Pengevett

 

Rydd deg ut av bod og kjeller

Dette er en diskusjon om Rydd deg ut av bod og kjeller i Utfordringer og målsetninger-forumet, en del av Generelle fora-kategorien; Da har jeg også sjekket brettemetodene (går jo ikke å få de illustrert i lydbok), og det ser ganske smart ...


Go Back   Pengevett > Generelle fora > Utfordringer og målsetninger

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 16-08-2015, 15:53
Pengebingen's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Østlandsjente
Posts: 2.013
Da har jeg også sjekket brettemetodene (går jo ikke å få de illustrert i lydbok), og det ser ganske smart ut! Lurer på hvor lenge jeg klarer å holde det slik om jeg bytter brettemetode Men må nesten ha skuffer å ha det i, jeg har kun et par skuffer og resten hyller i klesskapet...da funker ikke "stående" like bra tror jeg.
__________________
Mål 2017:
Klare boliglånsbetaling som gir 15 års nedbetalingstid. 15500 kr pr mnd.

-- Normal is broke. Be weird! --


Besøk min blogg: Pengebingen
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 16-08-2015, 15:57
Profet ad libitum
 
Join Date: May 2013
Location: Innenfor rekkevidde av saltvann
Posts: 615
Sånn som jeg ser det, er tellekanter ikke i motsetning til f.eks å la ting henge - tingene må få bli hengt eller brettet sånn som det trenges, det som er poenget, er at man skal kunne telle de ved å åpne dør/skuff og derefter bare bruke øynene. (Og personlig ser jeg intet galt i å beregne antall hverdagssokker efter volum...)
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 17-08-2015, 12:47
Siri's Avatar
økonomisk novise
 
Join Date: Dec 2010
Location: Viken
Posts: 748
Jeg er klar for å rydde i mer enn bod og kjeller. Hele boligen må til pers. Bare høstlufta kommer, så er jeg i gang. Jeg har tenkt til å gi meg selv resten av året på å bli ferdig.

Jeg bor i to etasjer med full kjeller, to store kott og en garasje. Heldigvis har vi aldri tatt i bruk loftet. Badet har jeg renska ganske bra allerede, men resten gjenstår.

Jeg vet ikke om det er mulig å bli ferdig så fort, men her inne er folk vant til hårete mål, ikke sant
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 18-08-2015, 11:12
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 320
Har fått gjennomgått deler av klesskapet mitt, går litt treigt nå som sommeren er kommet her nord. Men fått kvittet meg med utrolig mye. Ganske mange plagg som ikke er blitt brukt siden forrige runde, noe som er blitt for stort , noe skikkelig supert system tror jeg ikke jeg får før jeg har fått nytt klesskap, noe som er planlagt, vet ikke helt når vi kommer dit. Men jo mer jeg minker, jo bedre blir det. Problemet er alle disse sarvklærne, men har før brent meg på å kaste for mye av dem. Så tenker jeg heller får bruke dem opp i alle fall får de være der en stund til. Har samlet dem på en plass, så får jeg bare minske etter hvert. Tross varmen må jeg prøve å få fylt en søppelsekk før dunkene skal ut i morgen
__________________


Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 22-08-2015, 11:10
Snusmumrikken's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 287

Her er dere godt i gang, ser jeg.

Så da får jeg også komme med en statusoppdatering: jeg gikk over til brettemetoden i boka i vår engang og den funker helt supert. Ja, det tar mer tid å brette klær. Jo, gensere som er rullet (jeg har skuffer) blir mer knørvet samme hva boken sier. Men det er så enkelt: åpne skuffen og se hva jeg har. Og og så hva jeg ikke har og dermed bør plukke opp neste gang jeg er innom en butikk.

Nå i sommer gikk jeg gjennom klesskapet og fikk hele 5 poser til klesinnsamling, og litt skrot (og jeg trodde ikke at jeg hadde så mye klær før jeg rydda, heller )

Målet er å rydde meg plass til en liten fryser i boda. Den boda der jeg nå såvidt kommer inn ved å klatre over en blomsterpotte, for så å holde inn magen og skvise meg mellom stabelen med bildekk og utestolene jeg kun bruker når jeg har gjester. Det må noe rydding til.

Men KonMari inspirerte meg faktisk til å ta tak i stabelen med "tilfeldig oppsamlet skrot" som fremdeles bor hos mine foreldre. Det er et stykke igjen, for det er helt fantastisk hva en kan stappe inn i en romslig enebolig uten å oppleve plassmangel. Men i løpet av høsten skal jeg komme i mål.
__________________
Mål:
- Sette av 300.000,- til boligsparing (150.000,-)
- Betale ned nytt lån på 450.000,-(330.000,-)
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 23-08-2015, 17:22
Siri's Avatar
økonomisk novise
 
Join Date: Dec 2010
Location: Viken
Posts: 748
Så flinke dere er!

Jeg har begynt i kjøkkenet. Har re-organisert i noen skuffer, og kasta ubrukelige ting og holder på å fylle opp en eske (eller to) som skal leveres på bruktbutikken. Blant annet har jeg hatt en håndmikser liggende i skapet de siste fem åra uten at den har vært i bruk. Det viser seg også at jeg har begynt å koke egg i kjele etter å ha brukt eggkoker noen år. Begge tingene skal gis bort.

Ellers i huset har jeg funnet 3 lydbøker som jeg skal spørre om biblioteket vil overta.
(Senere: Det viste seg at biblioteket med glede tok i mot lydbøkene!)


Det siste halve året har jeg renska en del i garderoben, men jeg har bare stua det jeg ikke ville ha i garderobeskapet inn i kottet. Jeg liker å ha ganske få plagg å velge mellom til daglig, og syns det er greit å ha et lager av klær i nærheten. Allikevel er dette midlertidig. Målet er å sortere med hardere hånd.

Jeg liker denne tanken: Det jeg er eier, og ikke bruker eller liker, nekter jeg andre å glede seg over. Helt til jeg gir det vekk. (Dårlig setning, men forståelig?)

Last edited by Siri; 12-10-2015 at 10:26.
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 24-08-2015, 15:37
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 320
Her går det litt tregt pga fin været, men kommer tilstadighet over klær som blir sortert bort mens jeg vasker meg gjennom kaoset på vaskerommet i det minste. Og noe forsvinner når jeg trenger en kleshenger sakte men usekkert går det fremover. Håper jeg snart kan ta sjumilsstøvlene på
__________________


Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 24-08-2015, 17:25
Profet ad libitum
 
Join Date: May 2013
Location: Innenfor rekkevidde av saltvann
Posts: 615
Dette er et sidespor, men likevel: Den som nevnte fryser i boden, bør være spesielt nøye med at fryseren får pusterom, og at man så langt mulig fjerner støv, slik at dette ikke får anledning til å legge seg på kjøleaggregatet (eller kompressoren)....
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 25-08-2015, 00:15
Siri's Avatar
økonomisk novise
 
Join Date: Dec 2010
Location: Viken
Posts: 748
Quote:
Originally Posted by Hiin Allvise View Post
Dette er et sidespor, men likevel: Den som nevnte fryser i boden, bør være spesielt nøye med at fryseren får pusterom, og at man så langt mulig fjerner støv, slik at dette ikke får anledning til å legge seg på kjøleaggregatet (eller kompressoren)....
Jeg trur Hiin Allvise snakker om brannsikkerhet. Vi må passe på så ikke absolutt alt vi eier brenner opp. Det får være måte på til utrensking!
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old 06-09-2015, 08:50
Siri's Avatar
økonomisk novise
 
Join Date: Dec 2010
Location: Viken
Posts: 748
Nå har også jeg tatt i bruk KonMaris bretteteknikk. Det blir overraskende mye tomrom i skuffer og skap!

Jeg har vært på brukt'n to ganger med eske. Sist ble en design-karaffel med. Et helt håpløst uergonomisk design hvor de attpåtil hadde konstruert lokket slik at det stadig falt oppi. Men den var lekker å se på - og sikkert dyr. (gave)

Mannen virker positiv til at klær er bretta annerledes. Jeg har ikke gått gjennom alle skap, men tatt noe. Har funnet passende esker her og der i huset. Bruker både eske og lokk til å legger sokker og slikt i.

Jeg har forresten slutta å bruke de store badehåndklærne (badelaken?). Jeg har lagt dem i hvilestilling på kottet. Alle håndklær er flytta fra skapet i gangen til skapet på badet. Etter all ryddinga mi på badet har det blitt ledig plass. Deilig å ha håndklærne der de egentlig skal være

Badelaken tar uforholdsmessig stor plass i vaskemaskinen også. Jo mindre vasking, desto bedre. Dessuten har vi mer enn nok håndklær uten dem.

Åssen går det for dere andre?
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Prosjekt rydd opp! Leomi Utfordringer og målsetninger 80 04-03-2011 09:34


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:16.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren