Pengevett

 

Tid for økonomikontroll

Dette er en diskusjon om Tid for økonomikontroll i Våre fantastiske memoarer-forumet, en del av Generelle fora-kategorien; Hvilke donaldbøker er det snakk om? Dersom det er Hall of Fame er den serien ryktet nedlagt til neste år, ...


Go Back   Pengevett > Generelle fora > Våre fantastiske memoarer

Register FAQ Members List Kalender Search Today's Posts Mark Forums Read

Notices


Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 08-10-2009, 20:34
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 405
Hvilke donaldbøker er det snakk om? Dersom det er Hall of Fame er den serien ryktet nedlagt til neste år, så den utgiften mister du isåfall snart. Er det årgangsbøker begynner det å virke som om den serien aldri skal ta slutt, så den stopper ikke før du sier stopp ...

Da jeg var arbeidsledig for en del år siden og trengte å skjære ned på utgiftene, var Donald-bøker det første som forsvant. Har man ikke penger, har man ikke penger. Forskjellen er at du HAR penger. Du har satt opp et budsjett der du legger opp til å spare 3700 kroner i måneden. Da har du råd til å unne deg LITT luksus. Og akkurat slike ting er det vel til og med tatt høyde for i sifos standardbudsjett om jeg husker riktig... Så lenge dere leser bøkene og dere har stor glede av dem, fortsett å abonnere. Den dagen du innser at du abonnerer bare av gammel vane, avbestill.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 09-10-2009, 00:50
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by iris irene View Post
du er ganske brutal!
Sier meg enig. Ganske brutal.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 10-10-2009, 23:08
Alltid Blakk's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1.763
hmm, spørs om ikke denne tråden burde ligge i dagbok delen av forumet

Vel en nesten måneds slutt oppdatering. Sprakk gjorde jeg så det sang denne måneden. Panikk-kjøpet av ull undertøy svei godt i lommebok. Samtidig ble det noen impulskjøp til hvalpen En tullete forpliktelse ble betalt, men matbudsjettet ser ut til å holde. Det må simpelthen holde for nå er det ikke mye penger igjen. (Lønn 20. i måneden). Så om jeg skal sette terningkast på meg sjøl blir det en 3-er. Ikke helt bestått, men tett under.

Hall of Fame ryktes nedlagt ? Det for bli som det blir Greit den fortsetter, greit (økonomisk) om den legges ned. Da blir det ikke jeg som må ta valget " Å la være å velge, er også et valg"

Angående dele utgifter så joda, utgifter blir delt. Barna har fritidsaktiviteter og andre utgifter. De deler vi likt på. Likevel er det dyrere å ha 50/50 med omsorg. Det er bare så mye du kan dele. Klær og snt må du nesten ha dobbelt opp, ellers så blir logistikken for vanskelig og tungvint.

Jeg har funnet 2 julegaver, håper på å få råd til å kjøpe dem på neste lønning.

Må huske å si opp turistforeningen og en annen tulleklubb. Kommer ikke til å gå hytte til hytte neste sommer.

Funnet tomflasker langs veien hittil i måneden : 60kr.

snart ny måned og nye muligheter til forbedring
__________________


Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 26-10-2009, 15:16
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 142
hvordan går det med deg nå alltid blakk? fått kontroll?
__________________
- BSU 2014
- Sparekonto 55 000
- Bufferkonto: 15000
- betale ned 65000 på lånekassen....
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 26-10-2009, 23:25
Alltid Blakk's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1.763
Faktisk ikke

En klok Drage (?) sa at økonomien ble ikke rotete på en måned, og den blir ikke så fort i orden heller.

Sannheten er at jeg satt meg ned for et par timer siden og så over ting og tang. Triste greier. Av alle ting hadde jeg glemt husleien. Hvordan i alle dager jeg hadde klart det fatter jeg ikke. I tillegg kom barnas fritidsaktiviteter. Visa gebyret forfalt. Ting som ikke burde ha vært et problem om jeg hadde hatt kontroll over "sysakene". Likeså vintersko og lege utgifter.

Jeg har fått satt av 2700 på div kontoer,(buffer, klær, ferie), men sannheten er at jeg går i minus denne måneden. Etter å ha gått i tenkeboksen valgte jeg likevel å la disse pengene stå, og heller ta konto kreditt. Altså betale gjeld med gjeld. Som å pisse i buksa for å holde seg varm. Husleie er 5500 så uansett hvor jeg vrei og vendte på det gikk det ikke opp.

Håpet er likevel at med å ha penger neste gang det blir krise. Og at en krise ikke er noe så normalt som vintersko til barna eller lege.

Jeg teller på knappene om jeg skal si opp abonnementene på Donald bøkene eller ikke. Tror jeg vil se hvordan de to neste månedene går.

Matbudsjettet og bensin penger er redusert til 650,- totalt. Tviler på det går for jeg må snart fylle bensin igjen, men da kan jeg krympe klær kontoen. Den er på 1000,- akkurat nå. Fryser og kjøleskap har et greit innhold.
__________________


Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 27-10-2009, 08:26
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 405
Om du er usikker på om du skal si opp donaldbøkene, husk at det er mulig å ringe forlaget og be om at de utsetter abonnementet ditt med en måned eller noe, slik at du får månedens bok neste måned (og neste måneds bok måneden etter det igjen osv.) og derfor også får flyttet betalingen. Du kan også sette abonnementet på pause en stund om du trenger det. Det er egentlig også en fin måte å innse at man ikke trenger noe på: jeg satte en serie med donaldbøker på pause for seks år siden, og gikk ut fra at jeg kom til å savne den så mye at jeg startet opp igjen det øyeblikket jeg fikk råd - men foreløpig er jeg fortsatt på pause (ok, det skal innrømmes at jeg ikke har barn).
__________________

Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 04-11-2009, 22:20
Dragen's Avatar
VeloppDragen
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4.163
Jeg ville ikke ofret halve matbudsjettet for Donald.

Jeg syns Zio har et godt forslag - ta en pause i Donaldabonnementet til du er på rett kjøl igjen.

Nå kommer desember med halv skatt, men så kommer januar og februar, og de månedene pleier å være veldig seige når man har litt dårlig økonomi i utgangspunktet. Da kan det være greit å ha bittelitt å gå på.
__________________
Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 22-11-2009, 22:13
Alltid Blakk's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1.763
Lønn er kommet inn på kontoen.

Jeg er ikke så dreven på å tenke penger. Hadde også glemt at barnetrygda kom på kontoen. Bilen slukter mye mer bensin med vinterdekk på. Hmm. Alt i alt, så gikk det rundt.

Jeg satser på å bli ferdig med julegavene mine på denne lønna. Altså igen overføring til klær og ferie-kontoen. Buffer fikk sine 750, og kortsiktig sparing fikk 1000 (-400). Barnetrygda er regnet inn, og jeg har husket husleia

Med litt ståldisiplin burde dette gå med overskudd. Første ukehandling gikk -30kr. Blir sikkert litt mer for jeg trenger et par brød til i løpet av uke. Muligens litt mer dyrefôr. Det betyr mindre neste uke. Jeg handla inn en del såpe og oppvaskmiddel, så det burde holde en stund. Likevel tror jeg nok at det var mangel på handleliste og plan som saboterte meg. Dette må jeg bli flinkere på !!
__________________


Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 22-11-2009, 22:23
Dragen's Avatar
VeloppDragen
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4.163
Jeg syns det høres ut som det går framover!
__________________
Hvorfor bruke penger man ikke har, til å kjøpe ting man ikke trenger, for å imponere folk man ikke liker?
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 22-11-2009, 22:28
abeltveit
Guest
 
Posts: n/a
Men hvordan går det med Donald Duck? Noen forandring der?
Reply With Quote
ReplyThread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB-koder er On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:16.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
Logo av Aksjebloggeren