Pengevett

 

Hjelp....

Dette er en diskusjon om Hjelp.... i SOS-forumet, en del av Generelle fora-kategorien; Originally Posted by Mises Det lille kravet kan dere jo betale ned med SMSlån om dere vil. Til og med ...


Go Back   Pengevett > Generelle fora > SOS

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 10-05-2013, 23:59
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Quote:
Originally Posted by Mises View Post
Det lille kravet kan dere jo betale ned med SMSlån om dere vil. Til og med det ville vært mindre dumt enn å selge på tvanggsalg. Det blir jo feks 3 ganger høyere transaksjonsomkostninger hvis dere skal kjøpe hus igjen.
vel og merke kun hvis TS har skjønt at huset ryker uansett og selger det selv da. SMS-lån i stedet for yabank og ellers akurat samme situasjon høres ikke lurere ut spør du meg... Hjelper ikke redde huset med lån de ikke kan betjene, det er bare å utsette det uunngåelige.

Det virker til å være en forventning der ute om at kreditt ikke er noe problem fordi man bare kan inngå en avtale som passer til hva man har lyst til å betale pr måned. Og når en eller flere kreditorer er mer interessert i å forsøke å få pengene sine tilbake enn å drive veldedighet, så er det plutselig de som er den store stygge ulven i det hele.

TS: Det er alltid "gode grunner" for at man havner der man gjør. Neste spørsmål: hva gjør du nå? Bruk morgendagen på å fine ut hvor tvangssalget står og nøyaktig hva som skal til for å få stoppet det. Gjør ALT i deres makt for å få til det de ber om. Selg så mye at ungene tror de er i fare. Be om privat lån hos familie hvis det mangler litt. Bestem dere så for at de forbingående betalingsproblemene tar slutt idag. Det er på ide å gjøre opp for seg.

En ting du ikke har skrevt om (i denne tråden i alle fall): Har dere bil?
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 11-05-2013, 13:14
Mises's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Der ingen kunne tru
Posts: 2.881
Quote:
Originally Posted by linejnta View Post
SMS-lån i stedet for yabank og ellers akurat samme situasjon høres ikke lurere ut spør du meg... Hjelper ikke redde huset med lån de ikke kan betjene, det er bare å utsette det uunngåelige.
Jaja, jeg vet jo det, disse er (nok) på kredittkjøret, men det var et svar på:

Quote:
Originally Posted by MrErnest View Post
vi har hele tiden gjort oppmerksom på at våre betalingsproblemer er forbigående og at økonomien vil bli ordnet opp i.
Det tror jeg er et lite selvbedrag. men OM det er sant, så ville sms-lånet hatt noe for seg den måneden eller to før de kan kæsje det ut igjen.
__________________
Gjeld er roten til økonomisk ruin.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 11-05-2013, 13:45
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Sant det Mises, hvis det virkelig er forbigående. Ulempen er at det kan man vel aldri si sikkert før man er ut av det? Er kanskje såpass sårbart at det skal lite til for at forbigående blir permanent, litt uflaks er vel nok...
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 16-05-2013, 23:26
Member
 
Join Date: May 2013
Location: rogaland
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by MrErnest View Post
Er så lei av å høre folk si: Vel, det er jo deres egen feil at leiligheten skal selges gjennom dom hos tingretten. Trass mye frem og tilbake og kontakt med inkassobyrået som fikk salget igjennom så endte det til slutt med tvangssalg. Dette trass hjelp fra økonomisk gjeldsrådgiver i Haugesund kommune. YA-Bank ved Kredinor fikk igjennom salget. Dette på grunn av et «lite» beløp på 40.000 tusen kroner.

Helt fra starten har de ikke villet være med på et mindre måneds beløp en det som vi klarte. Alle andre kreditorer gikk med på avtalen. Men siden en økonomisk rådgiver i regi av NAV ikke har noen myndighet til å tvinge noen til å være med på en betalingsplan gikk det dessverre ikke gjennom. Vi har liten «husleie» når vi betaler renger og avdrag til husbank og start lån. Leiligheten er fullfinansiert gjennom start lån og husbank. Altså et tvangssalg kan gå den gale veien og ende opp med et tap ved et salg tviler på om husbanken vil selge med tap for sin del.

Vi ender opp som leietakere regner jeg nå med, og der må vi måtte betale rundt 10.000 pr måned for «alminnelig» standard hus/leilighet. Vi har «normal» husbankhus standard nå også. Men betaler kun 8900 pr måned. Jeg forstår ikke logikken til tingretten. De vil selge, gjøre oss til leieboere, gi oss eventuell mer i gjeld. Vi som har lite får mindre, vi har ikke muligheter til depositum og hvor skal vi da skaffe en plass å bo. Barn har vi også. Vi er helt fortvilte og redde......
On top of my head
Forutsetter at tingretten ikke har klubbet igjennom salget
(1) Kontakt andre kreditorer gjerne de proffe og si hør her pga tvangsalg så får dere ca 15 000 mindre dividende hvert år. Kan dere ta kontakt med den gjenstridige kreditoren slik at alle kreditorer får høyere dividende ?
(2) En kan benytte "gressbrannslukke paragrafen" (som er lite kjent, men viktig) for å stanse et salg når en er i ferd med å bli satt på gata.

Jeg skal ikke gi dere falske forhåpninger da en vet for lite om deres konkrete situasjon, men jeg har flere ideer til hva en kan gjøre for å bligjøre kreditorene til felles beste for alle. Jeg kan nok hjelpe vederlagsfritt innenfor rimelighetens grenser.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reisefradrag? Hjelp.. anyone?? Solar Skatt 5 11-04-2013 19:58
Hjelp.. Oransje Forbruk 22 08-11-2012 11:00
BSU-konto HJELP. Michelle90 Generell pengeprat 5 18-06-2012 22:39
Hjelp og spar OnkelDonald Bygg formue! 0 14-12-2010 19:17
Hjelp meg litt Bente83 Generell pengeprat 7 16-02-2009 13:14


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:53.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren