Pengevett

 

Overgangsordning for aksjesparekonto

Dette er en diskusjon om Overgangsordning for aksjesparekonto i Skatt-forumet, en del av Pengeprat-kategorien; Har lest gjennom Skatteetatens Skatte-ABC vedr. beskatning av gevinst ved uttak fra aksjesparekonto og overgangsreglene for skattefri overvøring, men vet ...


Go Back   Pengevett > Pengeprat > Skatt

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-09-2017, 15:01
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.426
Overgangsordning for aksjesparekonto

Har lest gjennom Skatteetatens Skatte-ABC vedr. beskatning av gevinst ved uttak fra aksjesparekonto og overgangsreglene for skattefri overvøring, men vet ikke helt hvordan de skal tolkes.

4.1 Generelt
Quote:
[...] Innskuddet settes til aksjens, egenkapitalbevisets eller aksjefondsandelens verdi på overføringstidspunktet. Overføringen skattlegges som realisasjon hos kontohaveren, [...] Ved gevinstberegningen utgjør vederlaget aksjens, egenkapitalbevisets eller aksjefondsandelens verdi på overføringstidspunktet, [...]
4.2 Overgangsregler
Quote:
Personlige aksjonærer kan i inntektsåret 2017 fra og med ikrafttredelsestidspunktet velge å overføre aksjer og andeler i aksjefond til aksjesparekontoen uten beskatning, [...] Innskuddet på kontoen settes til inngangsverdien på aksjene eller andelene som overføres. [...]
Betyr dette at hvis jeg kjøpte en aksje for 1,- som er verdt 100,- når den overføres til aksjesparekonto tilsvarer det et innskudd på 100,- i kontanter? I så fall, når jeg evt. selger denne akjsen for 101,- og tar ut 101,- fra aksjesparekontoen så skatter jeg kun av 1,- og ikke 100,-? (Vi ser bort i fra kurtasje og skjermingsfradag i dette eksempelet.)

Det logiske hadde vel vært om inskuddet ble satt til 1,-, men at jeg ikke skattet av de 99,- jeg har i gevinst på overføringstidspunktet før jeg tar pengene ut igjen av aksjesparekontoen? Altså 99,- i gevinst ved overføring og 1,- i gevinst etter overføring, totalt 100,- i gevinst som skattes ved uttak.

Hvis ikke blier det jo slik at all gevinst jeg har hatt fram til aksjene overføres til aksjesparekonto i praksis blir skattefrie? I så fall er jo denne overgangsordningen vanvittig bra.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10-09-2017, 16:45
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oslo
Posts: 197
Du finner svaret i følgende setning "Innskuddet på kontoen settes til inngangsverdien på aksjene eller andelene som overføres"

Det betyr at dersom aksjen har en inngangsverdi på 1 kr så settes innskuddet til 1 kr uansett om markedsverdien av aksjen er 100 kr. Det blir ingen skattefri gevinst her, kun utsatt skatt.
__________________
Sparesiden Krimboka Emigrasjon
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flytte til aksjesparekonto amalie Aksjer og fond 16 15-11-2017 23:04
Aksjesparekonto vs Investeringskonto amalie Aksjer og fond 2 20-07-2017 09:08


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:18.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren