Pengevett

 

Når du ikke lenger orker mer

Dette er en diskusjon om Når du ikke lenger orker mer i Våre fantastiske memoarer-forumet, en del av Generelle fora-kategorien; Whups, ser ikke ut til at forumet vårt støtter html? Beklager alle b'ene......


Go Back   Pengevett > Generelle fora > Våre fantastiske memoarer

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 23-06-2015, 21:39
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 575
Whups, ser ikke ut til at forumet vårt støtter html? Beklager alle b'ene...
__________________


Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 23-06-2015, 22:10
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 98
Internett er vi avhengig av. Jeg studerer via nettstudie, for å korte ned på læretiden min.

Telefonpriser skal jeg absolutt sjekke opp. Noen tips? Vi har hatt onecall, men nå gått over til Telenor etter vi flyttet opp her vi bor nå. Vi er avhengig av Telenor dekning, netcom fungerer ikke her. Ja, vi bor ganske landlig.

Forsikring innebærer bilforsikring, to barneforsikringer (dette er vel nødvendig?), innbo, reise og to ulykkesforsikringer på oss voksne. Om vi kan gjøre noe annerledes her, gi gjerne tips

Bilen er ikke "noe å skryte over", vil tro vi kan få like mye for den som vi får om vi knokser den, dessverre.

Barnehagen er det ikke noe å gjøre med. Min svigermor har sagt at hun vil ha barnet hjemme en dag i uken, så det er det billigste alternativet. Det er tre år til barnet skal på skolen
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 23-06-2015, 22:50
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 575
Telefonpriser: Chess og Talkmore er billige. Jeg kjenner ikke til om de bruker Telenors dekning eller ei.

Forsikring: Siden bilen er så gammel, kan dere kanskje droppe kaskoforsikringen:
Forsikring: Ikke gå i kasko-fella! - Dinside

Reise ville jeg droppet, dere får uansett ikke råd til ferier før denne gjelden er ute av veien.

Ulykkesforsikring: de fleste som blir uføre (jeg tror 90%) blir det som følge av sykdom, ikke ulykke. Skal dere ha slik forsikring bør dere ha uføreforsikring som dekker både sykdom og ulykke.

Barneforsikring: Vel - jeg ser hvorfor dere har det. Det blir litt som uføreforsikring. I de fleste tilfeller er det penger ut av vinduet, men dersom alt skulle gå galt, så er en forsikring gull å ha. Spørsmålet er bare om dere egentlig har råd til det akkurat nå. Jeg lurer også på hvor vanlig det egentlig er? Jeg var definitivt ikke forsikret da jeg vokste opp, for å si det sånn.
__________________


Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 23-06-2015, 23:17
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 139
Situasjonen deres er uten tvil vanskelig, men dette er en skute man skal kunne snu.

Lærlingelønn er vel gjerne lav i begynnelsen, men øker på etterhvert som du blir mer selvstendig og bidrar med mer verdifullt arbeid til bedriften. Det er tungt å gå med lav inntekt de første månedene gitt situasjonen idag men jeg vil ikke kalle det idiotisk da det er en rute mot fast stabil inntekt.

Uansett, hvis månedsinntekten netto er på 32.000,- vil en gjeldspost på 18.500,- sette dere igjen med 13.500,-. Av dette skal 1000,- til husleie og da er 12.500,- disponibelt neppe nok til livsopphold på en familie på fire. Statens Innkrevingssentral beregner eksempelvis livsoppholdssatsen for et par med barn to barn på 0-5 og 6-10 til 18.860,- i måneden for personer som må tåle lønnstrekk.

Hvordan forhandle ned månedlige gjeldsutgifter vet jeg ikke om, men aller først er det viktig at dere har full oversikt av inntekter og utgifter, ned til øresbeløpet, slik at dere kan fortelle kreditorene om hvor mye dere kan bruke på å nedbetale gjeld. Det oppgitte inntekts- og utgiftsoverslaget har rom til et betydelig gjeldsbetaling hver måned. Hvordan man utformer og sender ut slike brev må nok andre svare på.

Lykke til!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 24-06-2015, 00:04
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 888
Se om du finner noen av TBerg sine poster her inne. Han har veldig gode svar og forslag på hvordan man går frem. Iallfall kan man få en ide om hva som trengs av opplysninger.

Det er riktig og viktig å betale ned gjeld. Men det er enda viktigere å kunne ha mat på bordet, sted å bo og mulighet til å arbeide. Prioriteringa er nødvendigheter først, så gjeld.

Dersom regnestykket ikke går opp, så går regninger til inkasso og videre steg. Men om dere ikke eier ting av større verdi og ikke har inntekt nok til å betjene gjelden, så er gjeldsordning siste utvei. Det vet kreditorene, og de kan derfor være interessert i betalingsavtaler der de får mindre enn avtalt, men mer enn de hadde fått under en gjeldsordning.

For å få en ide om hva som regnes som nødvendig livsopphold på kan man se på satser i for gjeldsordning (lavt, men skal kunne gjennomføres), SI sine satser og SIFO sine satser (normalt forbruk).

Oppsummering:
1. Mat og sted å bo før gjeldsbetaling
2. Det finnes rom for forhandlinger og en løsning i løpet av noen år. Og dere har noe å betale med. Dere kommer ikke til å leve med dette resten av livet.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 24-06-2015, 00:15
Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 37
Hvordan er det med samboeren oppi alt dette? Er h*n med på instramminger? Det vil i så fall gjøre saken lettere. Jeg ville sett nøyere på mat-posten. Vi er en familie på 4 og har et vesentlig lavere beløp. Det kan være lurt å samle alle kvitteringer over en periode og dele opp i underposter: middagsmat - brød/pålegg - frukt osv for å få mer oversikt. Da vi gjorde det for noen år siden fikk vi en aha-opplevelse på hvor mye vi brukte på godteri (jeg sier ikke at dette er tilfelle for dere men jeg ville ha ønsket å vite om noen av de 7 000 kunne spares inn).

Til slutt: dette er nok absolutt mulig å få ordnet opp i men det kan sikkert kreve både tid og viljestyrke. Lykke til. Jeg håper du holder oss oppdatert.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 24-06-2015, 09:10
snuoperasjon2013's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 266
Velkommen til forumet!

Her har dere klart å gi dere selv en skikkelig utfordring ja... Det var mye drittgjeld, men samtidig har du/dere oversikten. Og det er strålende!

Ønsker du et billig abonnement og Telenordekning er Xito blant de billigste. 65 kr pr mnd inkl det meste du trenger: Xito Medium - Xito
(testvinner hos Dinside.no: Norges billigste mobilabonnementer - Dinside)

Ellers har du fått mye gode råd fra andre her. Ta kontakt med kreditorene - de skjønner jo at dette ikke går opp... Får du slettet noe renter, og gjort noen avtaler slik at summen dere betaler hver måned blir mindre, så går dette seg til.

Det myra skrev er viktig: Dere skal ha penger til mat og hus først (men det går an å trimme matposten enda litt).

Lykke til!
__________________
Mål for 2016
Betale ned litt ekstra på boliglån
Spare minst 100 000 i fond

Done 2013-2015:
våknet opp og fått pengevett
betalt av drittgjeld 400 000
bygd buffer, egenkapital og kjøpt bolig
betalt ned 200 000 på totalgjeld (bolig og studielån)
bygd sparekonto på 100 000
begynt å spare i fond
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 24-06-2015, 16:53
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 599
Vedr. barneforsikring: Penger ut av vinduet...

Pappaen til Tobias (2): Barneforsikringen var bortkastet - NRK Norge - Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 25-06-2015, 17:04
SirWinston's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Troms
Posts: 1.710
Ikke ofte man ser Pengevett bli såpass rystet som av dette med 900k i forbruksgjeld. Det er jo renter på flere hundre tusen i året.

For å være helt ærlig: Jeg ser ikke noe annen løsning enn fem års gjeldsordning. Dog frykter jeg at dere kommer til å starte på nye lånegalopper straks ordninger er over. Og da er dere fortapt. Så det trengs også en holdningsendring. Kanskje du trenger psykologhjelp for handlegalskapen? Dere har internett og sikkert en datamaskin. Sett dere ned sammen og se gjennom episoder med lignende par gratis på tv3play.no .
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 25-06-2015, 23:19
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by SirWinston View Post
Ikke ofte man ser Pengevett bli såpass rystet som av dette med 900k i forbruksgjeld. Det er jo renter på flere hundre tusen i året.

For å være helt ærlig: Jeg ser ikke noe annen løsning enn fem års gjeldsordning. Dog frykter jeg at dere kommer til å starte på nye lånegalopper straks ordninger er over. Og da er dere fortapt. Så det trengs også en holdningsendring. Kanskje du trenger psykologhjelp for handlegalskapen? Dere har internett og sikkert en datamaskin. Sett dere ned sammen og se gjennom episoder med lignende par gratis på tv3play.no .
Nei, jeg tenker at gjeldsordning er den eneste veien å gå fra her jeg også. Kan jeg klare å få til dette frivillig, tro? Jeg har begynt å gå til samtaler hos psykolog. Har ikke et ønske om å gå i denne fellen igjen.
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Betaler lån for felles bolig, men vi bor ikke sammen lenger Staalee Skatt 2 16-10-2015 22:25
Ikke lenger Pengevett titter, nå medlem. SABeL Presentasjoner 10 21-02-2015 15:59
Kjøper ikke brus lenger Wynja Forbruk 38 30-05-2012 09:22
Ser ingen løsning lenger! Dozer Gjeld 8 11-01-2012 16:13
Ikke lenger lønnsomt å spare hos skattefuten remi Skatt 6 13-01-2011 18:59


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:43.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren