Pengevett

 

Presentasjon av meg og mitt!

Dette er en diskusjon om Presentasjon av meg og mitt! i Våre fantastiske memoarer-forumet, en del av Generelle fora-kategorien; Imponerende greier. Så dyktige dere er!...


Go Back   Pengevett > Generelle fora > Våre fantastiske memoarer

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 04-05-2011, 20:31
Lin's Avatar
Lin Lin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3.832
Imponerende greier. Så dyktige dere er!
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 13-05-2011, 15:47
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 274
Midt i mai, og langhelga starter for min del om en liten halvtime.

I mai har vi faktisk brukt ganske mye penger, men mest på nødvendige ting. Hjemme-PCn røk, så der ble det ekstrautgift. Vi bestemte oss for en Ipad siden de er lette og smidige, og den brukes stort sett bare til å lese aviser og sånt uansett. Tok den billigste modellen og slapp unna med under 5000 kr. Samboeren hadde et ganske akutt behov for joggesko, og det kom på 1500 kr. I tillegg har jeg vært til tannlegen, og samboeren skal dit 16. mai. I tillegg forfaller begge studielånene med tilsammen 5500 kroner, og vi fikk regning på kommunale avgifter (drøyt 1800 kr) igår. Når jeg på toppen av det hele har jeg vært litt sløsete med mat og god drikke,har det gjort innhugg i kontoene våre, men jeg klarer meg uten å røre tickeren!

Det er rart dette hvordan jeg kan føle meg blakk når det blir lite penger igjen på visakortet. Sjøl om jeg har over 190.000 på andre konti, føler jeg meg blakk når det har gått mye penger til forbruk og regninger. Jeg har fått meg selv til å føle at det som står på andre kontoer, er liksom ikke disponibelt. De pengene er ikke noe tema. Hver gang jeg får lønn, fører jeg over såpass mye til de kontoene at jeg må leve sparsomt med visa`n, klarer faktisk ganske greit å tvinge meg selv til å spare på denne måten.

Lønning neste fredag, og samboer får vel lønning og barnetrygd rundt den 25. mai, det skal bli godt å få drøye 46.000 kroner inn i løpet av 2,5 uker! Gleder meg! Gleder meg også voldsomt til junilønna og feriepengene kommer for oss begge to. Raskt regnet får vi i mai og juni utbetalt 153.000 kroner netto! Spørs om det blir litt nedbetaling av topplån i løpet av sommern, renta er jo på tur oppover...
__________________


Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 13-05-2011, 23:42
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 915
Bra at du klarer å leve så sparsommelig, selv med så mye penger som fort kunne blitt tullet bort. Det krever disiplin.

Renta er nok på vei opp ja, så nå er tiden for å betale hvis man kan

Stå på!
__________________
Aksjeamatøren
2012
Makse BSUx2
50.000 i buffer
30.000 i aksjer
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 14-05-2011, 17:31
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 474
Kjenner meg igjen i reservasjonen mot å bruke oppsparte midler. De har en jobbet hardt for å få spart opp, så de har på en måte blitt hellig. Det er jo egentlig bare positivt, da en slipper å komme inn i tankegangen at en bare kan ta "litt" fra sparekontoen hele tiden. Den spiralen leder oftest til tom bankkonto.

Nedbetaling av topplån høres fornuftig ut. All nedbetaling av lån er som musikk i mine ører (men det kan nå være jeg som er litt rar der )

Om du fortsetter slik som du har gjort til nå så går det her strålende.

Mvh
Finansskrulling
__________________
Selverklært allergisk mot gjeld!Mål 2013:
- TBA

Mål 2012:
- Spare opp EK: 300 000,- (Resultat: 306 000,-)
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 19-05-2011, 17:49
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 274
Ticker oppdatert, lønn inne!

Det blir foreløpig 14.100 til sparing denne måneden siden det ble litt vel trangt nå denne siste uka av denne måneden. Kan hende jeg overfører mer til sparing når vi kommer ut i juni. Det gikk denne måneden og, men det var en ekkel følelse, og sparekonto kan som kjent ikke røres. 2100 kr i fond, 12.000 til sparekonto, dermed har jeg nådd en ny "grense", over 200.000 kroner på konto.

Tickeren min gjelder bare sparekontoer. Har vel ca 8000 på visakort også, som kan gå til regninger, bensin, mat mm. Blir det et par tusen til overs der går de også inn på sparekonto før neste lønning kommer. Det reelle beløpet jeg disponerer er altså noe høyere, men jeg velger å bruke bare penger som ikke står på visa-konto i denne tråden.

Sambo får 21.000 kr neste uke, halvparten av det går vel i regninger og huslån og litt til husholdning. Så da er det bare å glede seg til neste milepæl: Juni måned, med skattepenger og feriepenger.

Barnslig hvor moro det blir å oppdatere denne tickeren da gitt...
__________________


Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 22-05-2011, 20:34
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 274
rolig helg

Det har vært en rolig helg med noen pilsner hjemme, god mat og slappet godt av. Merker at det er godt når lønna er inne på konto, skuldrene blir høyere og høyere før lønna kommes og senkes alltid når pengene er inne på konto. Helt siden jeg begynte å jobbe har jeg hatt det slik, lurer på om jeg noen gang vokser fra det?

På min jobb får vi plukke oss ut nye mobiltelefoner når den gamle ryker, vi må ta vare på kvittering og så får vi tilbake pengene. Det har jeg glemt selvfølgelig da jeg fikk ny Iphone4 før påske. Dermed måtte jeg selv legge ut for regninga på den, 5138 kroner. Men nå har jeg heldigvis sendt inn papirene til regnskapsavdelingen også da, så de penga får jeg vel tilbake i løpet av kort.

Som tidligere nevnt har det vært voldsomt med utgifter siden forrige gang vi fikk penger, med barnedåp, begge to til tannlege, begge to betalt studielån, ny pc, nye sko til sambo, kommunale avgifter med mer. Men nå ser det da ut til at det blir rolig med utgiftene i lang tid, og vi fortsetter å jobbe videre mot våre sparemål!
__________________


Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 25-05-2011, 14:28
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 274
Liten note til meg selv:
Plutselig føles det vanskelig å ikke bruke penger på et eller annet. Hvorfor kom denne følelsen nå plutselig? Det gjelder ikke store ting og store beløp, men det gjelder småting. En ny bukse, nye sko, restaurantbesøk og uteliv. Under ei uke siden lønning og jeg har brukt bare ca 400,- siden den gang, dette til matvarer og forbruk. Igår vurderte jeg lenge å dra på kjøpesenteret for å handle klær, pluss at jeg tenkte jeg kunne kjøpe en McDonalds-meny i samme slengen. den turen hadde garantert kostet meg hundrevis av kroner. Isteden lagde vi mat hjemme med det vi hadde, og spiste middag for under 50 kr to personer.

Tillater meg å skrive følgende mål til meg selv frem til lønning og feriepenger i juni:
Null restaurant
Null alkohol - uteliv - fest
Null shopping utover det som er nødvendige dagligvarer.

Da sløser jeg også Null av denne lønninga, så får vi se hvor mange tusen kroner utslag det gir meg. Et steg nærmere målet om 400.000 til juni neste år, og null restaurant og fest er også godt for helsa. En måned som veldig sparsom?? Ja, det burde gå, selv om jeg er vant til annet!
__________________


Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 31-05-2011, 09:25
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 274
endelig er mai snart ferdig!

Siden påskeferien har det økonomien vært noe dritt rett og slett. Jeg og samboer ender med totalt 6000 kroner i tannlegeregniger. Siste avdrag på ferieturen min forfalt nå (den visste jeg kom men trodde det var ved neste lønning...), nesten 3000 kroner der. To studielån er betalt, sammen med strøm, kommunale avgifter og masse andre kjedelige utgifter.

Opprinnelig skulle jeg overføre mer til sparekonto og oppdatere ticker etterhvert, jeg ser nå at det går ikke. Det får bli med de 14.000 kronene jeg førte over ved lønning. Skulle jeg ha en tusenlapp eller to til overs når lønna kommer får jeg føre over dem, men mer blir det ikke. Det som står igjen trenger jeg omtrent til livets opphold.

Nå skal jeg jobbe idag og i morgen, så har jeg fri helt til neste mandag. Det nærmer seg juni, sommerferie og storutbetaling heldigvis, og mindre regninger som regel i sommermånedene. Mindre regninger=lettere å styre pengeflyten heeelt selv!
__________________


Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 31-05-2011, 16:56
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 915
Man må fokusere på hva man har oppnådd, selv om man ikke har nådd målet sitt 100%

14.000kr er MYE penger å spare på en mnd. Om du fokuserer på det du ikke fikk til så blir man bare deppa. Tenk heller på at du sparte mye penger som kommer til å gi deg gode stunder i fremtiden.
__________________
Aksjeamatøren
2012
Makse BSUx2
50.000 i buffer
30.000 i aksjer
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old 01-06-2011, 10:44
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 274
mariusfa: Takk for kommentar, det er sant som du sier. Kikker man på det store bildet ser man at selv 14.000 kr måneden blir 168.000 på ett år, ikke dårlig det heller, selv om det ligger litt unna målet mitt. Jeg er ganske innbitt noen år nå fremover serru

Igår hadde jeg sinnsykt lyst til å ut på byen med noen kolleger, men det ble til at jeg droppet det. Jeg var sulten også, så det hadde garantert blitt en matbit, noen øl og taxi hjem. Et forsiktig anslag er at det hadde kostet 700,-, og kanskje enda mer. Det jeg gjorde var at jeg gikk på kjøkkenet og laget meg noen ostesmørbrød og et stort glass melk. Deretter gikk jeg inn på nettbanken og førte over 600 kr fra visakontoen og til sparekontoen.
Jeg brukte ofte å tenke litt slik før men det har gått i glemmeboka. Følelsen når jeg la meg var kjempegod!
__________________


Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mitt mål til 2013 Eplejus Utfordringer og målsetninger 65 01-02-2015 21:28
Presentasjon av meg og av Pengevett Lin Presentasjoner 10 03-03-2013 22:04
Mitt mål før 6.6.11 WhitePilgrim Utfordringer og målsetninger 5 24-11-2010 18:46
Mitt nye liv? forandre Bloggernes hjørne 76 19-10-2010 18:47
Ble mitt nye blogg tema bra? formuebygging Bloggernes hjørne 7 25-07-2009 01:03


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:15.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren