Pengevett

 

Hei

Dette er en diskusjon om Hei i Presentasjoner-forumet, en del av Informasjon-kategorien; Myra: Jeg kommer til å ta to enkeltkurs med 7,5 studiepoeng hver. Lommerusk: Takk for tips, skal sjekke det opp ...


Go Back   Pengevett > Informasjon > Presentasjoner

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 31-08-2016, 02:31
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 12
Myra: Jeg kommer til å ta to enkeltkurs med 7,5 studiepoeng hver.

Lommerusk: Takk for tips, skal sjekke det opp

Nåværende restgjeld:
Saldo (NOK): -258 591,39

Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 01-09-2016, 15:33
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 12
Gode nyheter! Jeg har fått forhandlet meg frem til avdragsfrihet i banken min i ett år! Dvs at jeg bare betaler renter og gebyr som tilsammen blir under tusenlappen per måned. Dette frigjør en god del penger til å betale gjeld med!
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 02-09-2016, 08:22
Millus's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 77
Så bra, Severus! Stå på
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 03-09-2016, 21:00
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 892
Quote:
Originally Posted by Severus View Post
Myra: Jeg kommer til å ta to enkeltkurs med 7,5 studiepoeng hver.
Så bra! Da er du jo innafor. Lykke til med studiene!
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 11-09-2016, 02:15
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 12
Ikke lenge til stipend og lønning nå! Gleder meg :-)
Jeg har gått gjennom skatten min og regnet ut hvor mye jeg hadde fått tilbake neste år. Jeg har planer om å fylle BSU i desember i tillegg får skattelette pga bla boliglån og reisevei. Jeg har også skattet mer enn det jeg skal. Nå har jeg derfor endret skattekortet slik at jeg skatter mindre ut året. Jeg vil i verste fall få baksmell på noen tusen, men det skal nok gå fint å betale så lenge jeg unngår rentene og betaler før 31 mai.

Jeg skal også på en ferietur om ikke så lenge som ble bestilt for en stund tilbake og søker derfor tips og råd til hvordan man kan bruke minst mulig på ferie.
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 11-09-2016, 15:06
Millus's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 77
Feriesparetips:

Skal du bo på hotell med frokost inkludert, spis frokosten der. (Burde kanskje være selvsagt, men mange går heller til caféen borte i gata fordi de synes maten er bedre. Det er den kanskje, men det er uansett sløsing dersom målet er å holde budsjettet.) Bor du i leilighet, spis frokost hjemme, ikke på café. Når du først er i butikken for å handle frokost, kjøp med litt frukt/snacks og drikke, så har du mellommåltider til en rimelig penge og unngår å bli så "hangry" at du tar dårlige valg. Lunsj kan også være medbrakt fra nærmeste baker, og spises i en park eller på stranden. Kjøp vann i butikken og fyll opp flasken hver dag fremfor å kjøpe på café. Ta en øl/drink på verandaen før du går ut til middag. Sjekk hva dagens rett er, og velg husets vin fremfor de importerte flaskene. Unngå de dyreste rettene (kan blåskjell erstatte hummer?). Velg øl eller vin på glass fremfor drinker. Velg buss/metro fremfor taxi, eller gå. Mange fine opplevelser å få når man kommer tettere på omgivelsene! Litt avhengig av hva slags ferie du skal på, sjekk på nett om det er gratis arrangementer dit du skal. Har museet gratis inngang en dag i uken? Skal det være konsert i parken? Er en av klubbene uten cc?

Håper noe av dette var til hjelp. God tur
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 21-10-2016, 07:31
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 12
Restlån: -238 102,-

Jeg har hatt verdivurdering av leiligheten og den har ifølge tall fra to ulike meglere steget mellom 850k og 880k. (En megler estimerte 850k over det jeg kjøpte meg inn for mens den andre sa 880k)
Har også snakket med meglere etter salg av boliger i bygget og tilsvarende leiligheter som den jeg bor i har blitt solgt for veldig mye over takst.

Jeg lurer på om jeg skal søke refinansiering i andre banker og bake inn gjelden i nytt boliglån. Jeg vet lite om det og lurer på om det er noen kloke hoder her inne som kan hjelpe? Erfaringer med banker? Jeg har sett litt på Svea, men de har veldig høy rente i forhold til andre banker, men det virker som det er enklere å få bakt inn kredittgjeld hos dem. Jeg synes det er pinlig å måtte søke om dette og kvier meg litt.. Om jeg skal gjøre det må jeg ha med selvangivelse, 3 siste lønnsslipper, verdivurdering og budsjett med forbehold om renteøkning. Noe annet? Jeg vet at dette er en "enkel" utvei om jeg skulle fått det innvilget, men jeg har virkelig lært og jeg skal aldri, aldri, aldri komme hit igjen. Gjelden har ført med seg depresjoner, tap av livsgnist og vektoppgang i tillegg til tap av venner ettersom jeg har vært mye i dårlig humør og ofte sagt nei til å delta på ting..

Noen som har innspill til hvordan jeg kan gå frem til bankene om å få refinansiert boliglånet og bakt inn all forbruksgjelden? Og kanskje noen har gode erfaringer med de ulike bankene?
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 01-11-2016, 21:06
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.754
Ikke gå med lua i hånda. Hvis leiligheten har steget med så mye så refinansiere du gjelda. Si til bankene at det er oppussing tullegjelda har gått til. Sett bankene opp mot hverandre.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:47.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren