Pengevett

 

Erfaringer med online jobbing/Lionbridge? Spm rundt regler, skatt og pensjon.

Dette er en diskusjon om Erfaringer med online jobbing/Lionbridge? Spm rundt regler, skatt og pensjon. i Tjene penger hjemmefra-forumet, en del av Vær din egen sjef!-kategorien; Driver å snuser litt på muligheten til å jobbe noen timer ved siden av dagjobben min, mer spesifikt Lionbridge. Det ...


Go Back   Pengevett > Penger inn > Vær din egen sjef! > Tjene penger hjemmefra

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08-07-2015, 13:39
Ekstrempensjon's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 43
Erfaringer med online jobbing/Lionbridge? Spm rundt regler, skatt og pensjon.

Driver å snuser litt på muligheten til å jobbe noen timer ved siden av dagjobben min, mer spesifikt Lionbridge.

Det jeg lurer på er hvordan dette fungerer i forhold til det norske systemet?

Jeg ser at Lionbridge har kontorer i Bergen, men ved å søke på en typisk oversetterjobb via nettsidene så vil dette gå utenom det norske systemet slik jeg har forstått det.

Det er jo mye som skjer når man har en vanlig jobb i norge, deriblant innrapportering av inntekt til skatteetaten, opptjening av pensjon, sykdomsordninger, arbeidsmiljøloven som omfatter overtidsordninger osv osv...

Fint om noen har litt informasjon om hvordan alt dette fungerer i praksis når man velger å ta en jobb "utenlands" ved å jobbe online.

Last edited by Ekstrempensjon; 08-07-2015 at 13:49.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 08-07-2015, 14:09
Storsparer
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 144
I Norge må du skatte for dine globale inntekter så lenge du bor her.

Det enkleste er vel å opprette et enkeltpersonforetak. På selvangivelsen fører du inn inntekter og utgifter - dette er veldig enkelt om du omsetter under mva-grensen (50.000).
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-07-2015, 14:43
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 417
Sett deg ned og regn på timelønn ihvertfall. Mange av disse "jobb på nett" tilbudene betaler ganske dårlig for nordmenn. Jeg har overbevist flere kjente om heller å investere mer i overtid eller ekstrajobb enn å sitte å slave på nett for luselønn.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-07-2015, 14:52
Ekstrempensjon's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 43
Quote:
Originally Posted by Kanon View Post
Sett deg ned og regn på timelønn ihvertfall. Mange av disse "jobb på nett" tilbudene betaler ganske dårlig for nordmenn. Jeg har overbevist flere kjente om heller å investere mer i overtid eller ekstrajobb enn å sitte å slave på nett for luselønn.
Du har et viktig poeng her, jeg har allerede satt meg ned og regnet på hva den laveste timelønnen jeg vil akseptere er, noe som allerede utelukker en god del av nettjobbene. Men det er veldig greit å ha noe som krever fra 10 timer i uka hvis overtid på eksisterende jobb ikke er et alternativ.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-07-2015, 19:24
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 16
Det er absolutt mulig å tjene ekstra med akseptabel timepris ved å ta oversettingsoppdrag, de aller fleste profesjonelle oversettere er frilansere og jobber derfor på den måten (bortsett fra at de gjør det fulltid). Lionbridge er i så fall bare en av mange byråer du kan ta kontakt med for å få jobber. Hvis du vil ha en akseptabel pris krever det imidlertid at du finner noen som godtar den prisen og at du er flink nok språklig sett. Det kan godt hende du er det og at dette ikke gjelder deg, men veldig mange nordmenn er enten ikke så gode i engelsk eller i norsk rettskriving som de tror. Eller som ikke har evnen til/erfaring med å overføre betydningen til det som står på et språk, til et annet. Typiske feil som går igjen er for eksempel orddelingsfeil, kommafeil og at tekst oversettes ord for ord, slik at teksten blir seende merkelig ut på norsk.

Det er selvsagt også mulig å oversette dårlig og fortsatt få jobber, det er alltid noen aktører som bare bryr seg om pris, men da blir du gjerne betalt deretter, så jeg vil ikke anbefale det.

Det kan også være greit å være klar over at det er vanlig å bruke ulike oversettingsverktøy hos de fleste byråer, så hvis du ikke har dem, kan det redusere hvor mange jobber du kan ta. De vanligste verktøyene koster noen tusen kroner i lisens, så jeg går ut fra at du ikke er interessert i å kjøpe noen av dem når dette bare skal være en bijobb. Akkurat hvilke verkøy som kreves (noen er gratis eller du får lisens av byrået) og hvor ofte det er nødvendig å bruke dem, avhenger selvsagt av byrået og/eller hva slags type tekst det er snakk om.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tips rundt skatt? Ajesto Selvstendig næringsdrivende 11 20-12-2015 06:36
Lionbridge Margrete Tjene penger hjemmefra 1 09-10-2011 17:47
Regler for foreldrepenger camilla Rettigheter 9 24-09-2009 10:11
Online regnskap med Google Dokumenter Kai H. Bloggernes hjørne 0 23-11-2008 23:55


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:18.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren