Pengevett

 

Student18s pengedagbok

Dette er en diskusjon om Student18s pengedagbok i Våre fantastiske memoarer-forumet, en del av Generelle fora-kategorien; Så fantastisk flink du er! Skulle ønske jeg hadde vært like flink på samme alder hadde ikke noe gjeld, men ...


Go Back   Pengevett > Generelle fora > Våre fantastiske memoarer

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 05-02-2015, 20:56
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 320
Så fantastisk flink du er! Skulle ønske jeg hadde vært like flink på samme alder hadde ikke noe gjeld, men jobbet alltid og tjente penger ved siden av skolegang, men sparte jeg....

Stå på videre
__________________


Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old 11-02-2015, 20:06
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 27
Da har jeg tenkt litt mer på neste økonomiske målsetting, og jeg tror at det er på tide å begynne med litt kortsiktig sparing for å øke motivasjonen. Sliter litt til vanlig med å si nei til meg selv når jeg først finner noe jeg vil ha (som treningsklær for 999 kroner...), selv om det heldigvis ikke skjer så ofte.
Målet for resten av skoleåret (dvs ut mai) blir derfor å opprette en ny sparekonto som er øremerket sommerferie '15, med minst en venninnetur planlagt og muligens en tur med klassen min (selv om jeg tviler på at det blir noe av den turen av praktiske årsaker). Planen er da å kun bruke av disse pengene når jeg skal betale for turene, noe som jo også setter en grense for pengebruken til tur. Det som er den store motivasjonsfaktoren er jo derfor at jo mer jeg sparer, jo mer penger har jeg å bruke til utenlandsturene.
Har ikke tallene mine for hånden for øyeblikket siden min kjære pc er på service, men håper og tror at jeg kan klare minst 10 000 med tanke på at jeg sannsynligvis skal jobbe hele påska som hittil ikke har vært beregnet i budsjettet. Kjenner motivasjonen komme allerede!!

Jeg vet at jeg tidligere har skrevet at interrailtur var motivasjonen for den tidligere sparingen min, men det ser ut til at det spøker litt for den desverre, og det blir i alle fall ikke en måned på tur slik som først tenkt... Så da får de pengene heller bare stå på sparekontoen min, så sparer jeg heller på nytt til venninneturer for motivasjonens skyld. Viss noen skjønner, ble litt rotete med mobiloppdatering gitt..

Last edited by Student18; 11-02-2015 at 20:13.
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 11-02-2015, 20:09
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 27
Og forresten; takk til alle som sier jeg er flink, det er utrolig motiverede å høre! Og til alle som bekymrer seg over at kostholdet mitt er så som så kan jeg betrygge dere med at jeg er flink til å lage mat, og får imeg alt det jeg trenger av både grønnsaker og kjøtt
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 12-02-2015, 00:10
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 888
Lurt å la interrailpengene stå! Om det ikke blir i år, kan det bli neste år. Eller om noen år, som student, eller i en god sommerferie om man begynner å jobbe tidlig.

Og flink er du!
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 18-02-2015, 13:22
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 27
Har opprettet ny konto til husleie i nettbanken i dag, så nå slipper jeg å ha de pengene på brukskonto. Jeg har tidligere hatt ganske mye penger på brukskonto fordi jeg ikke selv kunne disponere sparekontoen min, men nå som det endelig er i orden kan jeg la pengene stå der uten å tenke på hvor mye jeg trenger på brukskonto den neste måneden. Mye bedre rente på sparekontoen, så det er jo fint.

Det ser ut som sommeren blir ganske annerledes enn jeg hadde sett for meg, med intterailplaner lagt på is. Da blir det sannsynligvis å jobbe i hele sommer i stedet, og jeg kan jo ikke si at det er dumt. Eneste jeg må passe på nå er å ikke komme over grensen for formue i Lånekassen. Herlig med luksusproblemer!
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old 10-03-2015, 20:15
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 27
Da kommer en (veldig) sen oppdatering av februar.


Inntekter
Stipend: 3376
Jobb: 2760

Utgifter
Mat: 720,80
Underholdning: 230
Mobil: 0
Transport: 1076
Kantine og spise ute: 60
Klær: 999
Treningssenter: 519
Gaver: 0
Annet: 535

SUM: 4139,8 ,-
Sparing: 2396,79 ,-

Helt greit fornøyd med denne måneden, matutgiftene er veldig lave fordi jeg dro hjem i ferien, og da er jo også transportbudsjettet høyere. Klær, tja, jeg må innrømme at jeg kjøpte meg treningsklær for 1000 kroner... Ikke helt etter planen, menmen det får gå. Har det travelt på skolen for tiden, så det blir sikkert ikke mange oppdateringer eller innlegg her på en stund igjen.
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 13-04-2015, 11:18
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 27
Nok en sen oppdatering fra denne kanten. Har vært syk den siste uka, og har derfor ikke fått gjort alt jeg planla. Men uansett; regnskap for mars:

Inntekter
Stipend: 3376
Jobb: 1485
Gaver: 2200 (bursdagsgaver, beregnet til å brukes på klær)

Utgifter
Mat: 697
Underholdning: 695,5
Mobil: 0
Transport: 198
Kantine og spise ute: 89
Klær: 2808
Treningssenter: 519
Gaver: 0
Annet: 80

SUM: 5289,5 ,-
Sparing: 2572 ,-

Ikke en fantastisk måned utgiftsmessig, men om jeg trekker fra klesposten blir det jo ikke ille i det hele tatt, så jeg må vel si meg fornøyd. De lave matutgiftene kommer av at det har vært påskeferie og jeg har vært hjemme hos familien og der ikke betaler for mat.
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 22-07-2015, 15:07
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 27
Lenge siden sist! Er ikke flink til å oppdatere i det hele tatt...
Nå er jeg ferdig med videregående, og skal videre på universitet til høsten. Har søkt både i innland og utland, så får vi se hvor jeg havner. Heller mot utlandet, og jeg kommer i så tilfelle til å få et stort studielån siden det da blir snakk om skolepenger.
Ellers er utgiftene mine rekordlave, nå som jeg bor hjemme i ferien. Det er lite jeg trenger å kjøpe (og langt til butikker, det hjelper også) og dagene blir brukt på sommerjobb og på familie og venner. Lønnen min blir spart og satt inn på en konto som har blitt øremerket studier. Fortsatt god sommer!
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 22-07-2015, 15:17
Profet ad libitum
 
Join Date: May 2013
Location: Innenfor rekkevidde av saltvann
Posts: 615
Innarbeidede gode vaner vil være tilnærmet "livsviktige" som universitetsstudent også, så bare husk at de trenges i balansen mellom bøker og "bibendum", også...

Ellers et annet godt råd, hva angår sprogtilvenning: Det kan være en god ide å minimalisere kontakt med nordmenn, slik at man blir nødt til å bruke det aktuelle landets sprog hele tiden, uansett situasjon og tema.

(Da jeg var på tur med mine medstudenter fra et sprogstudium, merket jeg meget raskt at to eller tre norske ...snakker norsk - derfor påla jeg meg selv den disiplinen at så snart vi var ferdige med et fellesarrangement (f.eks et bedriftsbesøk), sjekket jeg nøye tid og sted for neste møte - og så var jeg bare som sunket i jorden. Det at jeg gikk alene rundt i områdene vi var, medførte at jeg ble simpelthen nødt til å snakke landets sprog, og derfor fikk tilsvarende mer læring og øvelse i det...)
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old 25-09-2015, 17:23
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 27
Det virker som evigheter siden sist oppdatering (faktisk to måneder), og hvor ting har forandret seg! Jeg har vært i mitt nye studieland Spania i litt over en uke. Så langt stortives jeg både med studiet og med alle menneskene jeg møter. Jeg har fått meg mange nye venner, både noen norske, noen fra studielandet og flere utvekslingselever fra hele verden. Det går mye i engselsk siden jeg ikke kan språket her enda, men jeg skal lære meg det så raskt som mulig.
På pengesiden av det hele går det ikke like strykende. Jeg har hatt en del utgifter både i forbindelse med å flytte til et nytt land og til universitetet. Dette er mange (for meg) større engangssummer, og jeg håper det ikke dukker opp mye mer. Ellers har jeg brukt ca 2000 kroner på den uka jeg har vært her, men når jeg tenker på alt jeg har fått for de pengene er det ikke så ille. Jeg har kjøpt både mat, kjøkkenutstyr og toalettsaker etter jeg kom hit, i tillegg til at jeg har vært med ut på byen et par ganger. Ser på de byturene som en klok investering, med tanke på at man på min alder gjerne blir bedre kjent på byen, og også kjent med folk på en annen måte enn i klasserommet.

Jeg har i løpet av sommeren nesten sluttet å skrive regnskap. Trist men sant. Jeg har likevel ganke grei kontroll siden jeg har brukt en del tid og tankevirksomhet på økonomi tidligere, og det tror jeg sitter igjen enda. Men her bruker man cash i stedet for kort, så jeg må snart skjerpe meg og komme igang igjen, ellers blir det nok mindre og mindre kontroll for hver dag som går.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pengedagbok vilbli-gjeldsfri Våre fantastiske memoarer 5 23-01-2015 09:09


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:16.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren