Pengevett

 

Finn.no erfaring?

Dette er en diskusjon om Finn.no erfaring? i Småprat-forumet, en del av Generelle fora-kategorien; Hei! Jeg har aldri solgt noe på finn, men som barnløs kvinne i shoppeglad alder så tror jeg at jeg ...


Go Back   Pengevett > Generelle fora > Småprat

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 30-06-2012, 01:33
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 66
Finn.no erfaring?

Hei! Jeg har aldri solgt noe på finn, men som barnløs kvinne i shoppeglad alder så tror jeg at jeg bør.

Jeg har 4-5 par sko som aldri er brukt fordi str er litt feil, er merkevare som går for rundt 1000-kappen på brandos og heppo. Enkelte har originalemballasjen fortsatt også. Er kjøpt direkte fra produsent i utlandet, så jeg har aldri plages med å returnere. Har også endel ubrukt tøy, noe med prislappen fortsatt hengende på. Jeg var håpløs. Alt dette er resultat av ting som skjedde for flere år tilbake, men er rimelig "tidløse" saker. Dette i tillegg til noen pent brukte vesker i kjente merkenavn.

Men jeg har aldri solgt noe på finn før. Noen erfaringer? Hva koster per annonse? Bør man legge inn flere ting per annonse, eller en annonse per "salg"? Hva er vanlig kotyme ved frakt og betaling? Pakker med posten er jo ganske dyrt, men kan jeg be kjøper betale frakt og gjenstanden i oppkrav? Eller er dette en uting som skremmer folk bort etter diverse svindler?

Hvordan prise ubrukte varer med originalemballasje? Sett at ordinær pris på varen hos heppo/brandos er 998 og varen fortsatt er i salg... er det hårreisende å selge det privat for 500kr +fraktogporto?

Tenkte bare å rydde litt plass i skapet og betale ned med på huslånt i samme slengen, men er litt redd for å smelle på nybegynner-blemmer..
__________________
Personlig blogg, om penger, inntekt og samliv.
http://dual-income.blogspot.no/
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30-06-2012, 10:59
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 284
Legg det gjerne ut med flere varer i hver annonse, alle sko i en annonse, alle vesker i en, alle klær i en annonse. Legg ut bilde av hvert enkelt plagg/skopar og skriv tekst til hvert bilde med merke, str og pris. Husk også å ta med en setning i annonseteksten om at varen er solgt når bildet er borte, da slipper du å redigere hovedteksten hver gang du får solgt noe men kan bare fjerne bildet av den aktuelle varen. Ta gjerne et oversiktsbilde du bruker som hovedbilde, f.eks. alle 5 skoparene.

Selve annonsen koster kr 25. Om du vil ha den mer synlig kan du legge til kr 35 for det, mer oppmerksomhet gir mer salg.

Brukte varer kan man gjerne legge ut til halv pris av innkjøpspris. Men ubrukte varer med originalemballasje og prislapp ville jeg ikke lagt ut til halv pris, ligger varen ute hos heppo til 998 ville jeg lagt den ut til 700 + frakt og porto. At kjøper betaler frakt og oppkrav er vanlig.

For såpass dyre varer er det greit å sende pakken i oppkrav synes jeg iallefall:-)
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30-06-2012, 13:40
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 66
Tusen takk!

Får vi se da, om jeg klarer å spe på sommerinntekten med noen ekstra tusen for ting som bare tar plass.
__________________
Personlig blogg, om penger, inntekt og samliv.
http://dual-income.blogspot.no/
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30-06-2012, 14:52
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Om de veskene er av merkenavn mulberry, miu miu, michael kors eller marc jacobs så er det meget mulig jeg er interessert i de Alt for glad i vesker og sko...

-utlogget Maynard
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 30-06-2012, 16:02
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 66
Det er ingen av de merkene. Jeg vil helst ikke "linke" personlige meg til dette aliaset, pga bloggen som jeg planlegger å være brutalt ærlig på. Så jeg kommer ikke til å reklamere for dem eller selge dem via dette aliaset, beklager!

Paranoid hilsen Ugla. (Ikke bli sint!)
__________________
Personlig blogg, om penger, inntekt og samliv.
http://dual-income.blogspot.no/
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30-06-2012, 18:00
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 164
Om du er på Facebook, ville jeg forsøkt dette. Det er ofte flere grupper for kjøp og salg i området du bor. Her jeg bor er det i alle fall 4 forskjellige. Her er det gratis, og man slipper gjerne problem med frakt
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 01-07-2012, 15:12
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Quote:
Originally Posted by Ugla View Post
Det er ingen av de merkene. Jeg vil helst ikke "linke" personlige meg til dette aliaset, pga bloggen som jeg planlegger å være brutalt ærlig på. Så jeg kommer ikke til å reklamere for dem eller selge dem via dette aliaset, beklager!

Paranoid hilsen Ugla. (Ikke bli sint!)
Hihi, absolutt OT, men skjønner deg godt!
Jeg sliter med en selvmotsigelse selv - ønsker på en måte å holde bloggen anonym, samtidig synes jeg det er så teit at vi er så lite åpne om økonomi. Å vite hva hverandre tjener og eventuelt hvordan det står til økonomisk er jo helt tabu. Nå er det mer riktig å ikke ha den helt store interessen for andres økonomi enn sin egen, men at det er så hysj-hysj er litt spesielt. Vet at man ved å google litt fint klarer å linke bloggen min til meg, for de som f.eks har epost-adressen min og kjennskap til dette brukernavnet... har jo vært gjennom hele den "hva vil fremtidig arbeidsgiver tenke om dette"-diskusjonen med meg selv, men endt opp med at det ikke er noen krise om noen skulle finne ut av at jeg har funnet etterlengtet pengevett. Vanskelig å se at det skulle slå negativt ut...

Ang finn.no har jeg bare gode erfaringer, koster en 25-35 kr å legge ut en annonse på torget. Du kan fint ha flere artikler i samme annonse, så lenge de tilhører samme kategori. Har lært meg noen triks, f.eks at jo flere og bedre bilder, jo lettere selges produktet (ikke noe sjokk), jeg legger også alltid ut ting en eller flere hundrelapper dyrere enn hva jeg tror jeg kan få for den, av to grunner: 1. ofte gidder ikke folk prute, de bare betaler, og jeg har fått mer penger, 2. er produktet tung-solgt kan jeg gå ned i pris, evt la meg prute ned, slik at kjøper synes han gjør et kupp, mens jeg allikevel fikk det jeg hadde tenkt Det er viktig å sjekke finn.no selv først, lete etter tilsvarende produkter og se hva de ligger ute for. Blir de solgt fort er de kanskje underpriset, selges de tregt får du en anelse om at prisene er for høye. Å bruke litt tid på dette gjør at man får solgt ting raskere og til omtrent rett pris. Også lurt å tenke over når man legger ut annonsene. Jeg prøver å selge en kjøkkenmaskin nå, det var dumt. Hvem kjøper brukt kjøkkenmaskin i disse tider? Jeg burde tenkt lenger. Det samme rundt jul, noen produkter egner seg, men de fleste kjøper nytt rundt juletider. I romjula derimot, da går det unna fordi alle vil handle inn det de ikke fikk til jul, og da kjøper de gjerne brukt I tillegg er mange inne på finn.no da, pga ferie og for å lete etter "julegave-kupp", altså folk som selger nye, ubrukte gaver til litt under markedspris. Her kan man også gjøre kupp, det er lettere å få god pris hos noen som ikke selv har betalt for varen de selger. De får jo uansett profitt.

Så jeg ville ventet litt med å selge nå, til folk er ferdige med å kjøpe nytt og et par lønninger ett "ferie-blakkheten" har gitt seg, så august/september kan jo være bra kanskje.

Når det gjelder frakt osv, så har jeg pleid å sende det i oppkrav og gjort det tydelig at kjøper betaler både frakt og oppkravsavgift. Evt kan du på posten.no finne prisene og lage en "hente-pris" og en "sende-pris". Det er vel ingen uting at kjøper selv må betale for frakt hvis h*n ikke kan hente produktet hos deg... Har aldri forsøkt å selge sko, kan kanskje være vanskeligere pga størrelser osv, vet ikke om jeg hadde kjøpt brukt uten å besøke deg og prøve skoene før jeg betalte. Kan jo ende opp med sko man ikke får brukt, da hjelper det nesten ikke hvor billige de er... Men ja, en gang har jeg opplevd at kjøper ikke hentet produktet og at det kom tilbake. Burde skjønt det faktisk - kjøper var litt - eh - spesiell... Var for stressende midt oppi flytting til at jeg hørte på magefølelsen. Heldigvis ikke et særlig verdifullt produkt da, tapte ikke spesielt mye på det. Har ikke satt meg inn i finn.nos betalingsløsning, men den kan kanskje være et alternativ. Folk flest er ærlige og redelige og henter og betaler som de skal. Pleier uansett alltid å skrive i annonsen at de som kan hente hos meg vil bli prioritert. Det er jo opplagt en fordel.

Jeg synes 1/2 pris er en god ide, selv om de er ubrukte. Ser alt for mange som prøver å selge ubrukte varer til nesten samme pris som i butikk. Da kjøper jeg heller i butikk og får med meg angrefrister, reklamasjonsmuligheter osv. Det er verdt noen får hundelapper i mellom. Det viktige for deg er jo å få noe mer enn 0 kr og sko du ikke kan bruke liggende i skapet Selv 200 i lomma er bedre enn nedstøvede skoesker i skapet Men start på 1/2-pris og se an responsen.
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 01-07-2012, 16:52
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1.414
Takk for bra tips, linejnta! Nå ble jeg nesten inspirert til å rydde unna litt saker i boden og legge ut på finn.no.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 01-07-2012, 17:50
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 66
Enig med Usikker! Masse fine tips.

(Og ja, jeg er også enig i at vi trenger å bli mer åpne, samtidig så føler jeg ikke for at svigerfamilie og kollegaer på jobb får innsikt i detaljer rundt forbruket mitt, inntekten min og statusen på økonomien... Tve-egget sverd!)
__________________
Personlig blogg, om penger, inntekt og samliv.
http://dual-income.blogspot.no/
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 01-07-2012, 17:54
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 617
Jeg har solgt masse på finn.no og har stort sett solgt alt ved å be om forhåndsbetaling. Det frarådes jo, men det er enkleste og rimeligste måte å sende på. Med oppkrav så må selger legge ut fraktkostnadene, og det kjipe med det er at innimellom så er det noen kjøpere som ikke gidder hente pakkene på posten likevel, og da taper selger oppkravsgebyret som på pakker er ca 215,- Det gidder ikke jeg igjen, så da er valget å enten forhåndsbetale eller hente hjemme hos meg.

Finns betalingsgaranti er jo et tredje alternativ, men fy, så lang tid det tar å vente på at selger godkjenner forsendelsen eller de 10 dagene det tar før Payex overfører pengene til deg om kjøper ikke godkjenner eller klager. Og hvilken garanti har selger for at kjøper ikke er en skurk og hevder at varene har mangler og nekter å godkjenne kjøpet? Synes Finns betalingsgaranti er ganskje enveiskjørt, og har ikke følt meg trygg på at jeg faktisk vil få pengene de gangene jeg har brukt den. Og som nevnt, det er tidkrevende.

Om jeg var deg ville jeg lagt mest mulig inn i èn annonse, og satt 50-60% av prisen på brukte ting, og 70-80% på ubrukte, og selvsagt krevd at kjøper betaler frakt, med mindre de kjøper flere ting, f.eks. En gulrot er aldri dumt.

Lykke til :-)
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bilkollektiv - erfaring? Wadjet Generell pengeprat 4 14-11-2011 09:43
Hva kjøper folk på finn.no? blessa Generell pengeprat 5 25-06-2011 21:57
Forsikringer - har du erfaring med å forhandle pris? Leomi Forbruk 7 13-11-2010 18:43
Våre funn på finn.no Lin Nyheter, artikler og blogginnlegg om økonomi 6 17-09-2010 14:55
Vi og finn.no moneyquestion Generell pengeprat 4 22-08-2010 15:21


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:03.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren