Pengevett

 

Når kjæresten ikke vil snakke om økonomi (gjeld)

Dette er en diskusjon om Når kjæresten ikke vil snakke om økonomi (gjeld) i Penger og parforhold-forumet, en del av Penger og relasjoner-kategorien; Jeg har blitt involvert i stadig større grad, og vi har begynt å legge en plan for hvordan han skal ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Penger og relasjoner > Penger og parforhold

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 24-01-2018, 23:04
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 130
Jeg har blitt involvert i stadig større grad, og vi har begynt å legge en plan for hvordan han skal bli kvitt gjelden sin. Det viser seg at den gjelden han har til inkasso gikk til inkasso i desember. Han fikk inkassovarsel på et avdrag i starten av desember, og måtte betale innen 15. desember. Han betalte avdraget 22 desember, men hele gjelden på 230.000 ble allikevel overført til inkasso.

Han har vært i kontakt med både inkassobyrået og banken med forbrukslånet for å få trukket inkassokravet på hele gjelden, men han har fått beskjed om at det ikke kommer til å skje. Istad logget vi inn hos Kredinor som har overtatt gjelden, og der står det at han har fått frist for å betale hele gjelden til 1. februar 2018, til tross for at han tidligere har hatt månedlige avdrag. Kan de gjøre dette? Det er vel ingen som har mulighet til å punge ut hele gjelden på 230.000 på en drøy ukes tid, når det i utgangspunktet har vært et problem å betale ett enkeltstående avdrag.
__________________
Mål 2018:
* Spare 90.000 på sparekonto innen 1. juli 2018. (46.000)
* Spare 6.000 i fond. (1.000)
Få jobb i 100% stilling.
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 24-01-2018, 23:16
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.750
Vet ikke hvordan reglene er, men han må jo prøve å inngå en ny avtale med dem.
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 01-02-2018, 01:28
Ogeller s
Guest
 
Posts: n/a
Jeg har tidligere forhandlet med kredinor angående en venn sin inkassogjeld og de var imøtekommende den gang hvertfall. Jeg fikk forhandlet ned totalsummen ca 20 % mot at det skulle betales i sin helhet når min venn fikk feriepenger. Etter forhandlinger var det snakk om ca 43 000kr

Blir nok litt annerledes såklart med så stor sum som det er snakk om her, men ta kontakt med de og forsøk dere frem med forslag. De har kjøpt denne gjelden billig vil jeg tro og selv om de kutter renter osv så vil de fremdeles tjene gode penger på dette. De er definitivt interessert i en rask løsning. Men ved første runde vil de nok ikke gi for mye.

Lykke til
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 12-02-2018, 23:58
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 289
Fantastiske nyheter! Så flott at dere fikk til å ha praten! Jeg tror du nokså raskt vil finne ut om han faktisk mener alvor med deg/dere og faktisk tar tak i dette her, eller om han ryker på den igjen. Kanskje i løpet av et par mnd.

Når noen har økonomiske problemer, så tenker de på det døgnet rundt, slik Tberh skrev. Man blir nesten oppslukt av tanken på sine problemer og det kan være umulig å se en løsning. Det er ikke nødvendigvis bare at man er lat, en sløser, dum, eller vrang. Det kommer til et punkt der man "bikker over", og alt ser håpløst ut.

Selv har vi romslig og god økonomi, men det har ikke alltid vært sånn. Og når mannen og jeg tar en pengeprat, så er det faktisk ganske sårt når man får svart på hvitt alle pengene man har brukt på tullemat på toget, eller hesteutstyr. Uansett er det verste man kan gjøre å ikke prate om det. Det fører ikke til noe som helst noen gang.

Jeg er enig med Hiin Allvise om at du bør ha et fast "pengemøte" med ham. Jeg foreslår å begynne med en app for regnskap og evt også budsjett. Selv bruker vi Monefy, og begges utgifter og inntekter går inn på denne (anbefaler deg ikke å ha fellesøkonomi med ham, altså. For all del ikke!)
Hver mnd går vi inn og ser på hva vi har brukt, og hvor mye vi har fått inn. Det er faktisk veldig morsomt, og blir til en "dille" etterhvert. Jeg er inne på min mange ganger om dagen.

Et annet forslag er å rett og slett kjøre en "Luksusfellen". Gjør slik de gjør i programmet, selv om det gjør vondt: sett opp regnskap for siste år. Hvor mye har gått inn og hvor mye har gått ut igjennomsnitt hver mnd. Så ringer dere alle kreditorer og prøver å finne en god løsning, gjerne en samleløsning. Prut på både renter og selve gjelden. Det skader ikke å prøve, og bruk argumentet at han ikke klarer å betale alle tilbake dersom det er et for høyt beløp. Så setter dere opp nytt budsjett for neste måned, går igjennom handlevaner for mat, klær, osv. Si opp unødvendige abbonementer, kutt ut dårlige vaner som røyk, snus, brus og snop, og hele pakka. Det kan være veldig moro å faktisk se hva dere kan få ut av det.

Til slutt anbefaler jeg å gå inn på denne: https://www.nordnet.no/campaign/sparekalkulator.html
Den var det en som linket til fra dette forumet et sted, og jeg har blitt helt utrolig fasinert! Ta en titt og se hva dere kan oppnå dersom dere sparer litt hver mnd! Det kan bli ufattelige summer mye raskere enn man tror!

Jeg tror trikset er å få ham gira på penger, pengevett osv. Vi vet vel alle sammen hvordan vi kan bli av å sitte her inne på forumet og stadig se etter nye mål, og nye måter å spare, tjene eller yngle penger? Prøv å få ham hit. Det blir gøy!!!

Og hvis dette ikke går bra etter noen mnd. Hvis han ikke vil snakke med deg om penger, eller la deg få FULL innsikt. Ja, da er det bare ikke noen vits i å bli boende med ham. Sorry, men han vil før eller senere klare å dra deg ned i grøfta. Ikke skriv under på noe som helst sammen med ham, og ikke, for all del ikke få barn med ham før alt det økonmiske er helt i orden! Det høres kanskje veldig kynisk ut, men hvor mange er det vel ikke som sitter i "klisteret" og angrer senere?

Og masse lykke til! Fantastisk bra at han faktisk snakker med deg. Vær åpen og ærlig og si rett ut at dette må dere bare snakke om, og at du ikke synes noe mindre om ham eller føler noe mindre om han gjør feil, selv i fremtiden. Han bør være mer redd for å lyve eller holde ting unna deg, enn for å gjøre feil!
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 13-02-2018, 11:56
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.750
Godt innlegg Tulla.
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 13-02-2018, 15:24
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 289
Quote:
Originally Posted by SirWinston View Post
Godt innlegg Tulla.
Tusen takk, SirWinston! Håper det kan være til hjelp for trådstater og hennes kjæreste, også
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 14-02-2018, 08:24
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 130
Tusen takk for kommentarer!

Det har løsnet veldig å kunne snakke om penger. Jeg har ikke følelsen av at det er noe han holder skjult lenger, og vi snakker mye om penger nå. Han kjefter og smeller litt akkurat når vi snakker om gjelden hans, kreditorer og hvordan vi skal løse det, men er alltid mye mer lettet etterpå. Han har til å med fortalt familien sin om gjelden nå, så det virker som det er lettere for han å prate om når det først er delt med meg.

Hva gjelder kreditorer har han forhandlet seg fram til en avtale med den største kreditoren, og vi har laget et budsjett for hvordan han skal nedbetale hele gjelden. I tillegg skal han jobbe en del ekstra de neste månedene for å få en kick-start i nedbetalingen, og har snust på måter å få høyere lønn.

Nå snakker vi mer mer hverdagslig og avslappet om penger, middagsplaner, ukeshandling og budsjett. Jeg elsker sånt, og prøver å gjøre han mer bevisst på hvor alle pengene blir av (hvor mye det koster å kjøpe seg en burger på bensinstasjonen hver gang man fyller bensin etc.). Det virker som han er helt med på det, og virkelig har tenkt til å gjøre en innsats for å bli flinkere med penger.

Det virker som at han bare trengte en liten dytt for å åpne seg om økonomien sin
__________________
Mål 2018:
* Spare 90.000 på sparekonto innen 1. juli 2018. (46.000)
* Spare 6.000 i fond. (1.000)
Få jobb i 100% stilling.
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 14-02-2018, 09:00
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 289
Dette høres jo veldig bra ut! Virkelig imponert over hva du har fått til! En ting er seg selv, men det er noe annet når en skal dra en (uvillig?) med på lasset.
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 18-02-2018, 22:58
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 130
Han var nok noe uvillig, men nå er han i gang
Han foreslo at vi skulle begynne å blogge om å bli gjeldsfrie sammen, så nå har vi opprettet blogg. Han ville gjerne ha lesere, og bad meg reklamere om bloggen vår på forumet her. Ikke nok med det, nå sitter han å leser igjennom kommentarene, og er på vei med å melde seg inn her selv

Bloggen vår er forresten:

https://gjeldsbloggen.wordpress.com
__________________
Mål 2018:
* Spare 90.000 på sparekonto innen 1. juli 2018. (46.000)
* Spare 6.000 i fond. (1.000)
Få jobb i 100% stilling.
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old 18-02-2018, 23:35
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 3
Jeg satt og leste gjennom denne tråden og alle kommentarene og tenkte; Tja, jeg får vel registrere meg her da. Så her er jeg.

Setter pris på alle de gode rådene dere ga til min absolutt bedre halvdel (dog er jeg uenig i rådene om å slå opp).
Hun har hjulpet meg veldig. Jeg har nå til og med vært røykfri en stund og har spart nærmere 3000,- på det. For en deilig følelse!

Når det kommer til gjelda mi så har vi (Dvs. Frøken) lagt en plan for meg, og følger jeg den vil jeg være ferdig med det ene kredittkortet mitt i løpet av Juni.

Jeg vil også informere om at jeg ikke har noen intensjon om å bo gratis, til tross for en elendig økonomi. Selvom det kanskje ikke virker sånn, så finnes det noe samvittighet i meg.

- Gjeldskongen

Last edited by Gjeldskongen; 21-02-2018 at 12:35.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nordmenn vil ikke diskutere gjeld SirWinston Generell pengeprat 49 16-10-2014 13:07
Mannen har forbruksgjeld og vil ikke snakke om det... Margrete Penger og parforhold 39 17-10-2013 22:45
Lån av kjæresten? amandj Penger og parforhold 5 01-04-2013 06:22
Note to self: Ikke diskutere økonomi i familieselskaper Lin Penger og relasjoner 25 02-11-2012 01:10
nå er toppen nådd, gjeld til over øra, vet ikke hva vi har gjort!!! linen Presentasjoner 13 20-12-2010 15:13


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:52.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren