Pengevett

 

Hvem av dere har tenkt på pensjonen?

Dette er en diskusjon om Hvem av dere har tenkt på pensjonen? i Pensjonssparing-forumet, en del av Bygg formue!-kategorien; Jeg har fortsatt 33 år (minst) igjen før jeg skal stemple inn for siste gang, men jeg har tenkt mye ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Bygg formue! > Pensjonssparing

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


View Poll Results: Har du egen pensjonssparing?

Ja. 17 47,22%
Nei. 7 19,44%
Nei, men har planer om å starte snart. 11 30,56%
Det er lenge til, jeg tenker ikke på det ennå. 1 2,78%
Voters: 36. You may not vote on this poll

Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 15-11-2008, 22:40
Kai H.'s Avatar
Gjeldslave
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 70
Hvem av dere har tenkt på pensjonen?

Jeg har fortsatt 33 år (minst) igjen før jeg skal stemple inn for siste gang, men jeg har tenkt mye på dette med pensjon etter at jeg startet bloggen. Jeg har den siste tiden brukt litt tid på å undersøke forskjellige tilbud om sparing i den nye IPS ordningen. Jeg har klart å spare opp penger til å makse ut på innbetalingen i år, men har fortsatt ikke bestemt meg for hvilket selskap jeg skal gi ansvaret for pengene mine.

I søket på nett etter informasjon har jeg lest forskjellige artikler, bl.a en på Luksusfellens nettside på tv3.no der Hallgeir skriver at kun to av 10 har sjekket om økonomien som pensjonist er god nok til å realisere drømmene vi har om pensjonisttilværelsen. Jeg har også sett "statistikk" (uten at den har vært dokumentert) på at mens 57 % av alle menn sparer til pensjon er det bare 34 % av kvinnene som gjør det samme.

Jeg har bare mitt eget inntrykk å stole på, men det synes som om det er flest kvinner her inne, og nå lurer jeg på hvor mange av dere som har tenkt over pensjon og pensjonssparing? (Jeg tar selvfølgelig imot svar fra dere menn som leser dette også.) Har dere egen sparing øremerket til pensjon? Hva er grunnen til at færre kvinner enn menn sparer til pensjon, bruker kvinnene pengene sine på familien mens mannen betaler for sportskanalene på Canal Digital og setter resten på pensjonskontoen sin? Hvordan foregår en evt. pensjonssparing i et forhold med delt økonomi?
__________________
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 15-11-2008, 22:58
Nienna's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 59
Jeg HAR tenkt...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 16-11-2008, 00:44
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.852
Jeg har tenkt, men foreløpig ikke kommet lenger. Dette fordi jeg foreløpig er mest fokusert på å bli kvitt gjeld slik at jeg kan frigjøre mer penger til bl.a. pensjonssparing. Mannen har heller ingen pensjonssparing på plass, så der stiller vi for tiden likt.

En av de mulighetene jeg ser for meg er forøvrig at jeg i tillegg til ren sparing etterhvert satser på eiendom. Altså kanskje kjøper for å kunne leie ut og ha det som ekstrainntekt på mine eldre dager. (Noen som har noen tanker om hvorvidt det er en god eller dårlig idé?)

Men foreløpig er det altså gjelden som får oppmerksomheten. Det må være en knakende god pensjonssparing som gjør opp for de rentene der, liksom.

Ellers har jeg jo den obligatoriske sparingen gjennom arbeidsplassen min, da. Den tar 2% av all lønn jeg tjener. (Statens pensjonskasse.) Jeg er bare ikke helt trygg på akkurat den siden det offentlige har det med å forandre spillereglene underveis. Så på lengre sikt kommer jeg definitivt til å satse på noe ved siden av.

I tillegg lurer jeg også litt på hvor lurt det er å øremerke sparepenger, dersom man må det i enkelte spareplaner. Det hjelper lite med en heftig sum i pensjonssparing dersom jeg f.eks. ikke får det ut om jeg trenger å dekke en livsnødvendig operasjon i utlandet som 50-åring og firkanta NAV-regler står i veien.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 16-11-2008, 00:45
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.852
Quote:
Originally Posted by Unicorn View Post
Jeg HAR tenkt...
Hjemmemammaer (og pappaer) bør definitivt kreve pensjonssparing fra en del av den yrkesaktive partnerens lønn. Synes jeg.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 16-11-2008, 09:42
Dragen's Avatar
VeloppDragen
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4.169
Jeg har tenkt på pensjonen min i den forstand at jeg har tatt en utdannelse som sikrer at jeg er økonomisk uavhengig av mannen min.

Jeg har en pensjonsordning gjennom det firmaet jeg er ansatt i. Jeg må innrømme at jeg forstår ikke så mye av det når jeg får et brev fra et forsikringsselskap der det står at jeg skal få ti tusen i året i pensjon. Jaha? Det var jo ikke stort.

Utover det, satser jeg på nedbetaling av gjeld foreløpig. Vi eier et hus, og har leieboere i kjelleren. All den tid rente på lån er høyere enn innskuddsrente, tenker jeg at det er greit å betale ned gjelden sin først, før man begynner å spare.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 16-11-2008, 16:45
Nienna's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 59
Quote:
Originally Posted by Lin View Post
Hjemmemammaer (og pappaer) bør definitivt kreve pensjonssparing fra en del av den yrkesaktive partnerens lønn. Synes jeg.
Ja, det er akkurat det vi også tenkte. Ta et lite beløp hver måned og sette inn et lurt sted. Men så er det jo også sånn at man får pensjonspoeng ved å ha omsorg for barn, så jeg får jo i grunnen mer nå enn jeg gjorde da jeg studerte (og det begynner jo å bli noen år).

Hm.

Faktisk er jeg jo fortsatt student. Hjemmefra, siden det ikke er obligatorisk oppmøte. Tro om det tar fra meg retten til pensjonspoeng?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 16-11-2008, 17:28
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.852
Er det ikke sånn at man har krav på minst de pensjonspoengene så lenge barnet er under så og så mange år? Eller surrer jeg nå?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 16-11-2008, 21:45
meg meg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 35
Fant dette på NAV: NAV - Omsorgspoeng

Ut fra det ser det ikke ut som om det gjør noe at man er student samtidig (man kan jo jobbe og tjene penger, og allikevel få godskrevet 3 poeng dersom lønna ikke gir mer i pensjonspoeng, så da burde ikke studering være noe hinder).
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 17-11-2008, 09:54
Dragen's Avatar
VeloppDragen
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4.169
Jeg fikk iallefall brev med tildelte pensjonspoeng da min bedre halvdel gikk hjemme med små barn og jeg var fulltidsstudent.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 17-11-2008, 16:12
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.852
Jeg husker jeg måtte streve litt for å få de omsorgspoengene overført til mannen min da han overtok som hjemmeværende og jeg begynte å studere. Litt dumt at det er så innarbeidet at det alltid er moren som skal ha slike ting. Som om det er en selvfølge.

Hadde ikke jeg gjort det og mast og skrevet nye brev da det ikke ble overført allikevel osv. så hadde ikke mannen min fått dem.
Reply With Quote
Reply

Tags
pensjonThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:23.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren