Pengevett

 

Fattignorge

Dette er en diskusjon om Fattignorge i Rettigheter-forumet, en del av Penger inn-kategorien; Denne historien under er ikke skrevet av meg men av noen som er engasjert i kampen mot fattigdom En historie ...


Go Back   Pengevett > Penger inn > Rettigheter

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 11-09-2010, 02:39
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Norge
Posts: 1.146
Denne historien under er ikke skrevet av meg men av noen som er engasjert i kampen mot fattigdom

En historie om fattigdommen igjennå er det en stund siden jeg var inne her, ser det er ganske rolig her, det er ikke det at jeg tror fattigdommen er blitt mindre, mere det at mange fattige gir opp og ikke har overskudd til noe.
Jeg går rundt å ergrer meg over en historie fra nærmiljøet, vil gjerne dele den med dere her, det er sikkert ikke noen enestående sak, men kanskje normalt i Norge, men okke som,, den er ikke noe å skryte av..

Denne historien startet for to år siden, en bekjent av meg søkte da Sosial kontoret om hjelp, Nå heter det jo NAV, og jeg har intrykk av at tingene er blitt verre.
tilbake til min bekjent, for to år siden søktes det om økonomisk hjelp etter en ekstrem krise, og mange år på sulte grensen.. hjelpen ble avslått fra Sosial'n, så saken ble anket til fylkesmannen, på det kontoret mente de at kvinnen skulle ha hjelp fra Sosial'n, brev ble sendt fra fylkesmannen til sosial kontoret og til kvinnen.
Hun tok kontakt med Sosial kontor for å få det hun var blitt invilget, men der kom ingen respons fra det kontoret, så hun tok enda en gang kontakt, men sosial'n gav henne ikke noe svar eller tilbakemelding..
Kvinnen ble mere syk av det livet hun var tvunget til å leve, gjelden hopet seg opp, og hun takklet ikke å ta kontakt med noe utenfor hjemmet, sakte men sikkert gikk det utover både den psykiske og fysiske helsen.
hun levde fra hånd til munn, en del gode venner hjalp henne med mat og livsnødvendige ting.
for to måneder siden, sammlet hun alt sitt mot og sine krefter for å oppsøke NAV..
Hun spurte etter den anke saken som nå var blitt to år gammel, samtidig som hun søkte om hjelp..
De skulle undersøke den, nå er det gått to måneder, og hun har enda ikke fått noen tilbakemelding fra kontoret. samtidig som hun var der ble det direkte sakt at de tviler på alle som er der, at de i utgangspunktet tror alle forsøker å lure til seg mere penger enn de hadde krav på.. Kvinnen det gjelder er en person som ALDRI kunne tenke seg til å lyve om sin situasjon, så det er ganske innlysende at hun ble såret over at de kunne tro å påstå at hun farer med løgn... hun kunne bevise Svart på hvitt, hva intekten er og hvilke utgifter hun har... men det var tydeligvis ikke bra nok.
Tidlig i Juni bestilte hun time på nav, da var hun helt blakk, og kommer til å være det til ut i August, (med helt blakk mener jeg helt blakk, det hun har er de tomflasker hun greier å finne.)
dagen etter at hun bestilte timen ,ble hun oppringt fra NAV... hun kunne ikke få noen time, da kurator'n hadde det veldig travelt, og skulle ta ferie om to uker, men de skulle ringe henne opp etter ferien...
Jeg Sier Bare FY FA.......!

Jeg lurer på om det er slik at før en kurator får jobb på det kontoret, må de gå gjennom et kurs i å bli drittsekker og respektløse mot sine klienter.... jeg blir så ARRRRRGH... Håper de kanskje at kvinnen skal sulte ihjel eller på annet vis forlate denne jammerdal... Det virker slik....
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 11-09-2010, 02:43
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Norge
Posts: 1.146
Blakke trekker tennene sine - P4 Radio Hele Norge
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 11-09-2010, 02:45
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Norge
Posts: 1.146
GEORG RØNNING - Her blir de fattige fattigere
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 11-09-2010, 02:49
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Norge
Posts: 1.146
Her bor de fattige

BOSTEDSLØS - Deler ut hundrevis av soveposer
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 11-09-2010, 02:52
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Norge
Posts: 1.146
Her er årets nordlending! | www.an.no
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 11-09-2010, 02:56
viking's Avatar
på slagmarken
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1.219
Takk for at du er så engasjert i fattigdom i Norge og bringer frem viktige artikler, Brabla.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 11-09-2010, 04:06
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Det er skremmende hvordan det kan være. Selv har jeg kun en veldig kort erfaring med dette (jeg ble syk mellom studier og jobb) og det var sjokkerende å oppleve hvor dårlig ting fungerer noen steder og hvor respektløst man kan bli behandlet. Jeg har aldri før eller siden opplevd å snakke med folk som oppførte seg som fjortiser med himling og spydigheter når man påpeker åpenbare regnefeil på en høflig måte. Samtidig var det også veldig merkbart når man traff på noen som behandlet en som et likeverdig menneske. Slike saksbehandlere er virkelig gull verdt.

Men jeg hadde luksusvarianten. Jeg hadde hele tiden vissheten om at dette var en kort periode. Jeg kan ikke forestille meg hvor håpløst det må føles å være stuck i en sånn situasjon.

Det jeg vil si er i alle fall: Se etter et vennlig fjes i mengden. Det er tøft å være i en sånn situasjon og det hender man møter på uspiselig oppførsel fra de som egentlig skal hjelpe. Men det er også viktig at man ikke blir blind for de som ikke er slik. For de kan virkelig gjøre en forskjell.

Når det gjelder saker som den beskrevet over her, tenker jeg det kunne være noe å kontakte Sivilombudsmannen. For de som bor i Oslo er det også et Helse- og sosialombud som kan ta tak i ting.
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 11-09-2010, 14:49
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Norge
Posts: 1.146
Takk Viking og Lin

Jeg tror at dette 10 året fra 2010-2020 blir toppen av gullalderen i norsk samfunnsøkonomi. Så begynner fallet i nasjonaløkonomien som vi gi folk flest lavere levestandard her i landet (ingenting hadde gledet meg mer enn at jeg tok feil i denne spådommen).

Derfor er jeg engasjert i fattigdommen nå, min måte å tenke på er veldig enkelt. Jeg stiller meg spørsmål som dette: Når vi nasjonalt har så høyt levestandard nå og de som er blitt fattige må kjempe for å få endene til å møtes, hva vil skje med alle de menneskene når vår økonomi blir svakere og vi får lavere levestandard?

Når staten (politikere) ikke har vist handlingskraft til å gjøre noe mad fattigdommen nå som vi er ett av verdens rikeste land. Vil de vise handlingskraft til å gjøre noe med fattigdommen når landet vårt begynner å falle på de økonomiske ratingene ??
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 11-09-2010, 16:56
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Godt spørsmål, ja.

Selv har jeg ikke den helt store troen på at det offentlige sikkerhetsnettet lenger. Jeg tror det fremover vil være enda viktigere at den enkelte er godt forberedt på regnværsdager, pensjonstilværelsen osv. Jeg prøver i alle fall å innprente dette i barna mine sin tankegang, slik at de forhåpentligvis er forberedt.
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 29-09-2010, 22:32
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Norge
Posts: 1.146
Så dere på nrk i kveld, program Spekter om fattigdom i Norge? Etter EUs definisjon er det 450000 fattige her i landet.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:17.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren