vil oppleve over ting når det er resultat av bevisst (og forsvarlig unning) osv. Det å bli hekta på sparing og finne glede i atferd som faktisk er positivt for deg er også en veldig god følelse. Greia er at du skal leve med deg resten av ditt liv, mens han er stuck med seg. Så selv om det føles som om du "taper", så er det viktig å se at du faktisk er i ferd med å vinne.

Når det er sagt; Kanskje du også trenger å sette deg ned i et mindre opprørt øyeblikk og tenke over hvor lenge du er villig til å vente på at han blir med på denne nye måten å håndtere penger på. Jeg tror det er urealistisk å forvente at begge er like gira i starten, men hva om du gjør dette alene i 6 måneder og han fortsatt ikke har skjønt tegninga? (Altså ikke bare er uenig i fremgangsmåte, men rett og slett gir blaffen). Et år? To år? Kan du se for deg å leve sånn, og med særeie eller lignende, om 20 år? For dager blir til måneder og måneder blir til år før du vet ordet av det.

Det jeg synes du skylder ham er en klar beskjed. Om at dette er et valg du har tatt og der er du urokkelig. Han trenger ikke å bli Dave Ramsey-fan eller noe sånt, men med mindre han kommer seg oppi den "båten" deres relativt raskt og begynner å ro med deg for å få den i havn så vil det endre ditt syn på ham som partner, familiefar og forsørger. Han vil ikke lenger være det du forventer av en mann. Rett og slett.

At du sitter i en synkende båt og øser for harde livet mens han ligger og soler seg på en luftmadrass ved siden av er rett og slett uakseptabelt. Du kommer til å klare det selv. Du kommer nok til å klare å få båten i havn alene. Men det at du måtte gjøre det alene er ikke noe du kommer til å glemme med det første. Og hva skjer da med tryggheten din i forhold til at han er en du kan lene deg på når livet butter imot? Kriser skjer jo. Ikke bare økonomiske.

Så gi ham tid. Ha rimelig forståelse for at ikke alle er på "Dave Ramsey-kjøret" og at det er flere veier til Rom. Skill mellom å være uengasjert og å være uenig om fremgangsmåte. Men tenk gjennom hva du vil ha i livet ditt også. Og kommuniser klart og tydelig, gjerne med hjelp av en parterapeut eller lignende, hvor denne veien til syvende og sist vil ende.

For dette er vel i bunn og grunn en deal breaker for deg?
Takk for kloke ord. Vi går jo allerede til rådgiver bla pga dette m manglende samhold.Altså at jeg føler det slik. Dette blir tatt opp neste gang ja. Og siden jeg har Dave Ramsey liggende her, så kanskje jeg skal sette på den hver kveld fremover? Jeg trenger en motivasjonskick, og kanskje han fpr en i samme slnegen? Er jo lov å håpe

Er nettopp det som er litt sårende. Da vi ble sammen VAR han jo en jeg følte jeg kunne lene meg til. En jeg kunne stå sammen med i all slags vær. Noe skjedde på veien... Men vi får prøve å finne ut av det. Jeg har iallefall begynt å ta tak, og det er jo ett skritt i riktig retning.

Jeg vet ikke om jeg blir sint, skuffet eller såret, eller mest irritert. Men jeg må få fokuset over på hva jeg gjør, og kan gjøre, slik du skriver. Holr fokus! Puuuust med magen!

Når jeg ser på fjorårets regnestykke, så gjorde jeg egentlig en sabla god jobb, og jeg kan endre enda mer. så får vi få klarhet i om vi skal ha delt eller felles økonomi, så det ikke blir så "rotete", og så får vi se om han blir med etter hvert når han ser hva dette innebærer. Kan jo hende det er håp
__________________


Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 14-10-2014, 23:19
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.704
Quote:
Originally Posted by Steinbukk View Post
Og en bil vi har som jeg var redd skulle bli "tatt" da han har lånt bort penger (av sine kredittkort) til familiemedlem, som gikk skejs
Ikke ta dette ille opp, men er denne mannen din "etnisk norsk"?
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 15-10-2014, 11:57
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Quote:
Originally Posted by Steinbukk View Post
Vi går jo allerede til rådgiver bla pga dette m manglende samhold.Altså at jeg føler det slik. Dette blir tatt opp neste gang ja.
Når Dave er nevnt, så hører jeg mye på podcastene hans, og ditt spsm er en gjenganger. "Hvordan kan jeg få med min pratner på dette". Dessverre er det langt fra uvanlig at han konkluderer med at "dere har ikke et økonomisk problem, dere har et ekteskapsproblem". Noen ganger blir rotete og dårlig økonomi et symptom/bevis på manglende samarbeid og andre problemer i ekteskapet som må tas tak i for at økonomien skal ha en sjans! Ikke nødvendigvis at det er slik for dere, men godt dere får til rådgivning, og jeg vil absolutt få temaet økonomi inn i de samtalene. Kanskje et av områdene hvor effekten av dårlig samarbeid og ulik tankegang viser seg mest konkret... Og ikke minst, et område som absolutt kan føre dere tettere sammen dersom gnisten tennes også hos han til å gjøre noe med den

Iflg Dave er økonomiske problemer hovedårsaken til skilsmisser i USA, så det er verdt å ha stort fokus på å samarbeide godt om økonomi tror jeg.
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 16-10-2014, 09:50
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 320
Seriøst!!!!! Lot han deg kjøpe et vrak av en bil av seg for så å slutte å betale på den???? Hva er han slags mann???? Om ikke denne parterapien gjør at han endrer noe voldsomt oppførsel, så bør du vurdere sterkt å bytte han ut. Skal du hele livet gå å være usikker på om han lurer deg økonomisk???? Du gir deg selv skylden for at du var redd de ville ta bilen, men hvem gav deg den redselen? Slutt å skyld på deg selv hele tiden. Det er nok du som må rydde opp siden det står i ditt navn. Men ALDRI hjelp han økonomisk mer, sørg alltid for å ha ryggen din fri uansett hvordan denne parterapien går.

Men kan du lure ham til å selge noe? Begynn i det små. F.eks den kommoden eller det bordet eller noe, Finn en ting du tror han ikke kommer til å savne. En annen ting er at om han ikke vil kvitte seg med noen av tingene sine er vel det et tegn på at han ikke har tro på forholdet?

Lykke til, vær sterk!
__________________


Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bittelitt frustrert pappa... Lin Småprat 8 13-02-2012 11:41
Er i en grusom situasjon, håper på hjelp! Gjestemannen Gjeld 21 12-10-2011 15:44
Kjempe frustrert.. blakk Penger og parforhold 7 16-09-2010 21:08
Frustrert over Nav blakk Generell pengeprat 11 13-02-2010 17:34
Frustrert og lei. Zelig Penger og parforhold 29 15-10-2009 22:00


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:53.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren